Resum #1aEstatal: Els dos primers no fallen, tot i que La Roca pateix fins al final

Marc Ferré en el moment de marcar el gol del triomf per al BM La Roca Foto: Jordi Vilas Marc Ferré en el moment de marcar el gol del triomf per al BM La Roca

El cap de setmana es va disputar la 24a jornada, i els dos primers classificats van defensar els seus llocs amb èxit, de forma sobrada el líder i agònica el segon classificat.

- GRUP D -

El partit de la jornada a Sarrià de Ter:
UE Sarrià 28-39 BM Granollers B

El líder visitava una pista que en les últimes visites no se li havia donat massa bé, però en aquesta ocasió, després de vuit anys el filial granollerí va poder guanyar al pavelló sarrianenc. L'equip de Sergio Pozo es va mostrar molt superior en tots els aspectes i al descans ja tenia el partit decidit amb un avantatge de 11 gols (12-23) forjat en una defensa molt avançada que va fer molt de mal als locals, que van perdre moltes pilotes i van erra molts llançaments. Als 10 minuts de la represa la diferència va arribar als 14 gols (16-30) i a partir d'allà l'equip visitant ja es va relaxar una mica, controlant la situació fins al final.

Els màxims golejadors van ser Iñaki Gutiérrez (8) i Pep Arnau (5) per part local i Biel Valera (12) i Gerard Domingo (6) per part visitant

La Roca 30–29 Sant Joan Despí

L'equip roquerol va aconseguir defensar el seu segon lloc, però patint moltíssim per aconseguir els dos punts davant un rival que va fer un gran partit tot esgotant les seves possibilitats de mantenir-se en la lluita per les places de fases. Tanmateix, al final els santjoanencs amb la derrota ja queden gairebé descartats situats a 6 punts del BM La Roca, quan en queden 12 per disputar.

L'equip d'Àlex Llorens va fer un gran partit amb un gran treball defensiu i un bon control en el seus atacs. Al descans mantenia el marcador igualat a 12 i després d'un gran inici de segona part es va posar per davant i va aconseguir tres gols d'avantatge (21-24 als 20 minuts i encara 24-27 quan en quedaven sis per al final). En aquest tram final l'equip roquerol va imposar el seu ritme, accelerant el partit amb pressió en defensa, i els visitants no van tenir la serenitat per frenar-ho.  Ja dintre l'últim minut Roger Manzano va empatar de penal. El Sant Joan Despí, que estava en inferioritat, va demanar temps mort a falta de 19 segons, i va atacar sense porter, però Marc Ferré va robar una pilota i va marcar a porta buida el gol del triomf local. Era el setè triomf seguit dels de Pedro P. Zarzosa i la tercera derrota consecutiva dels d'Àlex Llorens.

Els màxims golejadors van ser Roger Manzano (12) i Eduard Sànchez (7) per part local i Édgar Sans (7) i Pol Rodríguez (5) per part visitant

Sant Cugat 41-23 Banyoles

L'equip santcugatenc es va refer de l'ensopegada a Sarrià davant un Banyoles que va cedir davant del potencial del rival. El Sant Cugat va sortir molt fort sota la batutat i amb els gols de Jordi Sancho (6-1 als 5 minuts). Després d'una lleugera desconnexió que els visitants van aprofitar per acostar-se al marcador, els de Dani Ariño van tornar a prémer l'accelerador per arribar al descans amb 20-14. A la represa l'equip local va mantenir un alt to defensiu i va anar obrint forat amb les seus contraatacs, per acabar guanyant de forma molt clara.

