updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

David Vilella (Espanyol Handbol): "Hem superat totes les expectatives i estem molt satisfets dels resultats"

David Vilella, entrenador de l'Espanyol Foto: JORDI VILAS David Vilella, entrenador de l'Espanyol

Com fem habitualment cada any, quan arriben les fases, intentem oferir les impressions dels entrenadors dels equips que lluitaran per l'ascens.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases en el vostre cas amb un tercer lloc?

La temporada és un èxit absolut. En cap cas podíem imaginar arribar fins on hem arribat, hem superat totes les expectatives i estem molt satisfets dels resultats. El sistema de competició penso que ha estat molt atractiu, amb una Fase pel Títol molt emocionant i amb molta igualtat entre tots els equips.

Sabent que finalment us afectaria, creus que el Sant Cugat B hauria hagut de poder jugar fases?

Primer de tot cal felicitar el Sant Cugat per haver aconseguit merescudament el títol de Lliga Catalana amb el seu filial. Respecte la norma, ara mateix està redactada d'aquesta forma i els ha afectat negativament a ells i a altres equips d'altres comunitats autònomes que també tenen un "A" a primera estatal. Honestament penso que caldria revisar la norma tenint en compte totes les variables i possibilitats, ja que, certament, en el seu cas, se'ls ha impedit la possibilitat de lluitar per un doble ascens.

Des del començament de campionat teníeu les fases d’ascens com a objectiu? Consideres que tot i ser un club jove, teníeu més pressió que altres equips pels colors que defenseu?

L'objectiu des del principi era la permanència, a poder ser classificant-nos entre els tres primers classificats, ja que et donava la tranquil·litat de garantir la continuïtat a la categoria a mitja temporada. Un cop vam entrar en aquesta segona fase, l'objectiu es va modificar i va ser el de competir tots els partits contra els millors equips i trobar quin era el nostre límit. Òbviament estem molt contents amb aquesta 3a posició final, del tot inesperada a principi de temporada. Doncs no, no hem notat més pressió per ser l'Espanyol, ja que com dius som un club jove, i ningú ens exigeix res més pel fet de representar aquests colors.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Estic molt orgullós de l'equip i de tots els jugadors. Penso que un dels aspectes a destacar és que tenim una plantilla àmplia i compensada, on tots els jugadors sumen des dels seus rols, i tenen moltes ganes de treballar, aprendre i millorar. Tenim una barreja de jugadors joves i d'altres més veterans que s'ha compenetrat molt bé, amb un molt bon ambient. 

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?

Cada partit ha tingut les seves complicacions. Especialment la fase del títol ha estat d'una exigència màxima, contra bons equips, ben treballats i amb bons jugadors. Potser el Calella i la Coope són equips que, malgrat hem pogut guanyar a casa nostra, ens hem enfrontat 4 vegades amb cada un i sempre han estat molt igualats... són equips amb molt ofici que costen molt de guanyar.

Deixant a part els del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

És un joc divertit i difícil, direm:

Porter: Alejandro Pérez (Molins)
Extrem Esquerre: Eduard Madi (Garbí)
Lateral Esquerre: Pau Ortega (St Cugat B)
Central: Pol Rodoreda (La Garriga)
Lateral Dret: Toni Busquets (Calella)
Extrem Dret: Moi Blanxart (La Garriga)
Pivot: Javi Clemente (Calella)
Especialista Defensiu: Pedro Torres (Cope St Boi)

Aneu a jugar-vos l’ascens a Euskadi. Com veus el grup que us ha tocat? Quin veus com a rival més fort? Quines possibilitats creus que teniu de pujar?

Per nosaltres el simple fet de jugar les fases a Nacional ja és un somni. Per la majoria dels nostres jugadors serà la seva primera experiència d'aquest tipus i haurem de gestionar bé aquesta situació i els nervis que se'n deriven. Pensem que és un grup complicat, amb l'amfitrió Zarautz, el Castelló i el BM Utebo. A priori, el favorit és l'equip local, però els altres dos equips també tenen jugadors molt destacats pel què hem pogut veure. Intentarem centrar-nos en el nostre joc, i acabar satisfets amb la nostra classificació, sigui quina sigui.

En cas d'ascens creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Com teniu la base, i equips inferiors es pot confiar en ells?

Bé, ja veurem si hi ha ascens o no; d'entrada, totes les plantilles sempre pateixen retocs al finalitzar una temporada, i és lògic ja que els jugadors també tenen la seva vida extra-esportiva. Aquest equip, amb tot el que ha demostrat al llarg de la temporada i els excel·lent resultats aconseguits, s'ha guanyat la confiança de tot el club i seria un encert continuar en la mateixa trajectòria. 

Respecte els equips de base, el club encara està en fase de creixement i està fent molt bona feina per fer créixer la base, treure equips a escoles, etc. Sens dubte aquesta és la feina important, tant pel club, com pel nostre esport en general.

PLANTILLA

Albert Consegal, Pablo Bescós, Nacho Román, David Casaus, Max del Val, Alejandro Navarro, Marc Pascual, Víctor Guijarro, Marc Zaguirre, Iker Area, David Pueyo, Fran España, Miguel Gusta, Sergi Campos, Eloi de FGrancisco, Albert Cagigal, Manel Màuriz, Miguel Laguna, Enric Ballús, Yamil Chacra.

STAFF TÈCNIC

Entrenador: David Vilella. Ajudant: Albert Pascual. Fisio: Marc Lladó. Delegat: Esteve Foix

Entrevistes