updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Èxit masculí i desencís femení en les fases de sector estatals juvenils

Fotos: @FedCatHandbol Barça i Granollers (a dalt) i Bordils (a sota) han passat a la fase final, mentre que ni tan sols el campió (Sant Joan Despí) que jugava a casa s'ha pogut classificar en noies. Fotos: @FedCatHandbol

El cap de setmana es van disputar els sectors estatals en la categoria juvenil, amb la participació de vuit equips catalans, tres dels quals, tots ells masculins s'han classificat per a la fase final a vuit.

CATEGORIA MASCULINA: Tres equips catalans a la fase final

El BARÇA, el campió de Catalunya, no ha tingut massa problema per classificar-se a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, derrotant Secar la Real, Agustinos Alicante (en el que va ser el partit amb menys diferència i que va acabar amb 32-23) i Burgos.
Entrena l'equip David Ibarz i van jugar: Pau Galisteo, Jon Trincas, Roger Giner, Oriol San Felipe, Jan Blas, Pol Roy, Petar Cikusa, Óscar Martínez, Pol Quiroga, Manuel Ortega, Marc Valtueña, Djordje Cikusa, Àlex Ugalde, Quim Rocas, Guido Bayo i Aaron Gutiérrez.

El BM GRANOLLERS, subcampió de Catalunya, ha obtingut la classificació al Palau Olímpic de Granollers, guanyant els tres partits contra Gàldar, Alarcos Ciudad Real i Antequera, el més disputat contra l'Antequera per 36-32.
Entrena l'equip Miquel Flores, amb Joan Loscertales d'ajudant, i han jugat Marc Sans, Joan Suárez, Pol Terrades, Pau López, Roger Bruach, Robert Rodríguez, Pablo Biescas, Sergi Puget, Guillem Larruy, Ivan Ríos, Marc Calvo, Ferran Llobera, Arnau Pou, Bruno Cañas, Pau Lizandra i Dídac Quintana.

L'HANDBOL BORDILS, tercer al Campionat de Catalunya, jugava a Gijón, i ha obtingut la primera posició de forma agònica en un triple empat amb Bahia Almeria Carboneras i el Covadonga local. En el primer partit van guanyar pel Covadonga va guanyar als almeriencs per 21-20, en el segon el Bordils va perdre per 26-27 davant els almeriencs, però en l'últim partit de la fase van derrotar per 23-25 a l'equip local. El Bordils tenia un +1 en el triple empat, l'Almeria un 0 i el Covadonga un -1, i això ha donat la classificació a l'equip bordilenc que entrena Salvador Feliu, amb Carles Freixas d'ajudant, i on han jugat Pau Martínez, Genís Trullàs, Oriol Pellicer, Aniol Moré, Pol Negre, Edgar Ionut, Biel Enrique, Guillem Domènech, Marc Sànchez, Lluc Ribas, Isaac Bañeras, Adrià Joher, Gerard Comas, Enric Casals, Aleix Frigola i Pau Ruiz.

El BM GRANOLLERS SPORTING, quart de Catalunya, ha fet també una magnífica fase a Zarautz, superant l'equip local i el Cisne Pontevedra i caient només davant Sinfín Santander, que ha estat finalment l'equip classificat.

Jugaran la fase final tres equips catalans (Barça, Granollers i Bordils) dos andalusos (Córdoba i Màlaga),  un càntabre (Sinfín Santander), un navarrès (Anaitasuna), i un valencià (Sagunto).


CATEGORIA FEMENINA: No hi haurà equips catalans a la fase final

L'HANDBOL SANT JOAN DESPÍ, el campió de Catalunya, jugava a casa seva al Poliesportiu Salvador Gimeno. En el primer partit va perdre contra Córdoba (23-25) i guanyant els altres dos partits contra La Jota i Basauri, s'han hagut de conformar amb el segon lloc, en igualtat de punts amb el Córdoba.

El BM GRANOLLERS, subcampió de Catalunya,  jugava a Onda, i va derrotar Roquetas i Gijón i s'ho va jugar amb l'equip local que les va derrotar clarament en l'últim partit per 37-27. Cal destacar que a l'Onda hi figuren Lucia Julve, juvenil de 1r any, i Eider Poles, que han estat les màximes golejadores del seu equip sènior a la Divisió de Plata.

L'HANDBOL SANT VICENÇ, tercer de Catalunya, jugava en terres navarreses a Burlada. Van començar empatant amb l'equip local del Malkaitz, que acabaria sent el primer del grup. Després van caure clarament contra el Cangas i la victòria final contra el Zuazo els ha donat el tercer lloc del grup.

L'HANDBOL TERRASSA, quart de Catalunya, jugava a Montequinto (Sevilla), caient contra Agustinos Alicante i Montequinto. El triomf en l'última jornada contra Sinfín les ha deixat en el tercer lloc.

Jugaran la fase final dos equips valencians (Onda i Mislata), dos navarresos (Malkaitz Burlada i Anaitasuna), dos andalusos (Montequinto i Córdoba), un basc (Kukullaga Etxebarri), i un madrileny (Ikasa Boadilla). I lamentablement cap equip català.


Entrevistes