updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Gabriel Daza (Handbol Ribes): "Som un club jove amb molta base, un gran projecte i il·lusió"

Fotos: infec.gencat.cat i cedida per Handbol Ribes Gabriel Daza entrenador de l'Handbol Ribes Fotos: infec.gencat.cat i cedida per Handbol Ribes

Avui dijous a les 20:30 hores, amb el partit Ribes- Real Múrcia, comença a Sant Pere de Ribes  la fase d'ascens a la Divisió Plata Femenina, amb cinc equips buscant una plaça d'ascens.

Gabriel Daza Sobrino, 54 anys, és el del cap del Departament de Rendiment d'INEFC i és l'entrenador de l'equip sènior femení de l'Handbol Ribes, que aquest cap de setmana lluitarà per l'ascens a la Divisió Plata al seu pavelló de Sant Pere de Ribes. Els rivals d'entrada són el Secar de la Real de Mallorca i el Real Múrcia i si aconsegueixen quedar en primer lloc s'enfrontaran al guanyador d'una eliminatòria a doble partit que disputen el Malkaitz de Burlada (Navarra) i l'Agustinos Alicante. I li hem fet unes preguntes que ens ha respost molt amablement per veure com ha vist la temporada i com afronten aquesta fase d'ascens.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?

Un temporada extraordinària on hem superat tots els objectius plantejats, fins i tot tenim la possibilitat de jugar unes fases d'ascens a plata.

L’equip fa tres temporades era a 1a Catalana i fa set encara no tenia sènior. A que ha estat degut aquesta progressió tan notable?

És un club jove amb molts equips a la base, hi ha un gran projecte i il·lusió per millorar la qualitat de les jugadores. Cada temporada l’equip sènior ha anat millorant la seva qualitat, no hi ha secrets per a la progressió, per una banda, és fruit de l'entrenament, d'una bona planificació i per una altra banda, l'experiència de les jugadores per competir.

L’objectiu a l’inici de la temporada era la classificació per a les fases?

L’objectiu d’inici de temporada era estar a la fase del títol de lliga i preparar-nos per competir al millor nivell aquesta lliga.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Destacaria el procés de creixement de l’equip a tots el nivells (tècnic, tàctic i físic) i a l’adaptació de les jugadores a la filosofia de joc.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?

Ha estat l'Handbol Palautordera.

Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria de Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

A la categoria hi ha jugadores de qualitat i podria a destacar a moltes però si haig d'escollir un equip agafaria aquest:

Portera: Paula Barrau (Vilamajor)
Pivot: Joana Andreu (Palautordera)
Central: Berta Fernández (Vilamajor)
Extrem dret: Aina Rosell (Vilamajor)
Lateral dret: Laura Delgado (Vilamajor)
Extrem esquerra: Anna Ibáñez (Palautordera)
Lateral Esquerra: Mireia Ballesteros (Les Franqueses)

Jugueu les fases a casa. Això us ha d'ajudar? Quin veus com a rival més complicat?

En unes fases les qualitats s’ajusten per la mateixa dinàmica de la competició, inicialment tenim les mateixes oportunitats que la resta dels equips, amb el teòric avantatge de jugar a casa. A un partit, tots els equips classificats són rivals amb qualitat per guanyar-nos. Inicialment juguem contra Secar de la Real i el Real Murcia, segons els resultats, en l’última jornada ens podem trobar amb Agustinos de Alacant o Malkaitz. 

Creus que en cas d’ascens s'hauria de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Com teniu la base es pot confiar en ella?

No és moment de despistar-se mirant al davant, estem immerses en una fase d’ascens i només tenim la mirada posada en gaudir de la competició. El resultat de la mateixa serà sempre positiva tan si no s’assoleix perquè en servirà per continuar guanyant experiència o si es guanya i donem una passa cap a la plata. No ens ocupa aquestes qüestions, ens ocupa anar desenvolupant el nostre projecte de l’handbol femení, passa per continuar evolucionant la qualitat de l’equip sènior com referent i millorar a totes les categories per aprofitar el talent de les joves jugadores.

LES PROTAGONISTES

PLANTILLA
Alba Serrano Rodriguez; Anna Gargallo Miralles; Anna Hernandez Almiñana;; Cristina Hernandez Almiñana; Elena Custodio Valderas; Francesca Ligia Aguilar Paredes; Gisela Sanchez; Joana Santiago Rios; Judit Olivella Rodriguez; Kamila Araceli Rolon Ledesma; Laura Roldan Romero; Patricia Lucas Gonzalez; Paula Garcia Alvarez; Roser Gonzalez Escofet; Virginia Jodar Samper; Ainhoa Tena Ortiz; Anna Pinar Gracia; Laia Pascual Ramirez; Naiara Aragon Diaz.

EQUIP TÈCNIC
Gabriel Daza Sobrino; Miguel Moragas Blanco; Araceli Esparducer Broco; Jose Antonio Roldan Martin; Ramon Stockli; Alexander Chifflier Burud.

Entrevistes