updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Dani Ariño: "Aquest grup té la virtut de jugar cada partit com si fos l'últim"

Dani Ariño donant indicacions en un temps mort Foto: Jordi Vilas Dani Ariño donant indicacions en un temps mort

El Sant Cugat juga fases per segona vegada consecutiva, i abans de viatjar a Zarautz ens respon aquest petit qüestionari el seu entrenador Dani Ariño.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases, amb el primer títol de lliga i les segones fases?

Doncs amb una nota molt alta. Ha estat una temporada espectacular, amb molts problemes de lesions i baixes al primer tram, que vam poder superar amb molta feina, i una segona part de la temporada, a partir de desembre, on només ens hem deixat 3 punts i hem assolit un nivell molt alt.

Des del començament pensàveu en les fases?

Pensàvem en tornar a intentar lluitar per elles. El grup D de 1a Nacional cada cop està més igualat i l’objectiu era competir i tenir opcions de jugar-les fins al final.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Primer de tot la competitivitat. Aquest grup té la virtut de jugar cada partit com si fos l’últim i crec que això és el que ens converteix en un equip regular i solvent. Destaco també el compromís i la implicació de tots els jugadors des del primer al darrer dia de la temporada, i sobretot, que són un grup d’amics, i això es nota i molt, dins i fora de la pista.

Quin és l'equip que us ha donat més problemes a la lliga?

L’Handbol Sant Vicenç. És l’únic equip que ens ha guanyat a casa, a la 2a jornada, i que ens va fer patir fins al darrer segon al partit de la 2a volta. Tenen un bloc molt sòlid i saben portar el partit al seu terreny en tot moment, gràcies a la bona feina del seu entrenador, en Carlos Roig.

Deixant a part els del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Porter: Ferran Pla (Santvi)
Extrem esquerre: Àlex Guerrero (Santvi)
Lateral esquerre: Marc Ferré (La Roca)
Centra: Rubén Ridao (Sanes)
Lateral dret: Pau Galisteo (Palautordera)
Extrem dret: Pep Reixach (Bordils)
Pivot: Oriol Màrquez (Bordils)

Aneu a Zarautz, on us trobareu un equip amfitrió que la temporada anterior va baixar de Plata després d’una llarguíssima etapa en aquella categoria, i amb moltes ganes de tornar-hi. Creus que podreu tenir suport d’aficionats que us recolzin? No serà necessari aquest suport en un ambient advers?

Aquest any hem tingut un grup molt nombrós d’aficionats i amics que ens han acompanyat a tots els partits fora de casa, i com no, estaran amb nosaltres a Zarautz. Serà Imprescindible sentir el seu suport i escalf cada minut de cada partit. Sabem que hi haurà un gran ambient, però tindrem el suport dels nostres i intentarem fer valer la nostra experiència, ja que a casa nostra també tenim pavellons difícils, com Sarrià o Sant Esteve Sesrovires, per citar-ne un parell, que en quant a ambient no tenen molt a envejar al que ens trobarem allà.

Per primera vegada en unes fases hi haurà dos equips catalans en un grup? Com ho veieu?

Crec que a tots dos equips és una cosa que ens hagués agradat evitar. Ens coneixem molt, hem jugat moltes vegades en els darrers anys i tenen un dels millors entrenadors catalans dels darrers 10 anys, en Sergio Pozo. Així que serà un rival duríssim.

Quin rival creus que pot ser el més complicat en aquestes fases?

Tots els rivals han fet una temporada espectacular en els seus grups i estan allà per mèrits propis. Se’m fa impossible definir a un d’ells com a favorit.

En cas d'ascens, creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?

Això ho decidiria la direcció esportiva, però l’Handbol Sant Cugat és un club de cantera i crec que passi el que passi hauria de mantenir la mateixa línia.

LA PLANTILLA
Albert Magrans, Aleix Vaz, Àlex Ortega, Arnau Ribó, Arnau Domingo, Dídac Pallarès, Guillem Pallarès, Hèctor Gómez, Jan Rof, Joan Costa, Jordi Sancho, Marc Sans, Marion Jozak, Martí Ruiz, Mikel Rubiño, Oriol Vaz, Pau Gratacós, Pol Salvatella, Pol Navarro, Sergi German, Sergi Laliga (que va ser baixa)
I com a jugadors del 2n equip i juvenil:
Àlex Loras, Ares Barbero, Carles Maldonado, Édgar Arbiol, Eduardo Solano, Jan Tomàs, Joan López-Arenas, Mauri Crespo.

Entrevistes