Resum #PlataFemenina: El líder torna al camí de les victòries

Al Pavelló de Castelló ja oloren les Fases d'Ascens Foto: arxiu Al Pavelló de Castelló ja oloren les Fases d'Ascens

Els tres primers classificats tornen a sumar de dos en dos després de la passada jornada quan els dos primers havien empatat entre ells.

Bon partit a la pista del líder:
BM Castelló 28-24 H. Sant Vicenç Bar Mi Casa

L’equip de Xavi Esteban viatjava a Castelló, a la pista del líder, amb ambició i sense res a perdre i van caure com en la primera volta amb la cara ben alta i per un resultat força ajustat. Un triomf que manté a les castellonenques destacades al capdavant de la taula i cada cop més a prop d'assegurar-se les Fases d'ascens a la màxima.

Van ser les vicentines les que van sortir millor al partit, agafant la iniciativa però sempre amb rendes mínimes. poc a poc, les castellonenques van anar agafant el seu ritme i al descans ja guanyaven de dos gols (11-9). A la represa, el domini local va accentuar-se i a falta d'uns minuts pel final el partit ja semblava sentenciat (26-21).

Espectacular partit de la castellonenca Rebeca Castell amb 12 gols, seguida de la jove vicentina Alba Almansa amb 8.

Amposta 20-19 Castelldefels

Emocionant derbi català el que es va viure a Amposta, amb molt protagonisme defensiu i de els dues porteres, la local Marta Gálvez i la visitant Sílvia Lladró. Al final, les de Mateu Castellà van aconseguir guanyar per la mínima en un final.

Destacar en atac el partit de les ampostines Joana Rieres (8) i Alba Simón (6), i de les visitants Ana Moreno (6) i Maria Cadens (5).

Sant Esteve Sesrovires 20-28 Associació Lleidatana

L'Associació Lleidatana va guanyar a domicili aquest derbi català jugat al "Sanes Arena", tot i el bon partit del conjunt local que segueix lluitant per sumar el seu segon triomf de la temporada. Després d'un inici molt igualat (5-5 als 15'), l'efectivitat de la portera lleidatana va permetre a les seves sortir al contraatac i obrir el marcador al descans (9-13).

A la represa, l'equip de la Terra Ferma va fer gala de la seva major experiència i d'una gran defensa per acabar de sentenciar amb unes destacades Eulàlia Ribalta (6), Jennyfer Nana (6), Júlia Calduch (6) i Irina Pop (4) com a estilets ofensius. Del costat local, les màximes golejadores del matx van ser Sandra Baño i Júlia Romero amb 5 dianes.

- Podeu veure imatges del partit i declaracions de les protagonistes aquí (Youtube Valonmano.com)

Felmar La Roca 30-39 Puig d’en Valls

El "Puchi" va demostrar a La Roca del Vallès tot el seu potencial, en un partit eminentment ofensiu i frenètic. Les de Noel Cardona ja avisaven a la prèvia que no es refiaven de les roqueroles, i van haver de donar-ho tot per tornar amb els punts del Vallès.

I és que el conjunt de Dani Lara va plantar cara des del principi, corrent sense complexos com mai, i després d'haver dominat en certs trams de primera meitat al descans perdien de dos gols però encara amb opcions de donar la sorpresa (17-19). A la represa, però, les eivissenques van seguir al mateix ritme i les locals van veure com se'ls escapaven en el marcador sense ja poder fer-hi res.

Imatges del Partit de la Xarxa AQUÍ

Gran partit de la visitant Flora Dumitrescu amb 9 gols i Ana Ferrer amb 7, mentre que del costat local van golejar Clàudia Ortega (8), Agnès Ribas (6) i Glòria Blancafort (5).

OAR Gràcia 19-23 Elda

L'OAR Gràcia no va poder sumar però va fer un dels seus millors partits de la temporada posant en molts problemes al tercer classificat, l'únic equip que manté opcions reals de seguir lluitant per les fases d'ascens sempre a l'espera de possibles ensopegades dels dos intractable primers classificats.

Alegria eldenca a Sabadell. Foto: Twitter Elda

El conjunt de Joan Gosàlvez va refer-se del millor inici visitant, i al descans el partit reflectia un marcador molt igualat (9-10). L'inici de segona meitat, però, va marcar el desenllaç amb un parcial de les eldenques de 5 a 10 que deixava un 14-20 molt difícil de remuntar pel conjunt sabadellenc. Tot i això, les blanc i verdes van fer un bon final de partit i van poder escurçar les diferències. Les màximes golejadores del partit van ser la visitant Laura Ruiz amb 7 gols, i la local Katerina Hegrova (6).

Agustinos Alicante 22-20 Sant Joan Despí

Bon partit el que es va viure a Alacant entre dos equips de la zona mitja baixa, però que amb la permanència virtualment assegurada van jugar sense pressió i van permetre que es veiés un interessant espectacle. Al final, van celebrar el triomf el conjunt tricolor que es referma en la novena posició i ara sí que a falta de set jornades amb la salvació a la butxaca.

En un partit amb pocs gols, les jugadores més determinants en atac van ser les locals Paloma Ayllon (6) i Nuria Corbi (5), i les santjoanenques Elisabeth López (5) i Paula Domingo (5).

Mislata 23-25 Morvedre

El Morvedre va guanyar aquest interessant derbi valencià que no es va decidir fins el tram final de partit. Amb aquests dos punts es col·loquen a un punt del Sant Vicenç, en aquesta apretada lluita per la quarta posició.