updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça se la juga a Magdeburg

En aquest magnífic escenari amb capacitat per a vuit mil espectadors el Barça pot aconseguir el primer lloc Foto: MVGM.de En aquest magnífic escenari amb capacitat per a vuit mil espectadors el Barça pot aconseguir el primer lloc

Es juga la penúltima jornada de la primera fase en la qual el Barça podria aconseguir el primer lloc del grup.

MAGDEBURG - BARÇA, dijous 20:45 h (en directe per Esport3)

El Barça visita Magdeburg, la capital de l'estat alemany de Saxònia- Anhalt, ciutat de 225.00 habitants, que formava part fins la caiguda del mur de l'Alemanya de l'Est, o República Democràtica Alemanya. Al GETEC Arena el rebrà el segon classificat del grup B de la Champions, un equip que en els últims temps, deixant a part la seva visita al Palau Blaugrana a l'inici de temporada (quan va caure per 32-20), s'ha travessat repetidament i de mala manera en el camí del Barça. Ara l'equip de Carlos Ortega en té prou amb un empat per obtenir ja la classificació per als quarts de final, i també el primer lloc del grup.

El Magdeburg ocupa la segona posició de la Bundeslliga, a tres punts del Fuchse de Berlín, i la temporada passada va quedar segon per darrere del Kiel. El seu últim títol és de la temporada 2021-22. En canvi ha guanyat les tres últimes edicions de la Superglobe, el 2021 i el 2022 superant el Barça en la final, i en l'última derrotant el Fuchse, que havia derrotat el Barça a semifinals.

I evidentment tothom té ben present l'última Final Four a Colònia on el Magdeburg es va proclamar campió derrotant el Kielce en la final i després d'haver superat el Barça als penals en les semifinals. Aquest va ser el quart títol europeu del Magdeburg després dels aconseguits els anys 1978, 1981 i 2002.

El Magdeburg no cal dir-ho té una plantilla sensacional, a les ordres de Bennet Wiegert, que formava part de l'equip del Magdeburg campió l'any 2002:
Portner (SUI) i Sergey Hernández (ESP) a la porteria
Hornke (ALE, 35 gols) i Petterson (SUE), extrems drets
Magnusson (ISL, 65) i Lagergren (SUE), laterals drets
Smarason (ISL, 36) i Kristjanson (ISL), centrals
Fèlix Claar (SUE, 50), Damgard (DIN, 35), Weber (ALE), laterals esquerres
Mertens (ALE, 31) i Muschke (ALE, 28), extrems esquerres
Magnus Saugstrup (DIN, 26), Bergendahl (SUE) pivots
O'Sullivan (NOR), Charpkowski (POL), Meister (SUI) defensors


Partits i classificacions

GRUP B

Porto 32-30 Celje
GO Gudme 32-32 Wisla Plock
Montpellier - Veszprem, dijous 18:45 h
Magdeburg - BARÇA, dijous 20:45 h 

Classificació: BARÇA 22, Magdeburg 20, Veszprem 18, Montpellier 12; Gudme 11, Wisla Plock 9; Porto 8, Celje 0.

Recordem que el Barça té el golaverage particular perdut amb el Veszprem (36-41 al Blaugrana i 30-31 a Hongria), i que en l'última jornada jugaran  Veszprem - Magdeburg (amb un 28-33 per al Veszprem en la primera jornada del campionat). I per tant segons com anessin els resultats es podria anar a un triple empat.

GRUP A: El Kiel ja està classificat per als quarts de final

Pick Szeged 27-28 Kiel
Pelister 28-33 Aalborg
Zagreb - París Saint-Germain, dijous 18:45 h
Kielce- Kolstad, dijous 18:45 h

Classificació: Kiel 20, Aalborg 18; Paris Saint-Germain 15; Kielce i Pick Szeged 13; Zagreb 12, Kolstad 9, Pelister 0.

El Kiel guanyant de forma molt ajustada a la pista del Pick Szeged ha assegurat un dels dos primers llocs, però encara no el primer, ja que l'Aalborg li té el golaverage particular guanyat. En l'última jornada jugaran Kiel - Zagreb, Aalborg - Kielce i PSG - Pick Szeged.

Entrevistes