Resum #PlataFemenina: Gran empat del Sant Joan Despí

Sandra Tomás fent l'empat definitiu a 3 segons del final Foto: Jordi Terrón CHSJD Sandra Tomás fent l'empat definitiu a 3 segons del final

El Sant Joan Despí va aconseguir un gran punt contra el tercer classificat que destaca una mica més a Castelló i Puchi al capdavant.

Sant Joan Despí 23-23 BM Elda

El Sant Joan Despí va aconseguir la sorpresa de la jornada puntuant contra el tercer classificat, un Elda que es deixa un punt que l'allunya una miqueta més de la segona plaça. Amb aquest punt, les noies de Jordi Tomàs agafen encara més distància respecte a la zona del descens a la vegada però sobretot agafen molta moral i confiança de cara als pròxims partits.

El matx va ser un estira i arronsa constant des de l'inici. Les locals van aguantar els nervis quan les eldenques es posaven 3-5 i amb un 3 a 0 van evitar que el partit es trenqués, marxant-se al descans amb empat a 9. La segona meitat va seguir igual amb iniciativa mínima al marcador de les locals, fins que a falta de cinc minuts agafaven el màxim avantatge del partit (21-18). Però les visitants van reaccionar amb un parcial d'1 a 5 que semblava que els donava els dos punts amb un gol a falta de 20 segons, fins que Sandra Tomàs (7 gols) va fer l'empat a 3 segons pel final.

Gran partit d'Anna Mateo amb 9 gols. / GALERIA DE FOTOS de Jordi Terrón

L'únic derbi català de la jornada pel millor classificat:
H. Sant Vicenç Bar Mi Casa 32-29 Felmar La Roca

L'Handbol Sant Vicenç va guanyar l'únic derbi català de la jornada en un encontre que després d'un inici molt disputat van saber controlar en tot moment. Al descans semblava que el partit es podia trencar del tot (21-14), però a la represa, però, les roqueroles van aconseguir aguantar el ritme de les locals. Això sí, només van poder retallar diferències en els darrers minuts amb un parcial final de 0 a 4.

La màxima golejadora del matx va ser la roquerola Glòria Blancafort amb 7 gols, seguida de la local Núria Giró amb 6.

Morvedre 33-26 Handbol Amposta Lagrama

El Morvedre es va emportar de manera més clara de l'esperada aquest duel entre equips de la zona mitja alta, en un partit amb massa errades de les catalanes que al descans ja havien dit pràcticament adéu al partit (17-6). A la segona meitat les de Mateu Castellà han intentat arreglar la desfeta i han pogut tornar de Sagunt amb un marcador més digne.

Ass. Lleidatana 33-26 Agustinos Alicante

La Lleidatana va aconseguir un solvent triomf contra l'Agustinos que col·loca a les de Vujasinovic en sisena posició després d'encadenat tres victòries consecutives. Partit dominat des de l'inici per les de la Terra Ferma que al descans dominaven de quatre (18-14) i a la represa van consolidar aquest marge per guanyar sense cap tipus de patiment. Gran partit de la local Irina Pop amb 10 gols, que va fer estèrils els 14 gols de la visitant Nuria Corbi.

Castelldefels 20-28 Castelló

El líder va haver de treballar de valent per emportar-se els punts de Can Vinader. El Castelldefels va presentar dura batalla i al descans es va arribar amb un mínim 11-12 per les castellonenques. No va ser fins a mitja segona meitat quan el major ritme de joc de les de Vicent Sos els va permetre trencar el matx.

Mislata 26-25 OAR Gràcia

L'OAR Gràcia necessitava guanyar o puntuar a Mislata i va tenir opcions de fer-ho, però finalment va quedar-se a les portes de fer-ho contra un Mislata que es refà d'una mala ratxa de resultats.

Les de Joan Gosàlvez van anar a remolc, però van saber refer-se per arribar a empatar el matx a tres minuts pel final amb el novè gol del partit Lídia Grañana. Però el conjunt taronja va saber dominar els nervis i amb dos gols en un minut va sentenciar el matx, fent inútil el darrer gol de les vallesanes.

Gran partit de Lídia Grañana. Foto: OAR Gràcia GALERIA DE FOTOS

Puig d’en Valls 35-24 Sesrovires

Menys de 24 hores després de fregar el passi a la Fase final de la Copa de la Reina (notícia) les noies entrenades per Noel Cardona van superar de manera clara un "Sanes" que va lluitar amb il·lusió però que continua com a cuer de la categoria.

Les locals van sortir disposades a resoldre ràpid amb un 7-2 de sortida, però les catalanes van saber refer-se i van acostar-se al descans a tres gols (16-13). L'inici de segona meitat va ser igualat fins que les eivissenques van poder posar una marxa més per acabar de decidir el partit. Van destacar amb 11 gols la local Flora Dumitrescu i amb 9 la catalana Sandra Baño.

Aquest era l'ambient que es va viure el dia anterior al partit de Copa de la reina entre el Puchi i l'Alcobendas.