Resum J12 i Prèvia J13 #1aEstatal: La Roca obre més forat i dimarts visita l'OAR

Aleix Solà superant la defensa rival Foto: Jordi Vilas Aleix Solà superant la defensa rival

El dissabte es va jugar la 12a jornada de lliga, en la qual La Roca s'ha consolidat com a líder indiscutible, i el dimarts i dimecres es jugarà la 13a jornada.

- GRUP D -

El partit de la jornada:
La Roca 34-30 Sant Cugat

La Roca va aconseguir derrotar un rival directe i sumar la dotzena jornada d'imbatibilitat i es va acostant a la ratxa de 16 partits que va aconseguir quan va quedar campió la temporada 2013-14.

L'equip santcugatenc en aquesta ocasió no va poder fer valer la seva bona defensa per frenar el millor atac de la lliga d'un equip que està en estat de gràcia ara mateix. L'equip roquerol va dominar en tot moment i al descans havia agafat una bona renda de cinc gols (18-13). A la represa la defensa visitant va estar millor i el marcador es van encongir fins a un 22-20, que donava encara opcions als de Dani Ariño. Novament van estirar el marcador els de Pedro Zarzosa (29-25). Però agafats en el joc i els gols de Jordi Sancho, tot i la mixta que estava rebent, els visitants van posar-se a un quan quedaven tres minuts (30-29). Però en els instants decisius l'equip local va estar més encertat i va resoldre amb un parcial de 3 a 0.

Els màxims golejadors van ser Marc Ferré (12), Roger Manzano (6), Sanoun Cissé (4) i Óscar Castillo (4) per part local i Jordi Sancho (11), Àlex Ortega (5), Sergi German (5) per part visitant

Bordils 31-26 OAR Gràcia

El Blanc-i-Verd va tenir l'ambient de les grans ocasions i l'equip bordilenc va respondre amb el millor partit de la temporada, davant el segon classificat, i sumar dos punts que els col·loca en disposició encara de poder lluitar per aquesta segona plaça.

La primera part va sre molt igualada arribant-se al descans amb empat a 13 gols, i als deu minuts de la segona part es mantenia el marcador ajustat (18-17), però a partir d'allà l'equip de Gerard Farrarons va fer un quart d'hora espectacular, amb gran defensa i amb un gran Jordi Gonzàlez sota pals i corrent al contraatac, per fer un parcial de 12 a 5 que va trencar absolutament el partit.

Els vint minuts finals del gran partit bordilenc

Els màxims golejadors van ser Aleix Frigola (6), Sergi Vidal (4), Pol Ribas (4) i Oriol Màrquez (4) per part local i Joaquim Vaillo (5) i Pol Torras (4) per part visitant

Sant Vicenç 23-22 Sant Quirze

El tercer classificat l'equip "kiri" estava en un molt bon moment, portava quatre victòries seguides i és l'equip menys golejat de la lliga, però va topar amb un Santvi que va ratllar també a un gran nivell en defensa i va sumar el seu primer triomf davant aquest rival a la 1a Estatal.

A la primera part l'atac visitant no va poder amb la defensa local i amb l'inspirat Ferran Pla al darrere i al descans el marcador estava en 12-7. A la represa va anar trobant més solucions el Sant Quirze en atac, Capón es lluïa també sota pals, i l'equip visitant es va posar per davant amb un 20-22 quan quedaven cinc minuts. En el tram final altre cop la defensa local va tornar al màxim nivell i amb Hugo Garín efectiu en atac van donar la volta al marcador amb un parcial de 3 a 0. Ferran Pla va posar la cirereta al pastís amb dues aturades dintre l'últim minut.

Els deu minuts finals de partit

Els màxims golejadors van ser Job Sales (8) i Hugo Garín (4) per part local i Alejandro Rodríguez (7) i Ricard Reig (4) per part visitant

2023-24  Sant Vicenç - Sant Quirze 23-22
2019-20  Sant Vicenç - Sant Quirze 16-34
2018-19   Sant Vicenç - Sant Quirze 23-30
2017-18   Sant Vicenç - Sant Quirze 22-28

Sarrià 31-31 Sant Esteve Palautordera

No és fàcil reproduir un partit dues vegades seguides, però Sarrià i Sant Esteve de Palautordera ho han fet i han repetit l'empat de la temporada passada, després d'un partit vibrant i amb moltes alternatives al marcador.

