Resum #1aCatHFem: El Gavà B supera la prova a Sant Quirze

Les jugadores gavenenques després de guanyar a Sant Quirze Foto: @clubhandbolgava Les jugadores gavenenques després de guanyar a Sant Quirze

El cap de setmana es va disputar la 23a jornada, amb victòria del líder a Sant Quirze, en el duel de filials.

En aquesta categoria pujaran tres equips (posem en blau als que ocupen aquests llocs) a Lliga Catalana Or. Baixarà un equip (el posem en vermell), però un més podria quedar afectats pels descensos compensats de Plata (els posem en taronja). La resta  s'integraran a la Lliga Catalana Argent.

Descansa Igualada

El partit més destacat el disputava el líder, el Gavà B, visitant al Sant Quirze B, en un interessant duel de filials de Plata, entre dos equips amb aspiracions de pujar a Lliga Or. Després d'un partit igualat i de bones defenses (13-13 al descans), en els minuts finals les gavanenques van estar més encertades per sumar dos punts que les acosten a l'ascens, sempre que no els ho impedeixi el descens del seu sènior A de Plata a Lliga.

El colíder, Montmeló, va guanyar amb solvència a la pista del Perelló, l'antepenúltim classificat, i es manté de colíder en igualtat amb el Gavà B, i ja amb vuit punts d'avantatge sobre el quart classificat, quan només en queden 14 per disputar. Vaja que les montmelonines tenen l'ascens ben a prop.

El Sant Cugat, tercer classificat en posició d'ascens, va acabar guanyant també de deu gols a la pista del Llavaneres, fent un "Rocasa", ja que al descans les maresmenques estaven guanyant per 14-12. A la represa la defensa santcugantenca va pujar la seva intensitat, de seguida es va posar per davant i va anar ampliant la diferència davant un equip que, curt d'efectius, es va anar enfonsant.

Un dels partits més igualats, i en aquest cas d'alta efectivitat dels atacs, es va viure al Miquel Poblet on el Molins va superar per la mínima el Montcada, recent botxí del líder. D'aquesta manera les molinenques mantenen les seves opcions d'ascens, situades com estan a només quatre punts del tercer, i més si el Gavà B no pogués obtenir l'ascens. En canvi les montcadenques ja queden molt endarrerides.

També queda molt allunyat de les possibilitats d'ascens el Sarrià, que va perdre a La Sagi davant el BCN Sants B, que trencava així  una ratxa de tres derrotes seguides.

Finalment, Ascó i Vilanova del Camí van fer valer el seu paper de favorits derrotant els dos últims classificats, Santpedor i Laietà Argentona, que van plantar cara perdent per marges bastant  més ajustats del que es podia preveure abans del partit.