Resum #PlataFemenina: El Joventut Mataró és el primer líder de la temporada

Poques sorpreses en la primera jornada de la Plata Femenina, que ens deixa l'equip del Joventut Handbol Mataró com a primer líder, després de la seva contundent victòria a Lleida.

El partit de la jornada té color groc-i-negre:
Associació Lleidatana 25–35 JH Mataró

L’equip lleidatà va acusar el canvi de categoria i sobretot el fet d'haver fet una pretemporada en molt males condicions, en no poder utilitzar el seu pavelló habitual. Al seu davant, l'equip mataroní va sortir en tromba, frenant les potents llançadores locals, i corrent molt bé al contraatac i guanyava 4-9 als 12 minuts. Després un temps mort de Miro Vujasinovic ha frenat la sagnia i al descans es mantenia la diferència (12-17). I en la darrera part del primer temps cal destacar la gran actuació de Noe Pérez a la porteria visitant que ha evitat que la diferència s'escurcés més encara.

Jordi Rubí ha explicat bé la lliçó a les seves jugadores al descans i han tornat a sortir molt fortes en defensa i amb velocitat al contraatac per obrir ben aviat un forat que ja ha decidit el matx i ha permès que l'entrenador visitant pogués fer rotar a tota la banqueta, donant minuts a les jugadores més joves.

La màxima golejadora del matx ha estat Clara Poo amb 9 gols, ben acompanyada per Ona Muñoz (6) i Adriana Murillo (5), i per part local ha estat Katy Tyaglyay amb 6.

Amposta 20–23 Sant Vicenç

L’equip vicentí ha sortit molt fort (1-5 als 8 minuts), però ha reaccionat l'equip ampostí per marxar al vestidor amb un 11-10 favorable. Però a la represa les de Pepo Mestre i Dani Ariño han mostrat el seu bloc compacte, amb un gran treball defensiu. Han tornat a fer un gran parcial de 1 a 6 de sortida i ja han controlat la situació fins al final, tot i els intents de l'equip ebrenc.

Al final victòria de les del Baix Llobregat per la mateixa diferència per la que havien guanyat la temporada passada.

Gemma Gàlvez (8) i Erika Graciani (6) han portat el pes ofensiu de les locals i per part visitant la cosa ha anat més repartida: Rocío Parra, Jessie Lepere i Míriam Martín  n'han fet 5 cada una.

OAR Gràcia 21–24 Sant Joan Despí

L’equip sabadellenc ha tornat a Plata amb derrota. L'equip santjoanenc va demostrar més experiència per sumar els dos punts. Les visitants han dominat clarament la primera part (8-15 al descans) i després han viscut de rendes sense patir mai pel triomf, tot i que l'equip local ha millorat molt en els segons 30 minuts.

Les màximes golejadores han estat la local Marina Tomàs i la visitant Anna Sancho amb 5 gols

A les dues banquetes s'estrenaven Carol Carmona (OAR Gràcia) i Alejandro Expósito (Sant Joan Despí) com a responsables dels respectius equips

La Roca 24-28 Elda

L’equip alacantí ha repetit la victòria que havia aconseguit l'any passat a La Roca demostrant un gran potencial. L'equip visitant ha manat sempre en el marcador (11-13 al descans) i als 10 minuts de la represa ha agafat cinc gols d'avantatge que ha gestionat bé fins al final.

La roquerola Maria Monllor (19 anys) ha estat la màxima golejadora amb 7 gols i per part eldenca ha estat Francisca Meca amb 6.

Sant Quirze 25–21 Handbol Mislata

L’equip “kiri” va aconseguir un triomf complicat davant un Mislata que va sortir fort (2-5), i que es va mantenir amb opcions fins ben a prop del final (22-20 quan quedaven 7 minuts). Però un parcial de 3 a 0 va permetre tenir un final relativament plàcid a les de Dolo Martín, per al que havia estat el partit.

La visitant Maalys Blaire (7 gols) va ser la màxima golejadora del partit, i per part local Paula Plana amb 6 i Carla Robles (5).

Castelló 25-18 Gavà

L’equip gavanenc no ha pogut fer res a la pista d'un dels grans favorits al títol. L'equip de La Plana ja dominava per 14-7 al descans. Després les gavanenques han millorat en atac, per igualar el parcial de la segona part.

La local Noèlia López amb 9 gols ha estat la màxima golejadora del partit i per part gavanenca ha estat Eva Torremorell amb 5.

Almassora 30–28 Benidorm

En l’únic partit sense presència catalana l'equip recent arribat a la categoria s'ha imposat a un Benidorm que la temporada passada, que estava en un altre grup, ja havia demostrat no tenir el potencial de fa dues temporades.

El partit ha estat un duel de golejadores: Ana Brenes n'ha fet 11 per a l'equip castellonenc, però Maria Mulet n'ha fet 13 per a les alacantines.