updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aEstatal: El Molins suma el primer punt a casa i per dalt La Roca augmenta l'avantatge

Lluc Puntas en el moment de marcar el gol de l'empat Foto: cathandbol Lluc Puntas en el moment de marcar el gol de l'empat

El dissabte es va jugar la 17a jornada, i el Granollers B no ha pogut aconseguir el lideratge del grup E, mentre el BM La Roca augmenta l'avantatge el lideratge en el grup D.  Cal destacar el primer punt a casa del Molins en el seu retorn a 1a Estatal.

- GRUP D -

Sant Martí Adrianenc 34-39 La Roca

El líder va fer una gran exhibició a la primera part, tan defensiva com ofensiva, deixant l'equip lila en només 11 gols i marcant-ne 23, superant amb absoluta facilitat la defensa local. A la represa els locals van accelerar les seves accions, i el partit va entrar en un  intercanvi de gols fins al 23-34, quan quedaven onze minuts. En el tram final el líder va desconnectar una mica i els locals van poder maquillar el resultat, marcant els mateixos 23 gols que havien rebut a la primera.

Els de Pedro P. Zarzosa augmenten el seu avantatge, ja que l'OAR Gràcia va perdre i el Sant Cugat no jugava.

Els màxims golejadors van ser Christian Malmagro i Néstor Ruiz (6, cada un) per part local i Alejandro Casas (8) i Roger Manzano i Marc Ferré (6, cada un) per part visitant

Sant Joan Despí 28-27 OAR Gràcia Sabadell

El segon classificat no va poder superar l'escull complicat que significava el Salvador Gimeno i veu com el líder s'allunya i com el Sant Quirze li pren el segon lloc.

Els sabadellencs, després d'uns inicis igualats, van tancar bé la defensa i van anar trobant solucions en atac per arribar la descans amb un confortable avantatge (9-13). A la represa els visitants mantenien el seu avantatge (13-17 als 8 minuts), però l'equip d'Àlex Llorens, amb el Víctor Sàez dels millors moments (9 gols en els últims vint minuts) va anar recuperant terreny i van arribar a posar-se tres amunt (25-22). Van reaccionar els visitants, igualant a 25 i el partit, enmig de molts nervis, va arribar a un final agònic i resolt per Víctor Sàez, amb un llançament exterior a falta de 5 segons.

El gol definitiu de Víctor Sáez

Els màxims golejadors van ser Víctor Sáez (13) i Rubén Cabello (4) per part local i Daniel Peiró (9), Bernat Correro (7) per part visitant

Sant Quirze 29-27 Salle Montcada

Derbi del Vallès Occidental jugat de tu a tu, amb una primera part on els kiris han mostrat una defensa molt efectiva i una porteria amb molt d'encert, que a mida que avançava el temps, els permet augmentar la distància al marcador, fins al 17-12 del descans.

A la segona part l'equip local va anar a controlar la diferència, i no va mantenir la intensitat defensiva, cosa que van aprofitar els montcadencs per arribar-se a posar per davant quan quedaven 12 minuts (22-23). Els kiris van anar recuperant l'ordre defensiu i la intensitat, i al final amb dues recuperacions defensives van acabar sentenciant el partit.

Els màxims golejadors van ser Ricard Reig (7), Antonin Sapet (5) Marc Duarte i Gonzalo Romero (4, cada un) per part local i Arnau Titós (7) i Marc Gómez i Nil Moreno (4, cada un) per part visitant

Molins 28-28 UE Sarrià

L'equip molinenc, enmig d'un gran ambient, amb les grades plenes de gom a gom, va aconseguir el primer punt a casa de la temporada, per tal d'agafar ànims de poder lluitar per la salvació en aquesta segona volta. Això sí aquest punt va arribar "in-extremis" i amb forta polèmica. L'equip local, després d'un temps mort i atacant amb 7, va empatar gràcies a un llançament exterior de Lluc Puntas a falta de sis segons. Encara va tenir temps Joel Pararols per fer una sacada ràpida que anava cap a gol, però el va interceptar Guiu Beumala en un vol acrobàtic saltant dins l'àrea i segons els col·legiats havent-se impulsat des de fora, contra l'opinió de l'equip sarrianenc.

L'equip que des de principi d'any dirigeix un tècnic ben experimentat com és Xavier Sànchez "Brus", va sortir amb una gran motivació i va fer una primera part sensacional (14-10 quan faltaven sis minuts), però l'equip visitant va reaccionar en els últims minuts per anar al vestidor per davant (15-16).

