updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Marc Lurbe (H. Palautordera): "El públic aquí a Palau està sent espectacular"

Foto: @chpalau L'equip del Palau quan es va proclamar campió i el seu entrenador Marc Lurbe Foto: @chpalau

A dos dies de les Fases d'Ascens a Plata, el tècnic del Palautordera Marc Lurbe ens contesta molt amablement aquesta entrevista tot esperant que el desenllaç sigui diferent a fa tres temporades quan es van quedar a un petit pas de l'ascens.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i el segon títol de Lliga Catalana inclòs?

De moment la temporada és molt positiva, i el que és molt positiu és el fet que portem tres anys estant allà, lluitant per pujar. L'any passat per exemple no vam poder fer fases per un gol. La valoració és molt positiva en quant a temporada i també a projecte de club, que s'està intentant fent moltes coses a nivell de femení i traient bones fornades i estem molt contents. Sí que és cert que al final depens de com acabarà tot, i de si acabes pujant o no, però de feina feta estem molt satisfets i molt orgullosos. Esperem que la cosa acabi el millor possible.

Teníeu ja al cap a l’inici de temporada l’ascens com a objectiu?

En les categories que estem marcar un objectiu nominal de "volem pujar" o "volem quedar campiones" és una mica irreal perquè al final no som professionals i al final el que has d'aconseguir crear la dinàmica i el funcionament perquè es creï la possibilitat de pujar i això sí que hi és. Nosaltres sempre intentem treballar perquè es creïn les circumstàncies per poder aspirar en aquest cas a pujar. Aquest objectiu l'hem assolit i ara falta de veure si podem acabar pujant.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

A nivell de joc segurament els bons moments de defensa i tant la sortida del contraatac com la sacada ràpida, que ens ha permès mantenir un ritme de joc molt alt. A nivell de grup, és un grup molt compromès amb una barreja molt xula de gent jove amb gent una mica més veterana i que s'han implicat des del primer dia.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre a la Lliga?

Ha estat una Lliga Catalana molt competida. Hem tingut duels amb el Vilamajor que han estat espectaculars, guanyant d'un a l'últim moment. El Ribes ha estat un rival super fort que ha fet una trajectòria espectacular aquest any i els desitgem que les fases els vagin el millor possible. I Sant Boi és un equip que sempre ens ha costat moltíssim, tant a casa com a fora, amb un entrenador que ens sabia jugar molt bé. Jo destacaria aquests tres equips que ha fet que li donem més valor a la consecució del títl de Lliga Catalana, perquè han estat rivals molt fortes.

Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria de la Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

Tot i que sóc molt dolent, pels noms, només et podré dir de rivals contra les qui hem jugat i una mica en funció del meu criteri. Potser no són les millors però les q poder m'agraden més per la manera d'interpretar el joc:

Portera: Paula Barrau (Vilamajor)
Extrem dret: Aina Rossell (Vilamajor)
Lateral dret: Judit Ballesteros (Les Franqueses)
Central: Particularment m'agraden la Judit Corbalán (Vilamajor) i Joana Santiago (Ribes)
Lateral esquerre: Vanesa Zafra (Coope Sant Boi)
Extrem esquerre: No te'n podria destacar una en concret
Pivot: Laura Roldán (Ribes)

Ja sabeu el grup i jugueu a casa. Com valoreu el suport del públic durant la temporada i com preveieu que us pugui ajudar a aconseguir l’objectiu?

El tema del públic aquí a Palau està sent espectacular. Ja ho estava sent les darreres temporades, però hi ha hagut molts partits a casa amb un ambientàs al pavelló i inclús en desplaçaments a Vilamajor que queda molt a prop, on vam portar molta gent. I això al final és el que queda. Que hi hagi tant de seguiment i tant de suport és el reflex que les jugadores transmeten bones sensacions i la passió cap a l'handbol. De ben segur que el pavelló estarà a rebentar. Intentarem que hi hagi un ambient sa i maco, i que serveixi d'inspiració pels més petits del club. Que vegin es fan les coses bé i també tenint en compte tot el projecte de base.

Creus que sent el primer de Catalunya sereu favorites per pujar? Quin equip veus com a rival més fort?

És cert que jugar les fases a casa ajuda, però veient que ens ha tocat el primer de Canàries i de València, comunitats que històricament en el món de l'handbol femení han tret grans resultats... i el tercer d'Andalusia, que és una comunitat també molt solvent... i veient els vídeos que hem vist, seran unes fases espectaculars i molt competides. Crec que l'equip que competeixi millor serà el que s'ho endugui ja que no crec que hi hagi cap equip que destaqui per sobre la resta.

En cas d'ascens creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?

Aquest tema està una mica aparcat. La voluntat serà intentar que se segueixi mantenint un projecte de club, de gent la casa, i implicada amb el que s'està fent. i si fa falta reforçar-nos en alguna posició en concret serà perquè haurem d'analitzar la disponibilitat de les nostres jugadores, per veure si en cas que pugéssim podrien mantenir el nivell exigit. En l'hipotètic cas que pugéssim l'objectiu és mantenir el projecte de formació i de jugadores de la casa que tenim,

LES PROTAGONISTES

PLANTILLA
Aina Castañé, Anna Ibáñez, Cecilia Campins, Cristina Vergés, Eury Ruano, Joana Andreu, Laura VIla, Martina Morató, Meritzell Palomares, Natalia Gallego, i (amb fitxa del filial) Hannah Yerman, Irene Álamo, Laia Martín, Laia Insausti, Laia Roca, Mariona Prat, Nona Genís i Yuna Tato

EQUIP TÈCNIC
Marc Lurbe (entrenador)
Alexis Hortelano (ajudant)

Entrevistes