L'Espanya de Carlos Viver frega l'or però acaba penjant-se la plata

La selecció espanyola, dirigida per Carlos Viver, va acabar al segon graó del podi mundial després d'haver disputat un gran Mundial i haver fregat literalment amb els dits el títol mundial en una final molt emocionant.

Després de superar contra pronòstic a Noruega en semifinals i classificar-se per primer cop per una final mundial, el darrer escull de la selecció estatal era Holanda, una selecció que comptava amb l'experiència d'haver disputat la final del Mundial el 2015 i la de l'Europeu el 2016.

Tot i això, l'inici del partit va ser completament espanyol. Les de Carlos Viver van començar endolladíssimes (6-2) i van provocar el temps mort del tècnic francès Emmanuel Mayonnade. Després de l'aturada, la defensa holandesa i la seva porteria van posar-se al nivell d'altres partits i al descans ja dominaven de tres gols (13-16).

A la represa, la diferència a favor de les orange va seguir creixent, però Viver va saber recompondre l'equip i a poc a poc van anar recuperant terreny basant-se en la gran defensa i en el darrer minut van empatar a 29. Les holandeses atacaven per guanyar, però van cometre passiu, i Viver va poder preparar la darrera acció amb temps mort. Però en el darrer atac espanyol el llançament de Barbosa el va aturar Wester que va provar de treure el contraatac però va ser obstruïda per Ainhoa Hernández, cosa que va provocar la vermella per la pivot espanyola i uns 7 metres que Abbingh va transformar amb suspens.

Eufòria taronja i decepció per una delegació espanyola que després de la galleda d'aigua freda va passar a valorar com es mereix aquest èxit.

Espanya 29-30 Holanda

Espanya: Silvia Navarro i Darly Zoqbi, porteres; Marta López (6), María Núñez, Silvia Arderius, Eli Cesáreo, Jénnifer Gutiérrez, Maitane Etxeberria, Nerea Pena (3), Lara González (1), Soledad López (2), Alicia Fernández (5), Almudena Rodríguez, Ainhoa Hernández (3), Shandy Barbosa (7) i Mireya González (2).

Holanda: Wester i Duijndam, porteres; Kramer, Van der Heijden (3), Bont (2), Abbingh (7), Nusser, Snelder (5), Van Wetering (1), Amega, Dulfer, Freriks, Smeets, Malestein (3), Housheer i Polman (9).

Marcador: 5:2, 7:4, 9:7, 9:9, 11:10, 13:16 DESCANS; 15:18, 16:21, 21:23, 23:25, 26:28 i 29:30

VÍDEO-Resum de Teledeporte de la final (18')

VÍDEO-Resum IHF de la final (3')

Una de les protagonistes d'aquest èxit ha estat la catalana Eli Cesáreo (formada a l'Handbol Sant Vicenç i ara al Bera Bera) que a banda de ser un puntal defensiu ja ha anotat 7 gols. A la part tècnica, a part de Carlos Viver, també hi tenim a Robert Cuesta de preparador físic i a Vicente Álamo com entrenador de porteres