Calella i Garbí lluiten fins al final, però es queden sense ascens

Calella i Garbí han rebut un gran suport de les seves aficions Fotos: @UEHCalella i @c_handbolgarbi Calella i Garbí han rebut un gran suport de les seves aficions

Dos equips en línia ascendent en els últims temps, com la UEH Calella i el Garbí de Palafrugell intentaven l'ascens a la categoria estatal, però s'han quedat sense premi.

El tercer intent d'ascens de la UEH Calella tampoc és exitós

La UEH Calella ha estat el campió de Lliga Catalana, recuperant el títol aconseguit la temporada 2018-19. Aleshores no va poder aconseguir l'ascens en les fases jugades a  casa, igual que tampoc el van poder aconseguir la temporada passada, quan van quedar subcampions de Lliga, per darrere d'un Sant Cugat B, que no va poder jugar fases, i que també van organitzar al seu pavelló. Ara tothom espera que a la tercera vagi la vençuda.

El club calellenc fundat el 1982 (veure història del club), ja ha complert quaranta anys i està en el seu moment de màxim  esplendor i sembla l'hora de poder intentar l'aventura a categoria estatal. Han tingut dues etapes a la màxima categoria catalana, una entre 2002 i 2006, quan encara era 1a Catalana, i l'altre ja a Lliga des de la temporada 2017-18, com ja hem dit amb dos títols aconseguits.

Els rivals han estat: Urdaneta (subcampió d'Euskadi), Balonmano Base Villaverde (subcampió de Madrid) i Secar de la Real (campió balear).

LA CLASSIFICACIÓ FINAL

MADRID BASE VILLAVERDE 4
UEH CALELLA 4
URDANETA 3
SECAR LA REAL 1

LA UEH Calella per tant s'ha quedat a un gol de l'ascens. Un empat contra el Madrid Base, en un partit que va perdre d'un gol, li hauria donat el primer lloc.

Els partits

Divendres 10
Urdaneta 26–24 Villaverde Base Madrid
CALELLA 22–19 Secar La Real

El Calella ha anat sempre per davant, però no ha pogut trencar el partit davant un equip que ha jugat sempre amb un ritme molt pausat. L'11-8 del descans ja indica que la cosa anava lenta. Els màxims golejadors calellencs han estat Eric Martínez (5) i Dani Aguilera (4).

Streaming

Dissabte 11
CALELLA 29-30 Villaverde Base Madrid
Urdaneta 24-24 Secar La Real

En el segon partit la cosa ha estat molt diferent. Els calellencs han anat sempre per darrere (13-15 al descans) i estaven cinc per sota ja dintre dels últims deu minuts (21-26). L'equip, impulsat per la rauxa d'Alex Martínez i Gerard Pablo, ha anat remuntant i ha tingut dues pilotes per empatar, però sense èxit final.

L'empat en l'altre partit ha trencat una mica els esquemes, ja que si en el primer partit del diumenge guanya l'equip madrileny, el Calella ja no tindrà opció encara que guanyi a l'Urdaneta, ja que encara que guanyés quedaria empatat amb un equip que l'ha guanyat. I el pitjor és que l'equip que juga contra Madrid Villaverde ja no té possibilitats.

Streaming

Diumenge 12
Secar La Real 25-33 Villaverde Base Madrid
El Madrid Base no ha fallat i ha deixat el Calella sense opcions d'ascens, i amb l'Urdaneta depenent d'ell mateix per ser primer.
CALELLA 23-19 Urdaneta
El Calella, tot i no tenir opcions de ser primer, ha fet un darrer partit espectacular i ha acabat derrotant a un conjunt basc que s'ha quedat amb la mel als llavis, perquè havent guanyat hauria estat l'equip que hauria pujat.

Streaming

Durant aquest tres dies amb la UEH Calella, i sota les ordres de Sergi Catarain, han jugat (entre parèntesi els gols marcats): Aleksandar Pejcinovic i Víctor Jaén porters; Pau Palacios (6), Joan Marc Graells (2), Ramon Arnijas, Albert Itchart (2), Daniel Aguilera (4), Bernat Fontdevila, Toni Busquets (4), Aleix Martínez (14), Javier Clemente (3), Aleix Garcia (2), Gerard Pablo (6), Daniel Morente (1), Jan Bonamusa (4), Eric Martínez (10), Àlex Bosch (10), Jordi Martí (6).

El primer intent del Garbí tampoc té premi

El Garbí, club fundat el 1978 i del qual podeu llegir detalls de la seva història, busca per primera vegada l'ascens a categoria estatal, d'on acaba de baixar un altre equip gironí, l'Handbol Banyoles. I ho té la sort de poder-ho intentar a casa, a un Garbí Arena, que segur que serà una autèntica "olla a pressió".

Els seus rivals eren el Maravillas de Madrid (campió de Madrid), Oscatech Huesca (campió d'Aragó i filial del Bada Huesca d'Asobal) i Agustinos Alicante B (subcampió valencià i filial d'equip de Plata).

19:30 h  GARBÍ 26–29 Agustinos Alicante B

Derrota inicial de l'equip empordanès, que ha topat amb un sensacional partit del porter Hugo Mora, clau en la victòria del seu equip, que al descans ja dominava per 14-18. Els màxims golejadors locals han estat Eduard Madí i Lluís Hereu (6, cada un). Per part visitant l'extrem Roberto Lucha (8).
Es complica la situació, però amb la previsible igualtat encara res és impossible.

Streaming

Dissabte 11
17:30 h Maravillas Madrid 24-19 Agustinos Alicante B
19:30 h  GARBÍ 31–23 Huesca B

Victòria molt solvent del Garbí, que li permet mantenir les opcions de pujar... si en la tercera jornada derrota l'equip madrileny del Maravillas.
L'equip de Josep M. Gou ha controlat el partit des del primer moment. Al descans guanyava 15-12 i ha entrat en els cinc minuts finals amb un 27-21.

De tota manera, i ja és curiós, al Garbí li passa el mateix que al Calella. Si en el primer partit de diumenge l'Agustinos guanya, el Garbí no podrà ja quedar primer, perquè encara que guanyés després quedaria empatat amb un equip que l'ha guanyat. I el pitjor és que l'equip que juga contra Agustinos ja no té possibilitats.

Streaming

Diumenge 12
11 h  Agustinos Alicante B 24-24 Huesca B
Un empat força inesperat ha deixat el Garbí depenent d'un triomf per assolir l'ascens.
13 h  GARBÍ 25-28 Maravillas Madrid
El Garbí ha començat bé davant el potent campió madrileny (8-5 poc abans de l'equador de la 1a part), però el eu rival ha reaccionat, ha marxat al vestidor per davant (11-14), i a la segona part ha anat controlant bé la situació, sense deixar que els empordanesos s'acostessin a menys de tres gols en cap moment.

Streaming

Durant aquests tres dies per part del Garbí, dirigit per Josep M. Gou, ha intervingut aquests jugadors (entre parèntesi el nombre de gols que han marcat): Pau Carbó, Santiago Castillo porters; Pere Bataller, Adrià Palomares (1), Diego Gonzàlez (4), Fran Garcia, Àngel Giménez (2), Jan Casellas (16), Òscar Sànchez, Oriol Punseti (5), Lluís Hereu (11), Eduard Madí (27), Aniol Solivera (1), Alejandro Flores, Roger Montemayor (15), Adam Gómez.