updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Castelldefels aconsegueix la permanència

Les catalanes són equip de Divisió d’Honor. Depenien d’elles mateixes per aconseguir l’objectiu de la temporada i ho han fet picant pedra a la pista del Guardés, una de les més complicades del campionat. D’altra banda, el Córdoba ha perdut el seu partit davant el Rocasa.

El partit ha estat igualat des del principi fins al final i, tenint en compte que el conjunt gallec no s’hi jugava res, el Castelldefels ha tingut clar que volia sumar sí o sí per tal de reafirmar la seva posició a la classificació. De fet, al descans el lluminós ha reflectit un empat (10-10). A la segona part les grogues han anat sempre per davant al marcador, amb una diferència màxima de tres gols (min. 54, 17-20). Al final, les gallegues no han pogut capgirar el resultat i els dos punts han viatjat a terres catalanes.

El Castelldefels ha posat així la cirereta al pastís per acomiadar-se d’una temporada dura però amb final feliç. Aquesta vegada sí que la permanència s’ha aconseguit per mèrits esportius i, tot i el final de lliga ajustat, les grogues han demostrat per què mereixen ser elles les que juguin a la Divisió d’Honor.

MECALIA ATL. GUARDÉS 19-20 ESPORTIU CASTELLDEFELS

Mecalia Atl. Guardés: Ana Isabel Cerqueira, Vanesa Amorós, Barbara Cerqueira, Estela Doiro (7), Cristina Barrios, Isabel Maestro, Alesia Kurchankova (3), Andrea Dapena (4), Carmen Martín (3), Irene Sánchez, Amit Izak, Raquel Corte , Teresa Ferreira (2) i Laura Morais.
Esportiu Castelldefels: Hege Bolstad i Sílvia Lladró, porteres; Anna Manaut (3), Judith Sans (2), Clara Poo (4), Maria Cadens (1), Patricia Espínola, Sara Gil (1), Gael Alfaro (2), Ona Muñoz (4), Anna Sancho, Roser Esperit i Alba Royo (3).
Parcials cada 5’: 2-1, 4-2, 5-3, 6-6, 9-7, 10-10 /descans/ 10-12, 13-15, 15-16, 16-18, 17-20, 19-20

Una temporada complicada amb final feliç

Les lesions han marcat part de la temporada, sobretot la d’Emma Boada, una jugadora clau en els esquemes de Dolo Martín. Tot i això, tant ella com Judith Toro han fet pinya amb les seves companyes durant el període de la seva lesió. Boada i Toro, fins i tot, han viatjat a A Guarda aquest cap de setmana, per celebrar el triomf del seu equip.
La tasca de Dolo Martín ha estat fonamental en aquest grup de joves. La excompanya i ara entrenadora de les grogues ha empès i dirigit al conjunt català fins a tocar la permanència. Ella coneixia molt bé a les seves pupil·les i ha cregut, en tot moment, en les possibilitats d’aquest equip.

El comiat d’Hege Bolstad i Alba Royo ha estat, doncs, magnificent. Les dues capitanes marxen amb els deures fets: deixant al seu estimat equip a la màxima categoria estatal. L’homenatge que van rebre en l’anterior jornada a Can Vinader va se runa mostra de com els aficionats i el club agrairan eternament tot el que aquestes jugadores han fet pel Castelldefels.

La màxima golejadora de la temporada ha estat Anna Manaut, amb un total 118 gols anotats en totes les jornades disputades. A la taula d’anotadores la segueixen les que han estat internacionals amb la selecció espanyola júnior Sara Gil (amb 113) i Judith Sans (amb 103). Si per alguna cosa ha destacat l’equip en aquesta temporada és en que no hi ha hagut jugadores importants, sinó que totes han estat una única força.

Enhorabona, doncs, a tota la família de l’Esportiu Castelldefels per aquesta important gesta. Esperem que la propera temporada estigui també plena d’èxits. Esto es Castel!

Entrevistes