La pissarra de Ribera esborra Suècia i dóna a Espanya el seu primer Europeu

La selecció de Jordi Ribera, campiona d'Europa Foto: EHF La selecció de Jordi Ribera, campiona d'Europa

La selecció espanyola ha aconseguit aquest diumenge el seu primer títol europeu de la història, de la mà de Jordi Ribera i amb actuacions destacadíssimes dels jugadors catalans.

Aquest diumenge es jugava la jornada definitiva

FINAL: Espanya 29-23 Suècia Or: Espanya

La primera meitat de la gran final ha estat molt igualada, però amb iniciativa sueca gràcies sobretot a la gran actuació del seu porter Mikael Appelgren. D'aquesta manera, i amb la selecció espanyola anant a remolc, s'ha arribat al descans amb un marcador favorable a Suècia de 12-14.

A la represa, però, tot ha canviat. El tècnic Jordi Ribera ha revolucionat el partit amb una defensa 5:1 molt oberta, i el conjunt suec s'ha encallat i a poc a poc se li han acabat les idees. Un parcial de 8 a 1 de sortida, amb el tècnic suec demanant dos temps morts per intentar redreçar el rumb del seu equip, ha acabat sent determinant. A la porteria, Arpad Sterbik ha estat incommensurable, mentre en l'atac rutllava a la perfecció amb autèntics golassos de David Balaguer, Aitor Ariño i Ferran Solé.

Cal destacar l'èxit del projecte que encapçala Jordi Ribera des de l'any passat, i que compta amb Toni Garcia de segon entrenador i Perico Garcia d'entrenador de porters.

De nou ha destacat Ferran Solé (5 gols, i màxim golejador de la selecció estatal en aquest Europeu), en una final en que també han brillat ofensivament David Balaguer (5 gols) i Aitor Ariño (4). Adrià Figueras i Valero Rivera han fet un gol, mentre que Viran i Joan Cañellas ho han donat tot en defensa.

Partit pel bronze: França 32-29 Dinamarca Bronze: França

Un gran Nicola Karabatic (9 gols d'11) ha liderat la reacció francesa després de la seva decepció a les semifinals caient contra Espanya.

ACTUALITZEM LES ESTADÍSTIQUES DELS JUGADORS CATALANS

FERRAN SOLÉ: 36 gols (77%): Màxim golejador de la selecció estatal en el seu primer gran torneig amb l'absoluta.

ADRIÀ FIGUERAS: 20 gols (95%): Només ha fallat un llançament en tot l'Europeu!

DAVID BALAGUER: 18 gols (50%) - 2 pilotes robades

VALERO RIVERA: 17 gols (59%) - 1 pilota robada

AITOR ARIÑO: 15 gols (79%) - 9 pilotes robades

JOAN CAÑELLAS: 8 gols (31%) - 5 pilotes robades - 4 blocatges

VIRAN MORROS: 1 gol (33%) - 1 pilota robades - 3 blocatges

GONZALO PÉREZ DE VARGAS: 52 aturades (34%) - El porter blaugrana es va lesionar en el partit contra Alemanya i va ser substituït per Sterbik

El tuit @hsantquirze

Divendres es van jugar les SEMIFINALS de l'Euro 2018:

França 23-27 Espanya

La selecció de Jordi Ribera va donar una lliçó d'handbol contra la totpoderosa França de Karabatic. L'equip espanyol va portar el ritme des de l'inici i va aprofitar el final de la primera meitat per agafar un marge de sis gols al descans (9-15).

A l'inici de la segona meitat, França va seguir encallada i el marcador es va obrir fins els nou gols (23-14). Semblava tot decidit quan França va fer un parcial de 6 a 0 que va escurçar fins el 23-20, però els francesos no tenien marge d'error i un gol de Joan Cañellas i uns minuts de desencert van servir per sentenciar el matx a favor d'Espanya que repetirà final europea amb ganes ara de penjar-se l'or.

Dinamarca 34-35 Suècia (després d'una pròrroga)

Suècia també va sorprendre a la favorita, en un matx apassionant i amb una pròrroga. I això que els suecs havien fregat la victòria (guanyaven de 3 a falta de dos minuts pel final, però un gol in-extremis de Dinamarca va forçar el temps extra. Allà va seguir l'emoció, però el triomf va caure del costat suec.