updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #1aCatH: El Cardedeu té un escull complicat a Fornells

El Fornells no li hi posarà fàcil al líder Foto: instagram handbolfornells_ae El Fornells no li hi posarà fàcil al líder

El cap de setmana es disputa la penúltima jornada de la fase d'ascens i l'antepenúltima de la de descens.

Els tres primers de la fase d'ascens pugen a Lliga Catalana Or (posem en blau els equips que han aconseguit ja aquestes places) i la resta jugaran a Lliga Argent (els posem en lila).
El primer de la fase de permanència jugarà a Lliga Argent (el posem en lila), els sets següents a 1a Catalana (els posem en taronja), i els quatre últims a 2a Catalana (els posem en vermell).
A falta de confirmació oficial i del que pugui passar posteriorment amb les possibles invitacions a equips per jugar a 1a Estatal, això és el que es dedueix de la NORMATIVA DE PRIMERA CATALANA.

FASE D'ASCENS

Lleida (7è) - Parets (8è), dissabte 19:30 h
Cornellà (5è) - Sabadell (10è), dissabte 20:30 h
Fornells (6è) - CARDEDEU (1r), diumenge 18 h
BARBERÀ (3r) - Ègara (4t), diumenge 19:15 h
IGUALADA (2n) - Sant Joan Despí B (9è), diumenge 20:30 h

El Cardedeu ha afluixat la marxa, sembla que el campionat se li està fent llarg i després de perdre a casa davant l'Igualada, se li ha complicat la consecució del títol. Visita un pista complicada, la del Fornells, davant un equip que no s'hi juga res, però que segur que buscarà un triomf de prestigi. Per la seva part els igualadins acaben amb força, i busquen la sisena victòria seguida davant el Sant Joan Despí B, al que ja van derrotar al Salvador Gimeno per 24-31. Un triomf igualadí conjugat amb derrota cardedeuenca significaria canvi en el lideratge, perquè el goleaverage particular afavoreix a l'Igualada.

El Barberà, l'altre equip que ja ha pujat, que té bastant més complicada la consecució del títol, rep la visita de l'Ègara en derbi del Vallès Occidental, i amb segur que amb ganes de revenja esportiva després del 36-32 de la 1a volta.

En els altres dos partits, ja intranscendents, Cornellà, davant un Sabadell ja enfonsat, i Lleida, davant un Parets que està fent un bon final, intentaran acabar la lliga a casa amb victòria.


FASE DE DESCENS

Valldoreix (2n) - Canovelles (10è), diumenge 10:30 h
Sant Martí Adrianenc B (4t) - Ribes (6è), diumenge 12 h
BCN Sants (9è) - JH Mataró B (11è), diumenge 18 h
Súria (8è) - Sant Esteve Sesrovires B (5è), diumenge 18:30 h
Bordils B (1r) - Sant Llorenç (3r), diumenge 19 h
Terrassa B (12è) - Sant Andreu (7è), diumenge 19:30 h

En aquest grup queden tres jornades, i fins i tot quan s'acabin quedaran una mica a l'aire les places de descens a 2a Catalana, a causa de les invitacions que hi pugui haver a equips catalans per jugar a 1a Estatal i que podria reduir  el nombre d'equips que baixen. Això també podria modificar el nombre de places d'equips que jugaran la temporada vinent a Lliga Argent. Però d'entrada és només el primer classificat el que tindrà aquest dret.

Sigui com sigui el gran partit de la jornada es juga al Blanc-i-Verd de Bordils, on el Bordils B, primer classificat, rep el tercer, el Santllo B, que està només dos punts per sota i que a la 1a volta va guanyar per un contundent 31-20.

S'ho mirarà amb atenció el Valldoreix, l'únic equip imbatut en aquesta fase final, que en cas d'ensopegada bordilenca podria pujar al primer lloc, si com sempre probable guanya al Canovelles, equip en zona de descens a 2a.

Els altres dos equips encara amb aspiracions de poder accedir al primer lloc, són dos filials de 1a Estatal. El Sant Martí B que s'haurà de fer fort a La Verneda davant el Ribes, i el Sanes B, que haurà de treure el millor per guanyar a la pista del Súria.

El Sant Andreu no hauria de tenir problemes per guanyar a la pista del Terrassa B, que continua sense sumar cap punt.

Finalment duel entre dos equips de la zona baixa al pavelló La Sagi, on el BCN Sants intentarà reeditar la victòria aconseguida a la 1a volta davant el Mataró B.


Entrevistes