updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Gassama i Boada, dues estrelles catalanes que brillen fora de Catalunya

Kaba Gassama (Bietigheim) i Emma Boada (Bera Bera) Fotos: Sportschau i Jordi Prades Kaba Gassama (Bietigheim) i Emma Boada (Bera Bera)

Dues jugadores catalanes han obtingut èxits destacats en els últims dies: Kaba Gassama i Emma Boada.

Kaba Gassama subcampiona de la Champions amb el Bietigheim

La granollerina Kaba Gassama (16 d'agost del 1997) formada a la pedrera del BM Granollers, després d'haver estat escollida en el set ideal de la Lliga de Divisió d'Honor, l'any 2020 va marxar cap a terres franceses per jugar al Nantes, i la temporada següent al Fleury.

Les dues últimes temporades les ha jugat al Bietigheim alemany, equip d'una població de 42.000 habitants, propera a Stuttgart, i amb el qual ha obtingut dos títols de la Bundeslliga. També ha estat ja 62 vegades internacional amb Espanya.

La Kaba, formant part de l'equip alemany del Bietigheim, va disputar el cap de setmana passat la Final Four de la Champions femenina d'handbol a Budapest, en el que va ser l'esdeveniment amb més públic de la història en l'handbol femení, superant els vint-mil espectadors.

La pivot granollerina ha estat una de les màximes golejadores del seu equip a la Champions amb 53 gols, només superada per Xenia Smits (93), la polonesa Karolina Kudlacz (91), l'extrem alemanya Antje Döll (67) i la neerlandes Kellyb Dulfer (61), igualant amb la txeca Veronica Mala (53).

A la semifinal el seu equip va derrotar per 36-29 el Metz francès, amb cinc gols de la pivot granollerina.

A la final van topar amb l'equip local del Gyor, que va guanyar el sisè títol, recuperant-lo després de tres temporades en que havia anat a mans de l'equip noruec del Kristiansand. El resultat final va ser de 30-24 i la Kaba en la final va marcar 2 gols. En l'equip campió, patrocinat ni més ni menys que per Audi, destaquen la portera danesa Sandra Toft, les noruegues Solberg (portera), Dale (pivot), Kristiansen (lateral) i Oftedal (central), la lateral esquerrana eslovena Ana Gros i la francesa Nze Minko, entre altres.


Emma Boada guanya la lliga per fer el triplet amb el Bera Bera

La barcelonina Emma Boada (15 de juny del 1994), que a la màxima categoria va començar al Castelldefels, per Seguir el seu periple per la geografia espanyola l'any 2015 a Alcobendas, on va jugar dues temporades, després a Màlaga on en va jugar dues més i finalment aterrant a Donosti, per formar part del Bera Bera en les cinc últimes temporades. Un equip que, curiosament, és secció de l'equip Bera Bera Rugby Taldea, que juga a la Divisió d'Honor.

En aquesta temporada, que era la del seu comiat en l'equip basc, ha arribat al màxim nivell, després d'haver estat una mica castigada per les lesions anteriorment, cosa que potser li ha impedit actuar més amb la selecció, on només ha jugat 9 partits.

Aquesta temporada l'ha tancat conduint l'equip magistralment, des de la seva posició de central, cap el títol de lliga, superant el BM Elche en la final. Abans havia aconseguit la Copa de la Reina a casa derrotant l'Aula Valladolid, i la Supercopa Ibérica, també a casa, derrotant el Màlaga a la final.

Amb aquest títol l'Emma Boada arriba a un total de vuit en la seva estada a Euskadi (4 de lliga, 2 de copa, 1 de Supercopa Ibèrica i 1 de Supercopa).

En l'equip del Bera Bera ha tingut com a companyes destacades a la portera Maadi Aalla, Maitane Etxebarria, Esther Arrojeria, Lyndie Tchaptchet, Mariane Fernandes. Elke Karsten, Malena Cavo i Carme Arroyo.

L'Emma Boada ha marcat 46 gols a la fase regular de la lliga, 16 més al "play-off" i 25 més en les altres dues competicions, per un total de 87 gols al llarg de la temporada.

Si no hi ha res de nou –ha estat convocada pel seleccionador català Gabriel Martorell–, el pròxim dissabte jugarà amb la selecció catalana que s'enfrontarà a Benicarló amb la de la Comunitat Valenciana en l'anomenat "Obert del Mediterrani", que també es disputarà entre les mateixes seleccions masculines.

Entrevistes