updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aCatHFem: Gavà B ja és equip de Lliga Catalana Or

El Gavà B és el primer equip que puja a Lliga Foto: @clubhandbolgava, arxiu El Gavà B és el primer equip que puja a Lliga

El cap de setmana es disputa la 27a jornada, en la qual ja s'ha produït l'ascens del líder, a falta de tres jornades per acabar.

En aquesta categoria pujaran tres equips (posem en blau als que ocupen aquests llocs) a Lliga Catalana Or. Baixarà un equip (el posem en vermell). La resta s'integraran a la Lliga Catalana Argent.
Per més detalls 
veure AIXÍ ANIRAN ELS ASCENSOS I DESCENSOS

Vilanova del Camí  23-30 Sant Cugat 
Perelló  18-31 BCN Sants B
Montcada 42-34 Llavaneres Maresme 
GAVÀ B  39-26 Santpedor 
Sant Quirze B 29-24 Molins 
Igualada  29-35 Montmeló 
Ascó  - Sarrià, ajornat
Descansa Laietà Argentona

Com ja havíem dit, en aquesta jornada podia haver-hi ascensos i n'hi ha hagut dos. El punt que centrava l'interès previ, no era un partit d'aquesta categoria, sinó el que jugava el Gavà A i en el qual va aconseguir la permanència a Plat

Això permetia que el Gavà B que jugava tot seguit davant el Santpedor, el penúltim classificat, pogués aconseguir l'ascens. L'equip gavanenc no va fallar, i tot i que tampoc ho va fer el Sant Quirze B, els sis punts d'avantatge que tenen les gavanenques sobre les "kiris" a més del golaverage particular (35-33 a Gavà i 25-27 a Sant Quirze)  ja fan impossible que puguin ser superades.

Celebració de les gavanenques

El Montmeló, el colíder, que no va fallar a Igualada, també porta 6 punts al Sant Quirze B, però en el seu cas el golaverage és de les "kiris" (25-27 a Sant Quirze, però 31-35 a Montmeló). Vol dir que el Montmeló encara ha de sumar un punt més per tenir l'ascens de forma matemàtica i el pot aconseguir la setmana vinent en el duel contra el Gavà B en el qual es dirimirà el títol, o si no en el següent partit en què visitarà el cuer.

El tercer, Sant Cugat, també va guanyar amb autoritat a Vilanova del Camí, sumant la seva 16a victòria en 17 partits, però tampoc té l'ascens. Manté els quatre punts d'avantatge sobre el Sant Quirze B i el dissabte els dos equips disputaran un duel molt important a Sant Cugat, que en cas de triomf visitant deixaria la diferència en dos punts i amb el golaverage a favor de les "kiris"... i després el Sant Cugat haurà de visitar el Gavà B.

En el partit Montcada - Llavaneres, que era totalment intranscendent les montcadenques van superar un equip que va estar fluix en defensa, tornant la moneda a les maresmenques que havien guanyat a la primera volta.

Per la part de sota tot continua igual amb el Laietà Argentona, que descansava, com a cuer i en la plaça de descens. El Santpedor està tres punts per sobre. El Perelló, tot i la derrota davant el BCN Sants B, pràcticament està salvat, amb 6 punts d'avantatge sobre el cuer, i el golaverage particular empatat i amb molt millor diferència de gols general.

De tota manera s'ha de dir que ara, amb el Gavà A salvat, un ascens d'un dels equips que lluitaran per pujar a Plata, podria salvar a l'equip argentoní. Recordem que en aquesta categoria només baixava un equip a causa de la retirada abans de començar de La Garriga i L'Ampolla.

Entrevistes