L'equip local va sortir fort (6-1 als 7  inuts), però els santestevencs van reaccionar i al descans estaven per davant (17-18). A la represa semblava mantenir-se la igualtat (23-23 als 11 minuts) quan el Sarrià va fer un parcial de 4 a 0 en 7 minuts i semblava obrir una escletxa definitiva. Però res d'això , perquè l'equip de Maiol Bosch va respondre amb un parcial de 0 a 6 posant -se dos amunt. Marçal Àngel va ser protagonista en el tram final, amb els quatre últims gols visitants, l'últim en inferioritat, amb un  gran penetració, per situar el 30-31 al marcador quan quedava menys de mig minut. Però Pep Arnau després d'un temps mort, i amb un xut exterior, va establir l'empat definitiu, que vist el partit es pot considerar ben just.

Els últims cinc minuts d'un emocionant partit

Els màxims golejadors van ser Martí Arnau (10), Per Arnau, Joan Pòrtulas, Gashaw Lladó i Óscar Lucea (3, cada un) per part local i Marçal Àngel (7), Marçal Pujadas (6), Lluís Prat (6) per part visitant

2023-24    UE Sarrià- S. Esteve Pal. 31-31
2022-23    UE Sarrià- S. Esteve Pal. 29-29
2018-19    UE Sarrià- S. Esteve Pal. 32-29
2017-18    UE Sarrià- S. Esteve Pal. 33-25
2016-17    UE Sarrià- S. Esteve Pal. 34-29

Sant Joan Despí 26-24 Sant Esteve Sesrovires

Derbi del Baix Llobregat en el qual el Sant Joan Despí, una mica més necessitat va sumar dos punts importants, que els permeten atrapar el seu rival a la classificació i allunyar-se de la zona de descens.

L'equip local va dominar el tram inicial (11-5, als 15 minuts), però es va anar bloquejant davant la millora defensiva del Sanes i al descans el marcador estava en 13-12. A la represa igualtat màxima amb molts empats fins al 24-24 i ja a punt d'entrar en l'últim minut gol d'Èric Gutiérrez i sentència de Xavier Alférez després de desqualificació i targeta blava a Víctor Ridao.

Els màxims golejadors van ser Rubén Cabello (8) i David Matías (4) per part local i Rubén Ridao (5), Cristhian Rostagno (4), per part visitant

Sant Martí Adrianenc 27-27 Montcada

Un altre partit entre dos equips que lluiten per fugir de la zona de descens i que va acabar amb un repartiment de punts, després d'un final agònic i molt espectacular.

El partit va ser força igualat, però quasi sempre dominat pels visitants, passant pel 12-14 del descans i pel 20-22 quan quedaven deu minuts. El Montcada mantenia aquests dos gols d'avantatge quan quedava poc més de mig minut, després d'un gol d'Àngel Gonzàlez (25-27). Els locals no van perdre la fe, i Pau Rodríguez va marcar al contra-gol de vaselina des de l'extrem esquerre. Van continuar pressionant, els visitants van perdre la pilota i Alejandro Marín no s'ho va pensar per llançar el contraatac llarg que Andy Sans va agafar al vol i va convertir en gol de forma acrobàtica llançant d'esquena.

Últims minuts d'un altre partit molt emocionant

Els màxims golejadors van ser Pol Roig i Néstor Ruiz (5, cada un) per part local i Arnau Titós (6) per part visitant

Molins 24-25 Banyoles

El Molins continua amb mala sort a casa i sense poder sumar cap punt en el seu ambient a la 1a Estatal. Els banyolines van controlar el partit sempre amb diferències curtes (10-12 al descans), i dintre dels últims deu minuts van agafar tres gols d'avantatge (18-21), que van mantenir fins al 22-25. Al final la pressió dels locals va estar a punt de donar-los la remuntada, però es van quedar a un gol.

Els màxims golejadors van ser Ivan Carrasco (7), Lluc Puntas (5) per part local i Roger Milla (7), Martí Rigau (4) per part visitant

Un moment curiós del partit

Esplugues 31-27 Palautordera

El Palau va patir una nova derrota... i ja van deu de seguides, i continua enfonsat a la cua junt amb el Molins. L'Esplugues va controlar sempre el partit, passant pel 17-12 del descans i sense patir mai pel triomf.

Els màxims golejadors van ser Víctor Torres (6) i Yago Salvany (5) per part local i Pau Galisteo (7), Biel Fernàndez (4), per part visitant

OAR Gràcia - La Roca, dimarts 21:45 hores

Gran  duel entre els dos primers de la classificació, amb els sabadellencs intentant trencar la imbatibilitat de l'equip roquerol.

