Resum #1aEstatal: El Sant Cugat és el nou líder

Marc Jordan lidera al nou líder de la 1a Estatal Foto: Pedro de Lamo Marc Jordan lidera al nou líder de la 1a Estatal

Al final va haver-hi l'ajornament del partit del líder i això ho ha aprofitat el Sant Cugat per enfilar-se al primer lloc, amb l'Esplugues de co-líder.

Classificació del grup D de 1a Estatal

Sant Cugat 27-24 Palautordera

L’equip santcugatenc, gràcies a l'ajornament del partit del Sant Quirze, és el nou líder del grup. Però va haver de treballar de valent per superar un equip que encara no ha guanyat, però que va a més, com ho havia demostrat entre setmana empatant contra La Roca.

L'equip palauenc va plantar cara des de l'inici de partit sorprenent als de Xepkin que no es trobaven còmodes i veien com l'equip visitant mantenia el marcador igualat i fins i tot es posava tres gols amunt (10-13) a deu minuts del descans, i a aquest hi arribava amb avantatge de 14-16.

A la represa els palauencs es mantenien per sobre, però l'equip local va tancar la defensa i la porteria i amb un parcial de 4 a 0 en 7 minuts van portar el marcador fins al 21-18, que reflectia als 12 minuts. No es va rendir l'equip visitant i la diferència va anar oscil·lant entre els 2 i 3 gols, fins que quan faltaven tres minuts Oriol Cortés va fer el 27-23 que va deixar sentenciat el matx.

Els màxims golejadors van ser Marc Jordan i Oriol Cortés, amb 5 cada un, per part local, i Aleix Sola i José Manuel Paniagua, amb 6 cada un, per part visitant.

Més fotos del partit de Pedro de Lamo
Jordi Vilas tenia programat fer un curs de fotografia d'handbol durant el mes de març, però no es va poder celebrar per la pandèmia. Aquest cap de setmana passat ha fet un "mini-curset individualitzat" amb Pedro de Lamo, que era un dels inscrits en aquell curs,  i en aquest partit l'habitual fotògraf en els partits de La Salle Montcada va fer la seva pràctica, i aquí teniu el magnífic resultat.

Esplugues 29–27 Granollers B

L’equip d’Álvaro Polo va sumar dos punts important que li permeten mantenir-se en igualtat amb el Sant Cugat en el lideratge de la competició.

L'equip local va sortir molt fort superant amb facilitat la defensa rival i a l'equador de la primera part dominava per 10-6. Va reaccionar l'equip visitant per marxar al descans amb 15-13, i per situar-se als pocs minuts de la represa per davant amb un 15-16.

A partir d'aquí els dos equips van anar guanyant en intensitat defensiva. Primer l'Esplugues es va posar tres amunt (23-20), però els granollerins van començar a defensar amb molta profunditat i recuperant pilotes van empatar ràpidament a 23.  Tot podia passar i l'equilibri es va anar mantenint. Quan faltaven tres minuts i el marcador estava en 27-26, l'equip visitant va patir una exclusió i els espluguins no ho van desaprofitar.

El màxim golejador va ser el granollerí Alejandro Estirado (10) i per part local Víctor Torre (6) i Sergi Pérez i Mario Rivas (5 cada un).

Joventut Mataró 30–30 Sant Esteve Palautordera

Partit vibrant i de gran emoció el que es va viure a Mataró, on l’equip santestevenc va aconseguir un empat, amb el que allarga a sis partits la seva ratxa d'imbatibilitat.

Durant la primera part va manar l'equip local, però l'equip visitant, amb Joan Vila molt inspirat, va marxar al vestidor per davant (14-15). A la represa els mataronins van aprofitar les errades del rival (inclosos dos 7 metres) per agafar un avantatge clar de quatre gols (25-21) quan quedaven 13 minuts. Però els santestevencs no van perdre la paciència i en tres minuts van empatar a 25.

A partir d'allà tot podia passar... Es va entrar en l'últim minut amb empat a 29 gols. Després d'un temps mort Joan Vila va marcar per als visitants el 29-30 quan quedaven 26 segons i després d'un altre temps mort Pablo Vela va empatar quan quedaven 4 segons. Així els de Sergi Rodríguez i Carles Morales salvaven un punt i quedaven força satisfets, tot i que pocs minuts no l'haurien signat quan guanyaven de quatre.

