Resum #1aEstatal: El Sant Cugat guanya dos partits en quatre dies i és segon en solitari

Àlex Ortega en una acció del partit del dissabte Foto: Jordi Vilas Àlex Ortega en una acció del partit del dissabte

El cap de setmana es va jugar la 18a jornada, amb victòria  del Sant Cugat en el partit de la jornada i aquest equip el dimarts va guanyar un endarrerit per situar-se segon en solitari.

- GRUP D -

Sant Vicenç 27-29 Sant Cugat, dimarts dia 30 ( endarrerit de la 17a jornada)

El dimarts el Sant Cugat tenia la possibilitat de quedar-se en el segon lloc en solitari i no la va desaprofitar. Després d'un partit de gran intensitat i molta emoció va guanyar els dos punts a Sant Vicenç, davant un equip que va anar quasi sempre per darrere, però mai va abaixar els braços i va lluitar per la victòria fins al final.

Després de vint minuts molt igualats (8-8 al marcador) els de Dani Ariño van fer un final de primer part sensacional per obrir el marcador fins al 12-16 del descans. A la represa els visitants controlaven la situació, però els vicentins anaven fent aproximacions, amb un 17-19 als 13 minuts i després 19-21 als 20 minuts. Aleshores el partit s'accelerà i els gols anaven caient. Després d'un parcial de 6 a 6 en vuit minuts, el marcador estava en 25-27 quan en quedaven dos i els locals encara estaven vius. Aleshores els gols d'Àlex Ortega i de Sergi German van sentenciar el partit, en el qual, un cop més, va destacar la figura de Jordi Sancho, amb una dotzena de gols.

Aquesta era la sisena victòria consecutiva del Sant Cugat i la tercera derrota seguida del Sant Vicenç.

Els màxims golejadors van ser Nil Moreno (6) i Sergi Almagro (4) per part local i Jordi Sancho (12), Jan Rof i Àlex Ortega (4, cada un) per part visitant

Sant Cugat 29-25 Sant Quirze

El Sant Cugat va guanyar el partit de la jornada davant del Sant Quirze, que va ser d'alta intensitat, entre els dos equips que tenien la millor ratxa, amb quatre triomfs seguits.

Els de Dani Ariño d'aquesta forma superen els "kiris" per un punt i igualen amb l'OAR en la segona plaça i es poden quedar en ella en solitari si el dimarts guanyen a Sant Vicenç en partit endarrerit. A més guanyen el golaverage particular davant els de Rudi Reig, ja que havien guanyat també a Sant Quirze a la primera volta.

L'equip local va obrir ja un forat important de sis gols (11-5) quan s'acabava de superar l'equador de la primera part i després d'un parcial de 4 a 0 tancant amb dos gols del porter Joan Costa, quan els visitants atacaven amb set. Després el porter local n'afegiria un altre, a part de moltes aturades de mèrit, sent un dels protagonistes del matx.

Al descans, tot i una lleugera reacció de l'equip visitant, el marcador indicava un bon avantatge local de quatre gols (16-12).

A la represa el Sant Quirze (que no comptava amb dos puntals com són Alejandro Rodríguez i Marc Garcia) va sortir bé, amb una individual sobre Jordi Sancho, i va aconseguir posar-se a un gol (20-19). No va perdre la compostura el Sant Cugat i altra vegada amb un parcial de 4 a 0 va obrir un forat que ja gestionaria bé fins al final.

Els màxims golejadors van ser Jordi Sancho (10), Gerard Ortega (4), Sergi German, Aleix Vaz  i Joan Costa (3, cada un) per part local i Oriol Fernández (8), Pol Roy i Marc Duarte (4, cada un) per part visitant

La Roca 34-30 Esplugues

El líder, continua imbatut a casa, després de superar l'Esplugues, en un molt bon partit de l'equip local que va portar sempre el control, passant pel 17-13 del descans, i un 25-19 a l'equador de la segona part.

Els màxims golejadors Roger Manzano (9), Saniun Cissñe, Alejandro Casas, Marc Piqueras i Aleix Sola (4, cada un) van ser per part local i Yago Salvany (8), Ferran Cisneros (6) i Ferran Prieto (4) per part visitant

OAR Gràcia 26-24 Sant Vicenç

Partit intens el jugat al Pavelló de l'OAR, on l'equip local va controlar força bé el partit davant un equip vicentí que a la primera volta ja els havia superat al Baix Llobregat (32-30), però va haver de patir una mica en els instants finals.

Al descans l'equip sabadellenc, molt fort en defensa, dominava per 15-9, i avançada la segona part mantenia els sis gols (25-19). Però va reaccionar l'equip vicentí i es va posar a dos quan s'entrava en els tres minuts finals (25-23). Nervis, atacs sense gol i al final Bernat Correro ja dins l'últim minut, des dels 7 metres, va fer el gol de la tranquil·litat.

