updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Castelldefels suma dos punts i agafa força

El Castelldefels suma dos punts i agafa força Foto: Andrés Burgos

Victòria importantíssima del Castelldefels davant el Porriño, el cinquè classificat de la Divisió d’Honor. Els dos punts permeten a les grogues agafar força per a les properes jornades, que seran clau per tal d’assolir la permanència.

El conjunt català ha dominat l’enfrontament durant gairebé la totalitat del partit. A la primera part, l’equip que dirigeix Dolo Martín ha estat clarament superior a les gallegues després de remuntar un 0-2 en contra: les locals han arribat a tenir una avantatge de fins a sis gols (14-8, min. 22). Quan el Porriño ha començat a remuntar, la seva millor jugadora i la màxima golejadora de la lliga, Alicia Fernández, s’ha lesionat –i, segons els primers pronòstics, sembla greu-.

L’inici de la segona meitat, però, ha estat marcat per la força del conjunt gallec: amb la necessitat de remuntar, el Porriño ha sortit a per totes després del descans i, amb un Castelldefels nerviós, ha aconseguit empatar el partit (min. 40, 17-17). Tot i l’actuació arbitral –molt protestada-, els ànims de les graderies han estat importants i l’equip, finalment, ho ha notat.

Com va sent habitual, el final ha tornat a ser d’infart: durant els últims minuts de l’enfrontament l’avantatge de les locals era mínima (min. 50, 24-22) i qualsevol cosa podia passar. Malgrat la tensió, el Castelldefels ha pogut superar aquests últims instants i sumar, per fi, els dos punts a Can Vinader.

L’actuació de les porteres de l’equip català ha estat molt important pel seu equip: Silvia Lladró, tot i ser expulsada al minut 27, ha aturat tres set metres, i el relleu agafat per Hege Bolstad també ha estat a l’altura de les circumstàncies. A més, tant Maria Cadens com Clara Poo han realitzat un molt bon partit –amb sis gols cadascuna-. Isa Bastero, del Porriño, també ha anotat en sis ocasions.

Els dos punts són vitals per a un Castelldefels que afrontarà partits importants en les properes jornades -sobre tot, davant el València i l’Adesal Còrdova-. Tenint en compte que dos dels seus rivals directes també havien guanyat –Kukullaga i Adesal-, les grogues estaven obligades a sumar.

La victòria ha estat dedicada a Emma Boada i Judith Toro, dues jugadores que estan lesionades i que hauran de passar per un llarg temps de recuperació.

ESPORTIU CASTELLDEFELS 26-25 BALONMANO PORRIÑO    

Esportiu Castelldefels: Silvia Lladró i Hege Bolstad, porteres; Ana Manaut (5), Judith Sans (1), Clara Poo (6), María Cadens (6), Patricia Espinola (2), Sara Gil (3), Ana Sancho (1), Gael Alfaro (2), Roser Espert, Ona Muñoz, Carlota Teixidó i Alba Royo.
Balonmano Porriño: Iris, Maialen Mugica (3), Alicia Fernández (1), Isa Bastero (6), Sandra Costas (1), Lorena Pérez (3), Nekane Terés (4), Nina, Xica, Cecilia Cacheda (2), Sarai Samartín i Carla Rivas (5).
Parcials cada 5’: 4-2, 6-3, 9-4, 11-8, 14-9, 16-11 (descans), 17-13, 17-17, 19-19, 21-20, 24-22 i 26-25 (final).

Entrevistes