updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aCatH: El Cardedeu campió de 1a Catalana!

El Cardedeu és el nou campió de 1a Catalana Foto: arxiu (cedida per CH Cardedeu) El Cardedeu és el nou campió de 1a Catalana

El cap de setmana es va disputar l'última jornada de la fase d'ascens en la qual el Cardedeu s'ha proclamat campió de 1a Catalana.

Els tres primers de la fase d'ascens pugen a Lliga Catalana Or (posem en blau els equips que han aconseguit ja aquestes places) i la resta jugaran a Lliga Argent (els posem en lila).
El primer de la fase de permanència jugarà a Lliga Argent (el posem en lila), els sets següents a 1a Catalana (els posem en taronja), i els quatre últims a 2a Catalana (els posem en vermell).
A falta de confirmació oficial i del que pugui passar posteriorment amb les possibles invitacions a equips per jugar a 1a Estatal, això és el que es dedueix de la NORMATIVA DE PRIMERA CATALANA.

FASE D'ASCENS

Sabadell  37-29 Lleida 
CARDEDEU  38-18 BARBERÀ 
Parets  34-36 IGUALADA 
Fornells  28-32 Sant Joan Despí B 
Ègara  30-31 Cornellà 

Ha acabat la lliga i el Cardedeu s'ha proclamat brillant campió derrotant sense problemes en l'última jornada a un Barberà, que també puja a Lliga Catalana Or, i que en aquest últim partit va anar força minvat d'efectius i no va poder plantar cara a un rival superior, que al descans ja dominava per 19-10.

L'Igualada, el tercer equip que puja a Lliga Or, va patir bastant per guanyar a Parets, equip que va anar quasi sempre per davant i només va cedir en els últims minuts. Els igualadins acaben amb 11 victòries en els últims 12 partits, un registre sensacional.

El Cardedeu, que havia arribat a jugat a 1a Estatal a finals del segle XX, torna a Lliga on havia estat cinc temporades seguides des de la 18-19 fins la 22-23.
El Barberà torna a una categoria on va estar la temporada 2006-07, en la primera temporada en que va portar aquesta denominació.
L'Igualada puja per primera vegada a Lliga.

En els altres tres partits victòries del Cornellà a la pista de l'Ègara, en la lluita pel quart lloc, del Sabadell, que no li impedeix acabar en desè lloc, i evita que Lleida pugui pujar al cinquè, i del Sant Joan Despí B a Fornells, que li permet pujar al vuitè lloc.


EL TOP-10 DE LA 1a CATALANA

Han format la plantilla de l'equip campió: Adrià Manzano, Adrià Garcia, Aleix Vila, Carles Roman, Ermengol Pinós, Joan Codina, Martí Brau, Oriol Garcia- Milà, Óscar Hernàndez, Pere Ollé, Roger Rodilla, Sergi Montes, Xavi Bernad. Albert Garcia i Ferran Rivera han estat baixa durant la temporada.
També han intervingut jugadors del sènior B com Àlex Pela, Ferran Moreno, Marc Ontiveros, David Sender, Víctor Sender.
L'entrenador és Adolfo Giménez i l'ajudant Jordi Esbri.


EL PALMARÈS DE LA 1a CATALANA

2023-24

CARDEDEU

IGUALADA

BARBERÀ

2022-23

OAR GRÀCIA ATLÈTIC

POLINYÀ

VILANOVA

2021-22

PARETS

LA GARRIGA

ESPLUGUES B

2020-21

No es va celebrar pel COVID

2019-20

SANT CUGAT B

MANYANET

LA ROCA B

2018-19

MOLINS

VILAMAJOR

GARBÍ

2017-18

GRANOLLERS C

TERRASSA

CARDEDEU

2016-17

CALELLA

CAMBRILS

SANT LLORENÇ

2015-16

COOPE SANT BOI

PARETS

SABADELL

2014-15

CANOVELLES

ESPLUGUES B

SANT CUGAT B

2013-14

SANT VICENÇ

BLANCS-I-BLAUS

SANT MARTÍ ADR. B

2012-13

CORNELLÀ

PARDINYES

SANT ESTEVE PALAUT.

2011-12

SANT CUGAT

SABADELL

SALLE BONANOVA

2010-11

LA GARRIGA

SARRIÀ B

LLAGOSTERA

2009-10

PARDINYES

CARDEDEU

PARETS

2008-09

SALLE MONTCADA

GRANOLLERS C

LA ROCA B

2007-08

SANT MARTÍ ADR. B

SANT CUGAT

VENDRELL

2006-07

SALLE BONANOVA

LA GARRIGA

POBLENOU


FASE DE DESCENS

Sant Esteve Sesrovires B  31-25 Bordils B 
Sant Llorenç  27-15 Terrassa B 
Sant Andreu  29-36 Valldoreix 
Ribes  32-21 Súria 
Canovelles  30-31 BCN Sants 
JH Mataró B  28-41 Sant Martí Adrianenc B 

En aquest grup es jugava la penúltima jornada i hi ha hagut canvi de líder. El Valldoreix, que continua imbatut en aquesta fase final, va guanyar a la pista del Sant Andreu amb una gran demostració ofensiva, i avança al Bordils B, que va perdre en el duel de filials a la pista del Sanes B, que amb el triomf continua aspirant al segon lloc del grup. A falta d'una jornada el Valldoreix ja depèn només d'ell per ser a Lliga Argent la temporada vinent. Els falta un punt davant del Santllo.

El Sant Martí B, no va fallar a la pista del Mataró B, i tampoc ho va fer el Santllo, davant el cuer Terrassa B. I a l'espera de què es pogués ampliar el nombre d'equips que juguin a Lliga Argent, la lluita per la segona i tercera plaça serà forta en l'última jornada, amb quatre candidats: Bordils B, Sanes B, Sant Martí B i Santllo.

En els altres dos partits, el Ribes va superar amb facilitat el Súria que encadena ja sis derrotes seguides, i es podria encara veure atrapat pel BCN Sants, que va guanyar a Canovelles i se li situa a dos punts i amb golaverage favorable als barcelonins.


Entrevistes