A la represa l'equip de Josep Espar va fer un bon inici (17-21 als 8 minuts), però els molinencs, amb una gran defensa 5:1, va començar complicar la cosa als visitants i aprofitant dues exclusions del rival van fer un  parcial de 4 a 0 i van igualar a 21. Després, amb el partit guanyant en intensitat i emoció, va haver-hi intercanvi de gols, fins a un just empat final.

Els màxims golejadors van ser Lluc Puntas (6), Guiu Beumala, Ivan Carrasco i Joan Suárez (5, cada un) per part local i Pep Arnau (8), Martí Arnau, Adrià Font i Iñaki Gutiérrez (4, cada un) per part visitant

El vídeo de l'emocionant partit, que acabà amb polèmica

En l'últim partit entre aquests dos equips fa mes de quaranta anys, la temporada 1982-83, el resultat també havia estat d'empat, en aquella ocasió a 23 gols.

Esplugues 37-24 Bordils

Dèiem a la prèvia que els antecedents portaven a que el duel podria ser igualat, però els espluguins s'ha encarregat que no fos així esborrant de la pista a l'equip bordilenc i mostrant la magnífica imatge de l'últim partit de l'any a la pista de l'OAR Gràcia. A més aquesta era la primera victòria de l'Esplugues a la seva pista davant aquest rival en la seva història a 1a Estatal. Al descans estava tot quasi resolt amb un 19-9 ben indicatiu de la superioritat local.

Els màxims golejadors van ser Yago Salvany (8) i Ferran Prieto (6) per part local i Gerard Parals (4) per part visitant

Sant Esteve Palautordera 36-30 Banyoles

Aquí no s'ha trencat la història i el Banyoles no ha pogut aconseguir la primera victòria a "Els Quatre Hereus". El Sant Esteve està en molt bon moment de joc i ho ha demostrat davant un rival que no ha trobat resposta. Al descans el marcador estava ja en 19-15 i a l'inici de la segona part no ha tardat a doblar-se la diferència (23-15) i els locals ja han viscut de renda.

Els màxims golejadors van ser Joan Vila (9), Lluís Prat (7) i Arnau Fons (5) per part local i Andreu Vidal (6) i Roger Milla i Martí Rigau (5, cada un) per part visitant

2023-24 S.Esteve Palautordera – Banyoles 36-30
2022-23 S.Esteve Palautordera – Banyoles 37-36
2021-22 S.Esteve Palautordera - Banyoles 37-30
2020-21 S.Esteve Palautordera - Banyoles 34-24

2019-20 S.Esteve Palautordera - Banyoles 30-30

Sant Esteve Sesrovires 26-23 Palautordera

Els palauencs no han estat lluny de trencar la mala ratxa, però han acabat sucumbint una vegada més i ja va tota una volta sencera sense conèixer el triomf, ja que la seva última victòria havia estat contra el Sanes a casa.

L'equip palauenc va sortir molt mentalitzat i davant un equip local un a mica dormit s'ha posat quatre gols amunt (3-7). Ha replicat el Sanes amb un parcial de 5 a 0 i fins al descans el marcador ja ha estat un frec a frec, per arribar-hi amb empat a 12 gols. La segona part ha estat d'intercanvi de gols, succeint-se els empats i els avantatges mínims, fins que amb 21-22 i dintre ja dels últims vinc minuts els locals han fet un parcial de 3 a 0 i als visitants els han entrat les presses i no han pogut capgirar la situació.

Els màxims golejadors van ser Rubén Ridao i Àngel Pueyo (7, cada un) per part local i Pau Galisteo i Martí Gascon (6, cada un) per part visitant

Granollers B 24-25 Cantera Sur

El partit més interessant de la jornada era aquest corresponent al grup E, on juga el filial del BM Granollers. Era un duel en el cim entre el segon i el líder, l'equip més golejador i el menys golejat i l'equip almerienc, que a la primera volta s'havia vist derrotat a casa pels granollerins aquesta vegada ha pogut imposar el seu ritme de joc i la seva forta defensa per emportar-se dos punts importants, que el consoliden en el lideratge.

L'equip visitant ha manat durant quasi tota la primera part per marxar al vestidor amb un 12-14 favorable. A la represa l'equip de Sergio Pozo ha sortit molt entonat en atac per posar-se per sobre amb un 19-17, però l'equip visitant ha tornat a recuperar el millor to defensiu i en els últims 18 minuts el Granollers B només ha pogut marcar 5 gols. El Cantera Sur ha marcat el 24-25 quan faltaven quan faltaven dos minuts i mig, però no hi ha hagut encert per moure el marcador ni atacant amb set.

Els màxims golejadors van ser Biel Valera (8) i Miguel Campos (4) per part local i Javier Andrés Torre (7), Esteban López i Pablo Muñoz (4, cada un) per part visitant