El Barça A campió d'Espanya Cadet masculí

El Barça A s'ha proclamat campió d'Espanya en la categoria cadet Fotos: @FedCatHandbol El Barça A s'ha proclamat campió d'Espanya en la categoria cadet

Des del dimecres i fins al diumenge s'han disputat els Campionats d'Espanya en la categoria cadet, i el Barça A ha aconseguit el títol en categoria masculina, mentre que el Barça B ha guanyat el bronze.

CAMPIONAT D'ESPANYA CADET MASCULÍ

FINAL: Barça A 41-22 Alcobendas
TERCER I QUART LLOC: Bahía Almería 29-30 Barça B

Els dos partits ja s'havien jugat a la primera fase, amb victòries dels dos equips blaugranes, que s'ha repetit en aquesta jornada final per donar el títol al Barça A i el bronze al Barça B.

En la final l'equip blaugrana ha fet valer la seva condició de favorit i no ha donat cap mena d'opció a l'equip madrileny al que ja havia derrotat per 36-24 a la primera fase. Després d'arribar-se al descans amb 21-16, el triomf s'ha forjat a l'inici de la segona part amb una gran defensa que només ha concedit dos gols en 15 minuts al rival (28-18 a l'equador de la 2a part).

Han jugat per l'equip campió d'Espanya: Ivan Ríos, David Tvdry, Jan Blas, Pol Chaves, Pere Garcia, Alejandro Fernàndez, Eric Barbeito, Albert Orts, Ricardo Ortega, Marc Valtueña, Patrice Hidalgo, Àlex Ugalde, Quim Rocas, Ognjen Cenic, Aaron Gutiérrez i Guido Bayo. L'entrenador és Jordi Jodar, acompanyat en l'equip tècnic per Adrià Blanco, Salvador Vila i Daniel de los Santos.

Abans, en el partit pel tercer lloc, la cosa ha anat més ajustada i l'equip de David Aguilar ha guanyat per la mínima a l'equip almerienc, amb remuntada a la segona part, ja que al descans l'equip andalús guanyava 16-12. S'ha arribat al temps reglamentari amb empat a 25 gols i el partit s'ha resolt a la pròrroga.

Les semifinals van anar així

Les semifinals del dissabte:
Barça A 38-32 Bahía Almería
Barça B 21-29 Alcobendas

El Barça A ha superat l'equip almerienc a la semifinal, en en partit molt treballat, ja que quan faltaven 13 minuts el marcador estava en un ajustat 28-27.
En canvi el Barça B ha rebut un parcial inicial de 0 a 6 i ja ha anat sempre a remolc, sense poder optar mai al triomf. Haurà de lluitar pel bronze.

La fase de grups

El Barça A està al grup I, amb Alcobendas, Cisne Pontevedra i Pereda Santander com a rivals. En la primera jornada van superar l'Alcobendas per 36-24, en la segona al Pereda per 41-20, i en la tercera ha derrotat el Cisne per 31-21, i d'aquesta manera l'equip de Jordi Jodar ha acabat en primer lloc del grup.

El Barça B està al grup II amb Elx, Almeria i Iplacea d'Alcalà d'Henares. En la primera jornada van derrotar l'Almeria per 30-28 i en la segona a l'Elx, l'equip amfitrió, per 32-25. En la tercera jornada del divendres ha guanyat contra l'Iplacea per 26-24 i d'aquesta manera l'equip que entrena David Aguilar ha obtingut el primer lloc del grup.

CAMPIONAT D'ESPANYA CADET FEMENÍ

Només un equip català, el BM Granollers, va poder accedir a la fase final, que es disputava a Vigo. Va jugar en el grup II junt amb Onda, Cangas i Dos Hermanas de Sevilla.

En la primera jornada l'equip granollerí va superar l'Onda de Castelló per 37-33 i en la segona va perdre contra el Dos Hermanas sevillà per la mínima (23-24), que al final s'acabaria proclamant campió d'Espanya.

El divendres les noies que dirigeix Marcos Castilla se la jugaven contra l'equip local del Cangas, i van caure derrotades per 34-28 i per tant van quedar fora de les semifinals.

Les semifinals van ser:
Cangas 14-28 Agustinos Alicante i Dos Hermanas 27-23 Anaitasuna Pamplona
A la final el Dos Hermanas sevillà ha superat per 27-23 a Agustinos d'Alacant proclamant-se campió d'Espanya.