El Barça campió d'Espanya Infantil... i el Granollers bronze

L'equip del Barça campió d'Espanya Infantil Foto: @rfebm L'equip del Barça campió d'Espanya Infantil

El passat cap de setmana es va disputar la fase final del campionat d'Espanya infantil, amb títol masculí per al Barça i bronze per al Granollers.

EL BARÇA CAMPIÓ D'ESPANYA INFANTIL

En la categoria masculina participaven el Barça i el BM Granollers, campió i subcampió de Catalunya. La temporada passada havien acabat respectivament en quart i tercer lloc, en un campionat que va guanyar Dominicos de Zaragoza, en un campionat disputat igual que aquest any a la capital aragonesa.

En la primera fase el BM Granollers va jugar en el grup I, i va guanyar successivament a Marianistas Prado de Ciudad Real per 34-31, al Cangas gallec per 40-31 i al Covadonga de Gijón per 45-31. D'aquesta manera l'equip granollerí va acabar primer de grup a 6 punts, per davant de Cangas 4, Marianista i Covadonga 1.

El Barça ho va fer en el grup II, i va anar guanyant també els seus partits. Primer davant Agustinos Alicante (subcampió l'any passat) per 37-25, Ciudad Imperial de Toledo per 44-22 i Dominicos Zaragoza (campió l'any anterior i equip amfitrió) per 41-15.

A les semifinals el Granollers va perdre per 33-35 davant Dominicos, que aparentment s'havia deixat anar el dia abans contra el Barça quan va veure el partit ja perdut. Mentre que el Barça no va tenir problemes davant el Cangas guanyant per 36-13.

En la jornada final el BM Granollers va aconseguir el bronze derrotant per 35-32 al Cangas.

L'equip del Granollers que entrena Sergi Rueda el formen Pol Casals, Arnau Reyes, Gerard Salvador, Martí Roca, Fernando Escurriola, Pablo Pérez, Gil Corral, Martí Puigdollers, Oriol Ventura, Aranu Salguero, Arnau Baró, Jan Guang Cruz, Nil Fontanet, Martí López (màxim golejador en el partit decisiu amb 10 gols), Dylan Barrera i Antonio Berbel.

Vídeo del partit pel bronze

En la gran final el Barça es va trobar amb un  Dominicos molt diferent del de la fase de grups i ja avançada la segona part només guanyava de tres (18-15). Al tram final el Barça va posar la directa, amb Set Maruny molt bé sota pals i amb efectivitat davant la porteria contrària, per acabar guanyant per 30-23.

L'equip del Barça que entrena Àlex Barbeito el van formar Set Maruny (magnífic sota pals a la final), Joel López, Iker Montull (2), Oriol Crespo (3), Omar Gharbi (2), Hugo Ramírez  (5), Daniel Fernández, Roc Burgales, Antonio Bieito (3), Àlex Torres, Biel Montull, Lluc Meixide (màxim golejador amb 8 gols), Roger Fernàndez (1), Max Sabaté, Xavi Carreño (6) i Aleix Castro.
El màxim golejador del partit va ser el jugador de Dominicos Ivo Asarta amb 11 gols.

Vídeo de la final

ELS DOS EQUIPS FEMENINS NO PASSEN A SEMIFINALS

En la categoria femenina participaven l'Handbol Poblenou i l'Handbol Ascó, campió i subcampió de Catalunya, en la fase final disputada a la localitat almerienca de Roquetas.

L'Handbol Poblenou, el campió català, va jugar en el grup II, va començar perdent amb Gijón (21-25), després amb Tiñosa Puerto del Carmen canari (20-23) i La Jota Zaragoza (20-26), acabant també en quart lloc del grup.

L'Handbol Ascó ho va fer en el grup I, i va perdre davant Roquetas (18-24), Aula Valladolid, que acabaria sent el campió (24-25) i Anaitasuna per 20-25, acabant en quart lloc del grup.

Finalment en el partit pel 7è i 8è lloc, el Poblenou va superar l'Ascó per 36-33.