updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #LligaCatH: El partit més atractiu a La Garriga on reben el líder

Imatge del partit La Garriga - Calella Foto: youtube COCO TV Oficial Imatge del partit La Garriga - Calella

Aquest cap de setmana es disputa la 7a jornada de la segona fase, i mantenint un alt nivell d'interès en tots els partits de les dues fases.

En aquesta categoria disputaran la fase d'ascens a 1a Estatal els dos primers del grup pel títol (els posem en blau als resultats) i baixaran els cinc últims classificats del grup de permanència (els posem en vermell).
NORMATIVA

En la Proposta de Reestructuració de categories que es presentarà a l'Assemblea del maig, dels equips d'aquesta categoria continuarien a Lliga Catalana Or els 6 de la fase d'ascens (a no ser que pugessin a 1a Estatal, clar), més 3 de la Fase de Permanència. Els 7 últims de la fase de permanència jugarien a la nova Lliga Argent.

GRUP TÍTOL

Espanyol (2n) - Molins (6è), dissabte 18 h
Coope S.Boi (5è) - Calella (4t), dissabte 19 h
La Garriga (3r) - Sant Cugat B (1r), dissabte 19:15 h

La igualtat que hi ha en el grup, amb els sis equips encara amb possibilitats d'accedir als dos llocs de fases, dota de molt d'interès a tots tres partits, que aquesta vegada es juguen de forma quasi simultània.

La jornada s'obre a l'Illa Diagonal on l'Espanyol, un dels dos equips que està en lloc de fases, intentarà mantenir-se fort a casa seva, on només ha cedit un punt en tota la temporada (contra el Sant Martí Adrianenc B) i hi ha guanyat els set últims partits. Si l'equip de David Vilella guanya i el filial santcugatenc perd l'equip blanc-i-blau fins i tot podria accedir al primer lloc. Però atenció perquè rep un dels equips que l'ha derrotat en aquesta fase i que es juga bona part de les seves aspiracions, per no dir totes, i que en el seu últim desplaçament va guanyar a Calella.

Una hora més tard comença al Pau Gasol un duel entre dos equips que es coneixen bé d'aquesta temporada i de les anteriors, com són Coope i Calella, que a l'inici de la fase semblaven els dos gran favorits, perquè l'any passat havien fregat ja les fases. Tots dos equips venen de guanyar en la jornada anterior i no cal dir que tot pot passar. A la primera fase al Pau Gasol va guanyar la Coope per 29-25 i a la primera volta d'aquesta segona fase a Calella es van imposar els maresmencs per 35-31.

Per la posició que ara mateix ocupen els dos equips, el partit més interessant es juga a La Garriga. Tot i que l'equip visitant és líder i l'equip local no ha guanyat en els últims cinc partits, els dos equips estan separats només per dos punts a la classificació, i per tant un triomf local emparellaria els dos equips a la classificació. A la primera fase es van imposar els garriguencs per 23-21 i a la primera volta a Sant Cugat va guanyar l'equip local per 25-24. Vaja que ja es pot comprovar que la igualtat és manifesta i en principi s'ha de suposar que el matx es decidirà per petits detalls.

 

GRUP PERMANÈNCIA

Vilamajor (5è) - Parets (8è), dissabte 19:30 h
La Roca B (2n) - Garbí Palafrugell (1r), dissabte 20 h
Bordils B (9è) - S.Martí  Adr. B (7è), diumenge 12 h
Sabadell (10è) - Esplugues B (4t), diumenge 16 h
Cardedeu (6è) - Gavà (3r), diumenge 19 h

També continua la tensió en el grup on es lluita per evitar el descens, que podria atrapar algun equip en acabar aquesta jornada quan només quedaran 6 punts per disputar.

El partit més interessant el tenim a Can Balsach, ja que el Sabadell es juga el "ser o no ser". Una derrota dels de Salmurri davant el filial espluguí, que és l'equip menys golejat... i també el menys golejador, ja podria condemnar l'equip arlequinat al descens, segons com vagin els altres resultats.

Dos equips més, Parets i Bordils B, estan també contra les cordes, i no ho tenen fàcil. Els paretans juguen a Vilamajor en el derbi del Vallès Oriental de la jornada i els vilamajorins no estan tampoc per fer regals, ja que només estan un punt per sobre de la zona de descens. Els bordilencs disputen el duel de filial de la jornada, rebent el Sant Martí Adrianenc B que, junt amb Gavà i Garbí, són l'equip que ha sumat més punts en aquesta segona fase, amb quatre victòries en els si partits jugats, i venen de derrotar al Vilamajor de forma clara.

Molt interessant també el duel que tindrà lloc a Cardedeu, on l'equip local rep un equip gavanenc al qual ja va derrotar a la primera volta al Jacme March per 20-22. Els locals estan en zona de descens i els visitants en la de salvació... però només amb dos punts de diferència i per tant una victòria local pot capgirar la situació.

Finalment a La Roca el filial local, sempre fort a casa, rep el líder del grup amb ganes de treure's l'espina del 37-21 que van encaixar a Palafrugell a la 1a volta. Els roquerols són segons, però només dos punts per sobre de la zona de descens i per tant han d'anar a totes.

 

COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #LligaCatH

Entrevistes