updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Comença el Mundial Femení, amb la presència de dues catalanes

Kaba Gassama i Esther Somaza, dues catalanes al Mundial 2023 Fotos: rfebm i ihf Kaba Gassama i Esther Somaza, dues catalanes al Mundial 2023

Avui dimecres dia 29 comença el Mundial Femení que es disputa a Dinamarca, Suècia i Noruega, i que acabarà el dia 17 de desembre.

Arriba la gran cita de cada final d'any a nivell de seleccions femenines. Aquest any, com cada dos, toca Mundial i la cita serà als països nòrdics, on l'ambient està assegurat.

L'equip espanyol, que un cop més hi serà present, no ho tindrà fàcil per millorar el paper dels dos últims mundials del 2021 i 2019, quan va obtenir la quarta i la segona plaça.

A part del títol, el torneig dona plaça al campió per als Jocs Olímpics de París 2024, i sis places per a tornejos preolímpics. Si el campió fos França, aleshores el subcampió aniria a París 2024.

Com funciona la classificació per als Jocs Olímpics de París 2024

32 seleccions, no totes d'alt nivell, participen en el Mundial

Les ganes d'obrir l'handbol a tot el món i comptar amb la participació de 32 seleccions, farà que en la primera fase hi hagi un bon grapat de partits amb diferències notables i poca emoció, i podríem dir que impropis d'un Mundial. Potser sí que ho seran els partits entre els dos equips forts de cada grup, ja que el resultat valdrà per a la segona fase,  que serà quan el campionat anirà agafant cada vegada més interès.

Els vuit grups de la primera fase

GRUP A: Suècia, Croàcia, Xina, Senegal
GRUP B: Montenegro, Hongria, Camerun, Paraguai
GRUP C: Noruega, Corea Sud, Groenlàndia, Àustria
GRUP D: França, Eslovènia, Angola, Islàndia
GRUP E: Dinamarca, Romania, Sèrbia, Xile
GRUP F: Alemanya, Polònia, Japó, Iran
GRUP G: Brasil, Espanya, Ucraïna, Kazakhstan
GRUP H: Països Baixos, Txèquia, Argentina i Congo

Partits en directe per Teledeporte de la 1a fase

Dimecres 29: Brasil - Ucraïna (18 h); Espanya - Kazakhstan (20:30 h)
Dijous 30: Països Baixos - Argentina (18 h); França - Angola (20:30 h)
Divendres 1: Romania - Xile (18 h); Espanya - Ucraïna (20:30 h)
Dissabte 2: Paraguai - Montenegro (18 h); Polònia - Japó (20:30 h)
Diumenge 3: Croàcia - Xina (15:30 h); Brasil - Espanya (18 h)

Espanya, amb dues catalanes, en un grup força assequible

La selecció espanyola, que aquesta vegada dirigirà el canari Ambros Martín, comptarà amb les següents jugadores: Merche Castellanos (Málaga) i Darly Zoqbi (Craiova (ROM) porteres; Maitane Echeverria (Bera Bera) i l'eivissenca Paulina Pérez Buforn (Porriño) extrems drets; Mireya González (Dunarea (ROM), Paula Arcos (Vipers (NOR)) i Maria Prieto O'Mullony (Valladolid) laterals drets; Sílvia Arderius (Málaga), Alicia Fernández (Ràpid (ROM) i Carmen Campos (Dortmund (ALE) centrals; Danila So Delgado (Elche), l'alacantina Lara González (Rapid (ROM) i Ester Somaza (Granollers) laterals esquerres; Sole López (Málaga) i Amaia González de Garibay (Valladolid) extrems esquerres; Kaba Gassama (Bietigheim (ALE)) i Lysa Tchaapchet (Vipers (NOR) pivots.

Com es pot veure hi tenim la presència de dues jugadores catalanes, Kaba Gassama i Ester Somaza, que ha estat la novetat d'última hora, arran de la baixa de Shandy Cabral Barbosa, i que ha entrat deixant fora a una altra catalana, Eli Cesáreo.

Espanya debuta el dimecres contra Kazakhstan (20:30 h), el divendres jugarà contra Ucraïna (20:30 h) i el diumenge contra Brasil (18 hores). En l'equip brasiler hi ha la jugadora del KH-7 BM Granollers Giulia Guariero.

Com continuarà el campionat...

En la primera fase només s'elimina una selecció de cada grup i passen a la "Main- Round" 24 equips, que s'agrupen en quatre grups de 6 equips (els de l'A amb els del B, C amb D, E amb F i G amb H). En aquesta ronda, que es disputen del 6 a l'11 de desembre, valen els resultats de la 1a ronda i per tant cada selecció disputarà tres partits més.

En principi sembla lògic pensar que Espanya es creuarà amb els Països Baixos, Txèquia i Argentina.

D'aquesta ronda es classificaran els dos primers de cada grup, que ja disputaran els quarts de final (dies 12 i 13 de desembre).

A quarts de final, si la selecció espanyola hi arriba, es trobaria amb Noruega o França, dues de les grans favorites.

Després les semifinals seran el dia 15 i finalment la final el diumenge 17. Els dos finalistes, en la gran cita disputaran el seu novè partit en dinou dies. 


EL PALMARÈS DEL MUNDIAL

El vídeo de l'última final, disputada a l'Olímpic de Granollers

Entrevistes