updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #LligaCatOrM: Pòquer d'equips al davant, amb l'Igualada com a revelació

L'Igualada, de moment, és al revelació de la Lliga Or Foto: cedida per Gabriel Grado L'Igualada, de moment, és al revelació de la Lliga Or

Segona jornada de la Lliga, amb victòria de La Salle Bonanova en el partit destacat a Cardedeu.

Descansa Garbí

Jornada amb quatre marcadors amb bastanta diferència, cosa poc habitual en aquesta categoria.

El partit de la jornada el teníem a Cardedeu, ja que era l'únic on s'enfronten dos equips dels que van poder sumar els dos punts en la primera jornada. Sobre la pista La Salle Bonanova va ser superior i es manté en el primer lloc de la taula. Al descans els barcelonins dominaven 10-14 i després van anar ampliant la diferència, que va arribar a ser de 10 gols. El màxim golejador van ser Conrad Jacques Daubanton l'esquerrà de l'equip visitant, amb 7 gols.

Junt amb el líder tenim a tres equips més que han pogut sumar el ple dels quatre punts: l'actual campió Calella, l'Espanyol i un dels recent ascendit com és l'Igualada de Pol Cantero, de moment la sorpresa de la competició.

L'Igualada van guanyar el seu primer partit a Les Comes en aquesta categoria i el van solucionar de forma clara davant un Polinyà, que en anteriors temporades no havien pogut amb ells. L'equip igualadí va obrir forat a la 2a part després d'haver-se arribat al descans amb 13-11. Els màxims golejadors van ser els locals Guerau Llansana i Ferran Garcia i el visitant Adrián Hernández, tots amb 7 gols.

El campió, la UEH Calella, va guanyar a Vilamajor, davant un equip local que va resistir 40 minuts, però va acabar cedint en el tram final. El màxim golejador va ser el visitant Manel Núñez, un ex jugador del JH Mataró a 1a Estatal, amb 8 gols.

L'Espanyol va obtenir un dels triomfs més amplis de la jornada a la pista d'un Vilanova que, de moment, sembla lluny del que havia mostrat la temporada passada. L'equip visitant va trencar el partit amb un parcial de 2 a 7 a l'inici de la segona part, que va obrir un forat de vuit gols (15-23). El màxim golejador va ser el local Joan Sànchez (8) i per part espanyolista Zaguirre, Mauriz i Gusta (6, cada un).

Un altre dels equips guanyadors de la primera jornada i recent ascendit, el Barberà, va treure un punt de la difícil pista del Gavà, amb un gol marcat de penal amb el temps aturat. Els gavanencs van controlar sempre el marcador passant pel 17-15 del descans, però els va volar un punt en el darrer instant. Els màxims golejadors van ser Marc Rovira (8) per als locals i Adrián Bonilla (9) per als barberencs.

L'últim equip guanyador de la 1a jornada, el Banyoles, com se sap baixat de 1a Estatal, va caure a la pista del Sant Cugat B i queda despenjat dels primers. El partit va començar amb lleuger domini banyolí (7-8), però els locals van fer un parcial de 8 a 0 i ja van controlar la situació fins al final del partit. El màxim golejador va ser el local Oriol Peracaula amb 8 gols.

En un partit entre equip que havien perdut en la jornada inaugural, La Garriga va guanyar a la pista de l'OAR Gràcia Atlètic, en un partit amb pocs gols. L'equip garriguenc, que aquesta temporada dirigeix Javier Córdoba, va agafar quatre gols d'avantatge a mitja segona part (15-19), després d'un parcial de 2 a 8 a l'inici de la segona part, i va saber administrar bé la renda per sumar els dos punts. Els màxims golejadors van ser Arnau Escayola (6) per part local i Gerard Diéguez (5) per als visitants.

Finalment al Pau Gasol, la Coope Sant Boi, que havia perdut per la mínima a Banyoles, va passar per damunt del Mataró, que havia començat descansant i per tant es queda a la cua a zero, junt amb quatre equips més, després de rebre la derrota més gran de la competició, en una pista on havia empatat la temporada passada. El puntal ofensiu dels santboians va ser Jan Morales amb 11 gols.