Resum #2aCatH: El Llavaneres guanya a Sant Quirze abans de la "gran final"

Imatge del partit Sant Quirze B - Llavaneres Foto: Jordi Prades Imatge del partit Sant Quirze B - Llavaneres

El cap de setmana es va disputar l'antepenúltima jornada, amb victòria del líder del grup A, abans del decisiu partit de la jornada següent contra el Castelldefels.

En aquesta categoria, on hi ha una sola fase, el primer de cada grup pujarà a la nova Lliga Argent (posem en blau als que ocupen aquestes posicions). Entre el 2n i el 11è de cada grup jugaran a 1a Catalana.
El 12è i 13è de cada grup jugaran "eliminatòries de correcció" (els posem en lila i taronja). El perdedor de l'eliminatòria entre 13ens baixa segur. Els altres depèn de com vagin les fases d'ascens a 1a Estatal.
El 14è del grup A i el 14è i 15è del grup B baixaran a 2a Catalana. (Els posem en vermell).

Descansen Castelldefels  i Sant Joan Despí C

El Llavaneres, el líder, va aconseguir la seva 18a victòria seguida, en la visita a la pista del Sant Quirze B, un equip que durant moltes jornades va dominar la classificació, però que ja ha perdut tota esperança d'ascens. De tota manera els "kiris" van plantar cara fins avançada la segona part, quan el marcador assenyalava un empat a 15, però els maresmencs van fer un parcial de 0 a 6, que ja va obrir un forat decisiu.

Ara, a falta de dues jornades, els llavanerencs tenen tres punts d'avantatge sobre el Castelldefels, que descansava. Però en la pròxima jornada s'enfronten, i en l'última el líder descansa. Per tant el partit del diumenge vinent a Llavaneres és quasi com una autèntica final.

Respecte als altres partits, i sobretot amb atenció al que passa amb el descens, victòria molt treballada i resolta per la mínima de Bonanova Atlètic sobre un Sant Just, que pràcticament queda condemnat al descens. Per evitar-lo els santjustencs haurien de derrotar el Montgrí en l'enfrontament directe i després anar a guanyar a Sarrià. Els de la Bonanova encara no tenen clar si podran evitar l'eliminatòria de 12ens classificats, el perdedor de la qual podria baixar.

El Montgrí, també tenia un partit important i va sumar un punt, bastant insuficient davant del Molins B, que assegurava així la permanència, mentre que els empordanesos ja estan condemnats a jugar eliminatòria de descens i fins i tot podrien baixar directe.

En partit d'històrics "ex-Divisió d'Honor", el GEiEG va derrotar el Sant Fost i ha assegurat també la permanència.

En els altres dos partits, ja sense massa interès classificatori ni pel que fa a l'ascens ni al descens, el Sarrià B i Martorell, van imposar el factor pista davant Banyoles B i Aula, per mantenir-se en tercer lloc i per pujar al quart, respectivament.

Descansa Sant Vicenç B

En aquest grup Les Franqueses que, com és ben sabut ja és campió i ha pujat a Lliga Argent, va el que va obtenir la victòria més àmplia. Ho va fer a la pista del Sant Cugat C, trencant-li una ratxa de sis jornades sense perdre, i forjant el triomf en una gran primera part que els va permetre arribar al descans amb nou gols d'avantatge.

En la lluita pel segon lloc, que com és ben sabut no dona cap premi aquesta temporada, el Palautordera B i el Berga, van guanyar de forma ajustada a les pistes d'Igualada B, que no s'hi jugava res, i de Sant Andreu de la Barca, que lluita per evitar el descens. Encara manté també alguna opció el Montcada B, que va obtenir un triomf de prestigi a l'Olímpic, davant Blancs-i-Blaus BMG, gràcies a una primera part en què guanyaven ja per 9-16. El Castellbisbal va guanyar a la pista del cuer, el Vic, però es queda en el cinquè lloc.

Van tenir molta emoció els partits jugats al Pau Gasol i la Nova Icària, amb dos empats.

La Coope B va cedir un empat davant del Cambrils, que amb aquest punt ja evita el descens directe, però segur que els tocarà jugar una eliminatòria de descens. Guanyant el pròxim partit a casa contra Sant Andreu de la Barca, jugarien l'eliminatòria de 12ens.

El Poblenou B també va empatar davant el Vallag, que amb aquest punt va assegurar la permanència. Els poblenovins no en tenen prou per sortir de la plaça de descens que ocupen i els costarà perquè en una de les dues jornades que queden els toca descansar.