updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #LligaCatFem: Duel en el cim a Santa Maria de Palautordera

Imatge del partit entre Palau i Ribes de la temporada passada Fotos: fb Handbol Palautordera Imatge del partit entre Palau i Ribes de la temporada passada

Aquest cap de setmana es disputa la 7a jornada de la segona fase, amb un gran partit a Santa Maria de Palautordera.

En aquesta categoria disputaran la fase d'ascens a Plata els dos primers del grup pel títol (els posem en blau als resultats) i baixaran els cinc últims classificats del grup de permanència (els posem en vermell i en majúscules si ja tenen la plaça assegurada).
NORMATIVA

En la Proposta de Reestructuració de categories que es presentarà a l'Assemblea del maig, dels equips d'aquesta categoria continuarien a Lliga Catalana Or els 6 de la fase d'ascens (a no ser que pugessin a Plata, clar), més 3 de la Fase de Permanència. Els 7 últims de la fase de permanència jugarien a la nova Lliga Argent.

GRUP TÍTOL

Palautordera (1r) - Ribes (2n), dissabte 18:45 h
Coope S.Boi (4t) - Sant Joan Despí B (5è), diumenge 12 h
Vilamajor (3r) - Les Franqueses (6è), diumenge 17 h

Els dos equips en les places d'ascens s'enfronten al pavelló Josep Llavina de Santa Maria de Palautordera en el gran duel de la jornada entre l'equip menys golejat (les palauenques) i el més golejador (les ribetanes). Recordem que a la primera volta la victòria va ser per al Palau per 23-28.

L'equip del Baix Montseny si guanya el partit (que seria la seva onzena victòria seguida) ja tindrà té les fases molt a tocar. Aconseguirien 16 punts, per 12 el Ribes i 11 el Vilamajor (comptant que les vilamajorines guanyin el derbi contra Les Franqueses), i només amb 6 punts per disputar, però amb el partit Vilamajor - Ribes per jugar, cosa que fa molt difícil que tots dos equips poguessin superar a les palauenques.

Però això vol dir que les ribetanes han d'intentar puntuar, perquè d'altra manera veurien com el Vilamajor se'ls situa a un sol punt i amb el panorama d'haver d'anar després al Joan Sapé a jugar-s'ho el tot pel tot.

En els altres dos partits tenim un derbi vallesà, on el Vilamajor no pot fallar davant un equip franquesí que porta 7 derrotes seguides, i un altre del Baix Llobregat que ja no té massa transcendència i on l'equip de Sant Boi és favorit.

GRUP PERMANÈNCIA

La Roca B (1r)- ASCÓ (9è), dissabte 16 h
MARTORELL (8è) - VILANOVA DEL CAMÍ (10è), diumenge 10.45 H
S.Vicenç B (4t) - Esplugues (5è), diumenge 18 h
Granollers Atl. (7è)- BCN Sants (3r), diumenge 18 h
S. Esteve Palautordera (6è)- Terrassa (2n), diumenge 19 h

En aquest grup de permanència ja havíem dit que uns quants equips sortien amb poques possibilitats i això s'ha refermat perquè Vilanova de Camí, Ascó i Martorell ja no tenen possibilitat d'evitar un dels cinc últims llocs. Tot i que per allò de la classificació lineal, i pel que pugui passar amb els descensos compensats, sempre és millor quedar sisè que no setè.

Els que encara poden continuar lluitant són Granollers Atlètic i Sant Esteve de Palautordera que tenen dos partits molt complicats a casa seva, davant dos equips que poden gairebé sentenciar la seva permanència en cas de victòria sobretot el Terrassa. El partit que es juga al pavelló "Els Quatre Hereus" és el més atractiu de la jornada i a més és revenja de l'últim partit de la temporada passada a 1a Catalana quan les del Baix Montseny van guanyar 32-28 fent seu el títol de la categoria.

El filial roquerol també pot certificat la permanència derrotant l'Ascó. I també farà un pas molt bo l'equip que guanyi el derbi del Baix Llobregat entre el filial vicentí  i l'Esplugues.

Entrevistes