Resum #2aCatH: El Llavaneres aconsegueix el títol del grup A i l'ascens a Lliga Argent

L'equip llavanerenc amb l'afició que li va donar suport Foto: @MaresmeHandbol L'equip llavanerenc amb l'afició que li va donar suport

El cap de setmana es disputava la penúltima jornada, i l'Handbol Llavaneres Maresme ha aconseguit la segona plaça d'ascens, afegint-se a l'Handbol Les Franqueses.

En aquesta categoria, on hi ha una sola fase, el primer de cada grup pujarà a la nova Lliga Argent (posem en blau als que ocupen aquestes posicions). Entre el 2n i el 11è de cada grup jugaran a la nova 1a Catalana, que serà com mantenir el nivell.
El 12è i 13è de cada grup jugaran "eliminatòries de correcció" (els posem en lila i taronja)
El 14è del grup A i el 14è i 15è del grup B baixaran a la nova 2a Catalana. (Els posem en vermell).

Sant Joan Despí C 39-28 Sant Fost

Un dels millors partits que es poden veure en un campionat de lliga s'havia de viure al Maresme, amb enfrontament directe en la penúltima jornada, entre el dos equips (Llavaneres i Castelldefels) que es disputaven el títol. I va ser un partit vibrant, de defenses intenses i de marcador igualat fins al final, d'aquells que fan afició.

Amb les grades del pavelló vell de Sant Andreu de Llavaneres plenes de gom a gom, i amb gent a peu dret al costat de la pista, i en un ambient de total correcció i sense que hi hagués cap mena de conflicte. Vaja com hauria de ser sempre.

Enhorabona a les dues aficions i als dos equips, perquè tots dos es mereixen l'ascens, que lamentablement aquesta temporada només s'emporta un equip de cada grup.

El Llavaneres, el líder, portava 18 victòries seguides, i el Castelldefels, el segon classificat, en portava 12 consecutives. Els maresmencs, tenien tres punts d'avantatge, però descansen en l'última jornada, i necessitaven com a mínim un empat... i és el que van aconseguir, a l'estil del Sant Cugat el dia anterior per proclamar-se campió de 1a Estatal.

El partit va començar amb un equip visitant dominador (5-8 a l'equador de la primera part) i amb Pere Vernetti-Blina, el màxim golejador de la categoria, mostrant la seva gran qualitat (acabaria el partit amb 14 gols, per superar el 200 al llarg de la competició) davant una defensa local que no podia amb ell. Curiosament, una doble exclusió va fer reaccionar l'equip local, amb un parcial de 3 a 0, i a partir d'allà el marcador va estar igualat fins al descans (12-12).

A la represa les dues defenses encara van guanyar més en intensitat. Els maresmencs trobaven més encert per avançar-se de quatre (19-15) quan quedaven menys de 15 minuts. Però no es van rendir els del Baix Llobregat i van aconseguir empatar, aprofitant una exclusió local i van tenir l'opció de guanyar en l'últim atac però la defensa local va estar ferma... i l'alegria es va desbordar entre jugadors i aficionats.

L'handbol maresmenc està en bon moment

L'Handbol Llavaneres, ressuscitat fa una dècada, retorna així a una categoria d'un nivell semblant a la 1a Catalana en la qual havia militat fa ja trenta anys (entre 1987-88 i 1991-92), abans de desaparèixer tot cedint els drets esportius al Joventut Handbol Mataró, que en aquells temps havia estat deu anys sense handbol masculí.
Sembla que entre aquest ascens, i el possible ascens de la UEH Calella a 1a Estatal, l'handbol maresmenc està de moda...

Dels altres partits el més destacat afectava a la plaça de descens directe, i es jugava a Sant Just. El Montgrí va aconseguir el triomf i d'aquesta manera l'equip del Sant Just Espanyol B baixa de categoria, tot i que continuarà jugant a 2a Catalana (però que en realitat serà un nivell inferior, el penúltim de l'handbol català). Per la seva part el Montgrí haurà de jugar eliminatòria de descens, o "de correcció" com li diu la normativa, contra l'antepenúltim de l'altre grup que és el Sant Andreu de la Barca.

El Sant Joan Despí C ha guanyat dos partits en pocs dies (un avançat de l'última jornada) i ja obté la salvació, i condemna la Bonanova Atlètic a jugar l'altra eliminatòria de correcció, contra el 12è de l'altre grup, que és el Cambrils.

En els altres partits, ja intranscendents, Sant Fost va superar amb amplitud el Martorell, el Banyoles B va guanyar el Sant Quirze B, de forma més ajustada i finalment el Sarrià B va obtenir un triomf contundent a la pista del Molins B per consolidar-se en el tercer lloc.

Descansa LES FRANQUESES

En aquest grup el campió, Les Franqueses, descansava i l'interès estava centrat en la part baixa, on ja ha quedat tot decidit.

El Poblenou B, va caure derrotat a la pista del Santvi B i ja el condemna al descens, perquè descansa en l'última jornada.

El partit més destacat, entre dos rivals directes es jugava a Cambrils, on l'equip local va superar el Sant Andreu de la Barca, assegurant ja la 12a plaça, que tot i que signifiqui jugar eliminatòria de descens, assegura la permanència es cas de guanyar-la, passi el que passi a les fases amb Calella i Garbí. I que seria pràcticament innecessària si un d'aquests dos equips de Lliga puja a 1a Estatal.

Per la seva part del Sant Andreu de la Barca jugarà l'eliminatòria de descens contra el Montgrí. El que perdi baixarà i el que guanyi haurà d'esperar que Calella i Garbí pugin a 1a Estatal, per obtenir la salvació.

En els altres partits, tot i que siguin intranscendents, es va lluitar de valent per sumar dos punts en partits que per als equips locals, signifiquen l'últim a casa de la temporada.

Així el Palautordera B, va guanyar el derbi contra Blancs-i-Blaus, i ja ha assegurat el subcampionat; el Berga, assegura el 3r lloc, tot i patir per guanyar per la mínima el Vic, cuer ja descendit.

El Montcada B, va perdre el duel de filials davant Coope B i cau al cinquè lloc; Castellbisbal, puja al quart lloc amb la seva cinquena victòria seguida aconseguida davant el Sant Cugat C; i finalment, l'Igualada B, va guanyar a la pista del Vallag i puja al vuitè lloc, que encara pot millorar en l'última jornada.