updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça campió d'Espanya juvenil... i el BM Granollers tercer

Des del dimecres i fins al diumenge s'ha disputat a Santander la Fase Final del Campionat d'Espanya Juvenil, que ha acabat amb títol per al Barça i tercera plaça per al Granollers.

LA FINAL: BARÇA - CÓRDOBA

FINAL: Barça 39-31 Córdoba
Després de vint minuts igualats, el Barça ha fet un parcial de 8 a 4, per arribar al descans amb 17-13 i encarar amb tranquil·litat la segona part. En els deu primer minuts han fet un altre parcial important de 10 a 5 i ja han obert un forat decisiu.

Pel Barça, que prepara David Ibarz, han jugat: Pol Quiroga i Òscar Martínez porters; Pau Galisteo (5), Jon Tricas, Roger Giner (6), Oriol San Felipe, Jan Blas (2), Pol Roy (3), Petar Cikusa (7), Manuel Ortega (1), Marc Valtueña (1), Djordje Cikusa (6), Àlex Ugalde (2), Quim Rocas (3), Guido Bayo (1), Aaron Gutiérrez (2).

El vídeo del partit

TERCER I QUART: Granollers 31-30 Anaitasuna
Més complicat ho ha tingut l'equip granollerí per fer seu el bronze. Ha estat un partit molt igualat (12-12 al descans) i en el qual els navarresos dominaven 23-24 quan faltaven deu minuts.

Han jugat pel Granollers, que prepara Miquel Flores, el següents jugadors: Marc Sans, Ivan Ríos porters; Joan Juàrez (3), Pol Terrades, Pau López (8), Roger Bruach, Robert Rodríguez, Pablo Biescas (13), Sergi Puget (2), Guillem Larruy, Marc Calvo, Ferran Llobera, David Carreño, Bruno Cañas (1), Lau Lizandra (1) i Dídac Quintana (3).

L'Handbol Onda campió en categoria femenina

En la categoria femenina el campionat es disputava a Onda i s'ha proclamat campió l'equip amfitrió, derrotant a la final per 31-29 el Montequinto sevillà. En l'equip campió han destacat Eider Poles (9 gols) i Lucía Julve (6 gols) que durant la temporada han estat les màximes golejadores l'equip sènior de l'Onda a la Divisió Plata.
El tercer lloc ha estat per al Malkaitz navarrès que ha superat per 34-27 al Mislata.
Malauradament en aquesta fase final no hi havia cap equip català.

EL BARÇA GUANYA EL DUEL CATALÀ DE SEMIFINALS

BARÇA 36-26 GRANOLLERS
Els resultats de la primera fase han portat a un duel català a semifinals, que la temporada va ser a la final. A la lliga catalana el Barça havia guanyat els dos partits per 39-29 a casa i per 30-41 a Granollers i en aquest la diferència ha estat també de deu gols, indicativa de la superioritat blaugrana d'aquesta temporada.
Al descans el Barça ja guanyava 24-15 i aquesta vegada el màxim golejador ha estat Petar Cikusa (10 gols).

18h : BM Sinfín 20-39 BARÇA
Una altre triomf molt còmode de l'equip blaugrana que ja té plaça a semifinals.

Jornada 3 - Divendres
16h : BM Sinfín 29-39 Puerto Sagunto
18h : Anaitasuna 25-30 BARÇA
En el partit més complicat que s'han trobat durant la temporada, el Barça ha guanyat l'equip navarrès per acabar primer de grup. Al descans el marcador estava empatat a 13 gols. El màxim golejador del Barça ha estat Djordje Cikusa amb 9 gols.

GRANOLLERS SEGON I BORDILS QUART AL GRUP II JUNT AMB CÓRDOBA i PETRER

17h : Córdoba 39-40 Petrer
15h : KH7 BM GRANOLLERS 37-30 HANDBOL BORDILS
Triomf granollerí en el duel català, en el qual els granollerins van obrir forat amb un parcial de 4 a 0 mitjan la primera part. Al descans el marcador estava en 20-15. Després els bordilencs van reduir fins al 24-21, cos que va ser castigada amb un altre parcial de 3 a 0.

11h : KH7 BM GRANOLLERS 36-31 Petrer
L'equip granollerí no ho ha tingut fàcil, davant un equip que dominava per 13-16 al descans. A la represa els de Miquel Flores ho han brodat en un atac, encapçalat per Pau López (12 gols) i han sumat dos punts que pràcticament els situa a semifinals. Per no passar el Petrer hauria de guanyar a Bordils, i haurien de perdre amb Córdoba de 10 gols o més, perquè en el triple empat els superessin tant Petrer com Córdoba. Sembla molt difícil que això pugui passar...

13h : HANDBOL BORDILS 30-34 Córdoba
Derrota bordilenca, tot i fer un molt bon partit i mantenir-se ben vius fins que faltaven tres minuts amb un 30-32.

11h : Petrer 31-26 HANDBOL BORDILS
L'equip bordilenc necessitava guanyar i com a mínim de 8 gols, i ha caigut davant del bon equip alacantí. I tampoc hauria servit de res el triomf ja que després el Granollers ha perdut.

13h : Córdoba 35-30 KH7 BM GRANOLLERS
L'equip granollerí ha caigut davant dels cordovesos, i això els deixa en el segon lloc del grup i es trobaran amb el Barça a semifinals. Al descans s'ha arribat amb empat a 17, però la segona part ha estat dels andalusos.