Els màxims golejadors van ser Berant Correro (12) i Roc Segarra (4) per part local i Hugo Garín i Marc Andreu (5, cada un) per part visitant

2023-24 OAR Gràcia - Sant Vicenç  26-24
2019-20 OAR Gràcia - Sant Vicenç  38-16
2018-19 OAR Gràcia- Sant Vicenç    29-24
2017-18 OAR Gràcia- Sant Vicenç    24-21

UE Sarrià 36-33 Sant Joan Despí

L'equip sarrianenc es va fer fort a casa davant un bon rival i va sumar dos punts en un partit que va dominar amb autoritat, amb una gran fluïdesa en atac i gran efectivitat de cara a porteria. Al descans el marcador estava en 18-15 i a la represa l'avantatge local va arribar a un màxim de set gols (28-21) i no va patir per sumar els dos punts, tot i la pressió amb defensa oberta dels visitants.

Els màxims golejadors van ser Pep Arnau i Josep Ballester (7, cada un) i Alberto Vicente (6) per part local i Pol Gutiérrez i Adrià Basela (6, cada un) per part visitant

Palautordera 36-21 Banyoles

Per a l'equip palauenc aquest partit era l'oportunitat de continuar viu i no la va desaprofitar, i va sumar un ampli triomf amb el qual surt de la cua.

Al descans el Banyoles encara estava viu amb un 15-10, i el partit es va mantenir igualat en els primers minuts de la 2a part fins al 21-15. Però en el tram final l'equip local va ser un allau, amb un parcial de 12 a 4 en l'últim quart d'hora.

Els màxims golejadors van ser Pau Galisteo (9), Pau Lizandra (8) i Biel Fernández (5) per part local i Joan Congost (5) per part visitant

2023-24    Palautordera- Banyoles   36-21
2021-22    Palautordera - Banyoles   23-28
2020-21    Palautordera - Banyoles   21-24

2013-14    Palautordera- Banyoles   36-28

Montcada 25-26 SE Sesrovires

Al Miquel Poblet el Sanes va aconseguir la seva quarta victòria consecutiva i d'aquesta manera s'enfila fins la primera meitat de la taula per primera vegada en tota la temporada, ja que se situa en vuitè lloc. Va ser aquesta l'únic victòria visitant de la jornada en el grup D.

Després d'una primera part de bon joc ofensiu per ambdues parts, que acabà amb un 17-15 favorable als locals, a la represa va haver-hi fortes defenses, tot i que els dos equips estaven entre els cinc més golejats. El marcador es va moure a poc a poc i amb el 22-20 l'atac local es va bloquejar i els visitants van fer un parcial de 0 a 5, que ja els encaminà cap al triomf. Els montcadencs es van posar a un (25-26 en el minut 27), però en els tres minuts finals va haver-hi molts nervis i cap gol. A falta de deu segons el porter visitant va evitar l'empat aturant el llançament de Nil Moreno des de l'extrem e

Els màxims golejadors van ser Marc Gómez (5), Nil Moreno i Josep Quirós (4, cada un) per part local i Ángel Pueyo (5) i Rubén Ridao i Cristhian Rostagno (4, cada un) per part visitant

Bordils 30-24 Molins

El Bordils va trencar una mala ratxa de quatre derrotes seguides davant un Molins, que cau la cua després del triomf del Palautordera.

Els bordilencs van marcar territori amb un parcial inicial de 7 a 0 i el Molins ja va anar sempre a remolc. Al descans havien reduït fins al 16-13, i es van mantenir vius durant deu minuts, fins al 20-17, però en el tram final l'equip local va tornar a obrir forat.

Els màxims golejadors van ser Tomàs Etsany (6) i Pol Ribas (4) per part local i Rubén Díaz (7) i Ivan Carrasco (4) per part visitant

SM Adrianenc 36-35 Sant Esteve Palautordera

El Sant Esteve de Palautordera continua sense poder guanyar a la Verneda. L'equip de Maiol Bosch va arribar al descans per sobre (18-21), però va veure com els locals continuaven en el seu rol ofensiu i milloraven molt en defensa, fent un parcial de 10 a 5 en els primers quinze minuts de la 2a part, capgirant el marcador (28-26). Tot i això els vallesans van tornar a empatar i el matx entrar en un frec a frec en el tram final, amb intercanvi de gols i decisió final a càrrec de Néstor Ruiz, completat amb  dues aturades de Bernat Herrero.

Els màxims golejadors van ser Christian Malmagro (11), Pau Rodríguez i Pol Roig (6, cada un) per part local i Marçal Pujadas (8), Lluís Prat (7), Andreu Àngel (6) per part visitant

Aguilas 29-37 Granollers B

Després de la derrota a casa davant el líder, el filial granollerí es va retrobar amb el triomf en terres murcianes, per mantenir-se en el segon lloc de la classificació.  Els de Sergio Pozo no ho van tenir fàcil, ja que després d'una primera part fluixa en defensa al descans estaven per sota (20-17). L'equip va canviar totalment l'actitud a la segona part i en deu minuts s'havia invertit la situació i dominaven de tres (22-25) i fins al final ja van anar augmentant l'avantatge davant un equip local molt precipitat.

Els màxims golejadors van ser Sergio Rivera (11) per part local i Biel Valera (10), Albert Massa, Héctor Cantón, Bernat Povill i Jan Duran (4,  cada un) per part granollerina