updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Iban Raigal (Lleida): "Hem barrejat veterania amb joventut i s’ha creat un model de joc nou"

Iban Raigal (Lleida): "Hem barrejat veterania amb joventut i s’ha creat un model de joc nou" Foto: Cedida

Parlem amb Iban Raigal, l'entrenador de l'Associació Lleidatana d'Handbol que juga aquest cap de setmana les Fases d'ascens a Plata a casa.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i títol inclòs?

Una temporada fantàstica. L'equip es va marcar l'objectiu de guanyar la lliga i l'ha complert: la satisfacció és total. Encarem l'últim repte amb molta feina al darrere i les fases s'ho mereixen, ascendir seria el final espectacular d'una temporada brillant.

Sembla que us heu convertit en el que se sol dir equip ascensor (Plata, Lliga, Plata, Lliga, en les quatre últimes temporades). Teníeu ja al cap a l’inici de temporada l’ascens com a objectiu?   

Nosaltres érem conscients que per trajectòria i per equips lluitaríem per estar a dalt de tot, però cada partit, cada temporada és un món, sempre penses al teu cap en anar a competir tots els partits. Al finalitzar la primera volta vam veure que podíem lluitar per estar a dalt de tot i aquí és on ens vam veure amb possibilitats reals de lluitar pel títol.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

L'adaptació sens dubte ha sigut clau en aquest camí. Hem fusionat dos equips de dues entitats separades (Associació Lleidatana i Handbol Lleida Pardinyes), hem barrejat veterania amb joventut i s'ha creat un model de joc nou.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre a la Lliga?

L'Ascó, ha sigut sense cap dubte el rival que ens ha lluitat tots els partits, sent un equip molt jove ha aconseguit no ficar-se nerviós i competir fins al final tots els minuts.

Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoría de la Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

- Porteria (Sandra Carmona / Cooperativa Sant Boi)
- Extrem Esquerre (Candela Morella /Fundació d'handbol Sant Vicenç)
- Lateral Esquerra (Eury Ruano / CH Palautordera)
- Central (Henar Martinez / CH Ascó)
- Pivot (Sandra Hoste / Cooperativa Sant Boi)
- Lateral dret (Anna Hernandez / Handbol Ribes)
- Extrem dret (Gisela Sanchez / Handbol Ribes)

Ja sabeu el grup i jugueu a casa. Durant la temporada heu tingut tingut prou suport del públic? Us vindrà a ajudar a les fases?

La veritat es que l'afluència del públic ha anat creixent a mesura que el nostre lideratge s'anava consolidant. La família i els amics sempre han sigut un volum important de públic i sembla que per aquestes fases ens han ajudat molt a difondre-ho. Segurament veurem un pavelló bastant ple i amb conseqüència el factor camp serà determinant.

Creus que sent el primer de Catalunya sereu favorites per pujar? Quin equip veus com a rival més fort?

Són dos factors de bastant pes. El primer és que a Catalunya hi ha un nivell molt alt i això fa que siguis el rival a batre i la segona és que jugar a casa el factor camp no el tens. Tots els rivals s'han guanyat el dret de participar en aquestes fases, avui en dia no pots valorar qui mes o qui menys, penso que cada equip té les seves armes, veurem estils de jocs diferents i ens haurem d'adaptar. Potser per plantilla i per comunitat autònoma l'equip Handbol Onda podria ser un dels rivals amb més perill.

En cas d'ascens continuaràs a l'equip la propera temporada?

Al principi de la temporada em vaig comprometre a portar l'equip el més alt possible, i ho hem aconseguint, això es un factor determinant, ens demostra que la tasca que realitzem tot el cos tècnic es bona. La veritat es que ens agradaria al cos tècnic i a mi personalment continuar amb aquest projecte per fer una altra vegada visible l'handbol Lleidatà a nivells estatals.

Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?

Crec que el nivell d'equip està bastant compensat, però afrontar una categoria superior, potser amb algun petit canvi.... però encara no podem parlar de futur fins que no acabin les fases. Jugar a una o una altra categoria serà determinant per poder configurar un equip. No sempre es una qüestió de nivell continua amb les mateixes jugadores, hi ha factors externs que poden fer que jugadores canviïn d'opció.

Jugadores de la Plantilla:
Marta Villoslada, Aina Llobet, Mariana Lafuente, Paula Hernàndez, Esther Pérez, Carmen Martínez, Aiora Orexa, Marina Graell, Montse Escala, Eli Martínez, Emma Precup, Marta Tapiolas, Ainhoa Morentín, Merli Baró, Tais Bernis, Jenny Nana, Catalina Ruscanu.

Equip tècnic:
Iban Raigal, Javier Zaldo, Guillem Puertas, Lluc Aumatell, Anna Martin, Jos Farreny, Ana.

Entrevistes