OAR  2n  18 punts 33/28  Bernat Correro (61), Daniel Peiró (59), Ismael Bendress (45)
LRO  1r  22 punts  35/29  Marc Ferré (87), Roger Manzano (63), Óscar Castillo (48)

Sarrià - Bordils, dimecres 18:30 hores

Interessant derbi gironí en un moment que els bordilencs han passat per sobre del seu rival i s'acosta a les places d'honor. L'equip visitant anirà amb ganes de treure's l'espina del mal partit de la temporada passada.

SAR  7è  13 punts 31/30 Pep Arnau (57), Guillem Lozano (48), Martí Arnau (47)
BOR  5è   15 punts  28/27  Josep Reixach (55), Oriol Márquez (45), Tomàs Estany (40)

2022-23    Sarrià- Bordils   24-14
2020-21    Sarrià- Bordils    24-24 (a Plata)
2019-20    Sarrià- Bordils    25-27 (a Plata)

Sant Cugat - Sant Martí Adrianenc, dimecres 12:30 hores

L'equip santcugatenc no pot fallar a casa si vol mantenir-se en la lluita pel segon lloc.

SCU  4t 16 punts  28/27 Jordi Sancho (90), Sergi German (61), Aleix Vaz (33)
SMA  12è  10 punts 30/31  Christian Malmagro (77), Pol Roig (47), Pau Rodríguez (44)

Montcada - Esplugues, dimecres 12 hores

Partit entre dos equips de la zona mitja que aquesta temporada estan allunyats de les places d'honor.

MON  13è  9 punts 29/33 Josep Quirós (67), Nil Moreno (46), Marc Gómez (43)
ESP  8è  12 punts 29/29  Ferran Prieto (43), Yago Salvany (40), Víctor Torres (40)

Palautordera - Molins, dimarts 21:30 hores

Si a Sabadell es troben els dos primers al Josep Llavina es troben els dos últims, buscant dos punts balsàmics.

PAL  16è  2 punts  27/32 Pau Galisteo (66), Biel Fernàndez (40), Pol Anfruns (36)
MOL  15è 3 punts 24/29 Ivan Carrasco (53), Rubén Díaz (40), Lluc Puntas (31)

Banyoles - Sant Joan Despí, dimecres 12:30 hores

Els banyolins van sumar dos punts importants a Molins de Rei, i busquen la continuïtat guanyant a casa, on només han guanyat dos partits.

BAN  14è  8 punts  28/29  Roger Milla (69), Esteve Ferrer (39), Martí Rigau (32)
SJD  10è 11 punts 28/30 David Matías (67), Rubén Cabello (43), Eric Fernández (42)

2022-23 Banyoles – Sant Joan Despí 22-23
2021-22 Banyoles – Sant Joan Despí 28-25
2020-21 Banyoles - Sant Joan Despí 24-25
2019-20 Banyoles - Sant Joan Despí 24-35

Sant Esteve Sesrovires - Sant Vicenç, dimecres 12:30 hores

Derbi del Baix Llobregat, al qual sembla arribar millor l'equip visitant. Veurem si el factor pista equilibra la situació.

SES  11è 11 punts  29/31  Rubén Ridao (76), Cristhian Rostagno (53), Ángel Pueyo (39)
SVI  6è  14 punts  27/27 Job Sales (45), Àlex Guerrero (41), Hugo Garín (37)

2019-20    S.Est.Sesrovires - Sant Vicenç     25-22
2018-19    S.Est.Sesrovires - Sant Vicenç     28-25
2017-18    S.Est.Sesrovires - Sant Vicenç     28-20

Sant Esteve Palautordera - Sant Quirze, dimecres 12:30 hores

L'equip "kiri" ve de perdre a Sant Vicenç i no ho tindrà fàcil al pavelló "Els Quatre Hereus" davant un equip que va fer un bon partit a Sarrià.

SEP  9è  11 punts  29/30 Joan Vila (58), Jordi Planas (51), Lluís Prat (51)
SQU 3r 17 punts  29/26  Alejandro Rodríguez (62), Ricard Reig (56), Marc Garcia (34)

Granollers B 31-27 Sagunt B

El filial granollerí va aconseguir un altre triomf, que és el sisè consecutiu. Va ser davant un altre filial d'Asobal, que va plantar cara en tot moment sense deixar que l'equip local pogués jugar còmode en atac. Al descans el marcador estava en 14-13 i quan faltaven vuit minuts per al final del partit en 27-26.

El Granollers B està ara en segon lloc a dos punts del Cantera Sur almerienc que és el líder.

Els màxims golejadors van ser Pablo Biescas (7), Guillem Vega (6) per part local i Francisco Joosten (5) per part visitant