El màxim golejador va ser el visitant Joan Vila (12 gols, exactament els mateixos que havia marcat en els 7 partits anteriors) i per part local Pablo Vela i Jaume Pujol (7 cada un).

2020-21   Jov. Mataró - S. Est. Palautordera         30-30
2019-20    Jov. Mataró - S. Est. Palautordera        33-32
2018-19    Jov. Mataró - S.Est. Palautordera          32-26
2017-18    Jov. Mataró - S.Est. Palautordera          34-22

2016-17    Jov. Mataró - S.Est. Palautordera          30-36

Poblenou 29-23 Banyoles

L’equip poblenoví no va fallar i guanyant al Banyoles suma cinc partits sense perdre en la que és la seva ratxa d'imbatibilitat més llarga des que juga a 1a Estatal.

Els de David Vilella continuen mostrant un bloc molt compacte, sòlid i de qualitat, i ja se situen en el quart lloc de la classificació. Al descans ja tenien el partit molt ben encarrilat amb un 16-10 i després van anar gestionant bé aquest marge fins al final, tot i la millora de l'equip banyolí que en un moment es va posar a quatre (24-20).

El màxim golejador local va ser el local Oriol Lorente (9) i per part visitant Julien Lasserre (8).

Vídeo del partit

Només hi ha un precedent:
2020-21 Poblenou - Banyoles 29-23
2019-20 Poblenou - Banyoles 36-28

Terrassa 34–32 La Roca

L'equip egarenc havia de reaccionar després de quatre derrotes seguides i els de Magí serra ho van fer davant un dels equips de la part alta, però que sembla haver baixat el seu rendiment en els últims partits.

La primera part va ser molt igualada, però l'equip local amb un parcial final de 6 a 2, va poder marxar al descans amb renda de quatre gols (14-10), que ja seria important de cara al triomf final.

A la represa es va accelerar molt el partit, com ho demostren els 42 gols marcats en els 30 minuts. L'equip roquerol amb la seva velocitat va aconseguir reduir la diferència a un gol (28-27) a 8 minuts del final. Va continuar pressionant, però els egarencs van sortir-se'n bé i amb un parcial de 3 a 0 van obrir un forat de 4 gols que els permetria encara el final amb una certa tranquil·litat, tot i la pressió desesperada dels roquerols.

Els màxims golejadors van ser Marc López, per part local, i Alejandro Casas, per part visitant, tots dos amb 9 gols.

Sant Esteve Sesrovires 21-33 Sant Joan Despí

El derbi del Baix Llobregat va tenir només color visitant. L'equip de David López va aprofitar les absències de dos puntals locals com Víctor Ridao i Jacobo Gracia per sumar dos punts importants i allunyar-se de la zona de descens. L'equip visitant tenia el partit molt ben encarrilat al descans amb un marcador de 10-18.

El màxim golejador va ser el visitant Rubén Cabello (6), però quatre jugadors santjoanencs (Zorita, Sans, Basela i Maruri) en van anotar quatre. Per part local va ser Ricard Castro (5).

Salle Montcada 25-23 Sabadell

Aquest del Vallès Occidental el disputaven dos equips de la part baixa molt necessitats, ja que havien encadenat tres derrotes seguides. Al final després d'un matx molt disputat els montcadencs han aconseguit trencar la ratxa i deixen els arlequinats a la cua de la classificació, tot i el bon partit que van fer.

Ja dèiem a la prèvia que per les característiques dels dos equips es preveia un partit igualat i així va ser. L'equip de Sergi Cifré va controlar molt bé la situació a la primera part, arribant a guanyar de 3 (5-8) i marxant al descans amb 10-12 favorable.

A la represa la defensa local va guanyar encara en intensitat, i l'equip arlequinat es va bloquejar i només va poder marcar 6 gols en 24 minuts i el tram final de partit el van afrontar els montcadencs amb un 22-18 favorable, un marge que ja es veia que seria suficient per tal com havia anat el partit amb clar domini de les defenses.

Els màxims golejadors locals van ser Joan Loscertales (7) i Josep Quirós (6) i per part visitant Martí Palet (7).