updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #3aCatH: L'OAR Gràcia Júnior no afluixa

L'OAR Gràcia Júnior ja porta tres victòroes en aquesta 2a fase Foto: oargracia.cat L'OAR Gràcia Júnior ja porta tres victòroes en aquesta 2a fase

El cap de setmana es va disputar la tercera jornada de la fase final, amb victòria de l'OAR Gràcia Júnior en el partit més destacat.

Els dos primers de la fase d'ascens pujaran a 1a Catalana (posem en blau als equips que ocupen aquestes places), els dos últims de la fase de descens baixaran a la nova 3a Catalana (els posem en vermell). La resta d'equips jugaran la temporada 2024-25 a 2a Catalana, que a la pràctica vol dir que mantindran el seu nivell, tot i el canvi de nom.
Els descensos podrien augmentar en un o dos, si hi hagués un o dos descensos de 1a Estatal no compensats per ascensos de Lliga a 1a Estatal (els posem en taronja als resultats).
Per més detalls veure AIXÍ ANIRAN ELS ASCENSOS I DESCENSOS

FASE D'ASCENS (1 al 8)

Gavà B  33-24 Maristes Rubí 
OAR Gràcia Júnior  30-27 Cornellà B 
Laietà Argentona  27-24 La Garriga B
Garbí B  23-25 Montmeló 

El gran partit de la jornada el teníem al pavelló del Carrer Boccaccio a Sabadell i el líder, l'OAR Gràcia Júnior,  va derrotar el segon classificat, el Cornellà B,  i es manté com a líder en solitari i ja amb quatre punts d'avantatge sobre el tercer, quan només en queden 10 per disputar.

En els altres partits destaca el triomf ampli del Gavà B sobre un Maristes Rubí que en aquesta fase no acaba d'estar com en la primera. Al descans l'equip local ja guanyava 19-9. Els gavanencs pugen al segon lloc d'ascens, però hauran de continuar lluitant perquè hi ha quatre equips per sota amb ganes d'atrapar-lo.

El Laietà Argentona va sumar els primers punts d'aquesta segona fase davant La Garriga B, en  un partit que tenien molt ben controlat arribant a dominar de vuit (26-18), però van veure com els garriguencs, sempre traient la seva capacitat lluitadora es ficaven en el partit amb un parcial de 0 a 6.

Finalment, en el partit entre els dos últims classificats, el Garbí B va cedir davant del Montmeló, que sumava així la seva segona victòria en pista contrària, i ja queda a cinc punts de les places d'ascens.


FASE INTERMÈDIA (9 al 16)

Vilamajor B   - Ègara B , ajornat fins 1 de juny
Sant Andreu B   39-34 Tortosa 
LBDP PB SE Sesrovires  27-33 BCN Sants B 
Santpedor  31-26 Sabadell B

En aquest grup  el partit més atractiu el tenim al Bages, i el Santpedor, va aconseguir la seva tercera victòria seguida, derrotant el líder, el Sabadell B, que en portava cinc.

En els altres dos partits que es van jugar entre quatre equips que estan lluny dels de dalt, el BCN Sants B va guanyar a la pista de LBDP Sesrovies, que continua sense sumar en aquesta segona fase, i el Sant Andreu B va guanyar després de dues derrotes, davant el Tortosa que arribava amb força i amb tres victòries seguides però no va poder aturar el potencial ofensiu local.


FASE DESCENS (17 al 24)

Bonanova Júnior  28-31 Cerdanyola 
Pau Casals  24-27 Vendrell 
Claret  25-33 Sant Llorenç B 
Esparreguera  37-39 Vilanova B 

En aquest grup de descens revolució total dels equips procedents del grup B de la primera fase que van guanyar els quatre partits en pista contrària, amb pas molt important de Cerdanyola i Santllo B de cara a la permanència, obrint un forat ja considerable respecte la zona de descens i també sobre la de perill per possibles descensos per compensació, on cau el Claret i surt el Vilanova B.

El Cerdanyola va fer bons els pronòstics guanyant a la pista del Bonanova Júnior i es consolida en el primer lloc.

Per la seva part el Santllo b,  va demostrar perquè és l'equip més golejador derrotant amb autoritat el Claret a La Verneda.

Fins i tot el Vendrell, que era el cuer, va sumar la seva segona victòria seguida, ara a la complicada pista del Pau Casals i abandona l'última posició, acostant a Esparreguera i Claret.

El partit més interessant el jugaven Esparreguera i Vilanova B, els dos equips que estan en les posicions de possible descens per compensació. Després d'un partit de bogeria golejadora i poques defenses, els vilanovins també van guanyar el seu segon partit seguit i surten d'aquesta zona.


Entrevistes