Els màxims golejadors van ser Jordi Sanchon (9) i Pol Navarro (6) per part local i Andreu Vidal (6) per part visitant

2022-23  Sant Cugat - Banyoles 41-23
2021-22  Sant Cugat - Banyoles 36-26
2020-21  Sant Cugat - Banyoles 30-22

Sant Martí Adrianenc 27–25 Sant Esteve Palautordera

Es va viure un bon partit a La Verneda entre dos equips que estaven en bon moment., tot i que no hi va haver el "duel de pistolers" entre Christian Malmagro i Jordi Planas, ja que aquest últim no va jugar el partit. La primera part va ser molt igualada, amb domini de les defenses per arribar-se al descans amb empat a 13 gols. A la represa l'equip santestevenc, que podia jugar més tranquil per la seva posició a la taula es va posar per davant de tres (14-17). Amb un bon parcial l'equip local va tornar a posar ràpidament la igualtat i el partit ja va anar movent-se amb marges curts. En els últims cinc minuts l'equip local va estar molt fort en defensa i no va encaixar cap gol, per anotar-se el triomf, que li permetia allargar la seva ratxa d'imbatibilitat a sis partits i acostar-se ja als 20 punts que solen assegurar la permanència.

Vídeo del partit... començant pels últims cinc minuts

Els màxims golejadors van ser Christian Malmagro (9) i Ferran Peris i Jan Morales (4, cada un) per part local i Lluís Prat (5) per part visitant

2022-23 Sant Martí Adrianenc - S. Esteve Palaut. 27-25
2021-22 Sant Martí Adrianenc - S. Esteve Palaut. 32-32
2017-18 Sant Martí Adrianenc - S. Esteve Palaut. 36-33
2016-17 Sant Martí Adrianenc - S. Esteve Palaut. 28-26

Salle Montcada 30-28 Poblenou

Aquest era un altre partit, com els tres anteriors, en què l'equip visitant mai havia pogut guanyar, i es va mantenir la tònica, tot i que per uns moments va semblar possible la sorpresa. Els poblenovins, que no es rendeixen i lluitaran fins al final per la permanència, al final van patir la seva sisena derrota seguida i continuen a la cua.

L'equip de Salva Puig que continua amb opcions d'assolir el segon lloc, semblava controlar bé la situació, però va veure com l'equip poblenoví començava a superar amb facilitat la seva defensa i arribava al descans tres amunt (14-17). Passat l'equador de la segona part els de Sergi Cifré encara manaven per 21-25, però la defensa local va anar guanyant en intensitat, l'equip visitant es va bloquejar en atac i un parcial de 8 a 1 va donar la volta completament al marcador i els montcadencs van acabar guanyant sense patir al final.

Els màxims golejadors van ser Borja Lancina (8) i Pablo Méndez (6) per part local i Alberto Relucio (10) i Pol Escoda (7) per part visitant

Més fotos del partit de Pedro de Lamo

2022-23  Salle  Montcada - Poblenou  30-28
2021-22  Salle  Montcada - Poblenou  31-28
2020-21  Salle  Montcada - Poblenou  25-22
2018-19    Salle Montcada - Poblenou 40-30

Esplugues 26-22 SE Sesrovires

El derbi del Baix Llobregat va venir marcat per la superioritat local a l'inici del partit (5-1 als 10 minuts) obtenint una diferència que conservaven al descans (14-10) i farien bona fins al final del matx, imposant el seu gran nivell en defensa.

Els màxims golejadors van ser Víctor Torres (7), Julen Garcia i Pol Calvo (5, cada un) per part local i Ángel Pueyo (6) per part visitant

Bordils 29-20 Terrassa

Era un partit previsiblement igualat entre dos equips que lluiten per la permanència assegurada, i la primera part ho va ser bastant arribant-se al descans amb 14-12. Però els bordilencs a la represa van sortir a totes per sumar una victòria al seu pavelló, cosa que aquesta temporada no s'havia vist molt sovint. Amb una defensa que va anar guanyant en intensitat i corrent al contraatac, van anar obrint forat per acabar guanyant molt còmodament.

Els màxims golejadors van ser Carles Pou (6) i Tomàs Estany (5) per part local i Marc Puig (13) per part visitant

2022-23   Bordils - Terrassa 29-20
2021-22    Bordils – Terrassa 27-30

OAR Gràcia Sabadell 40-25 JH Mataró

Aquest partit era de clar pronòstic local i els de Pere Ayats, que venien de patir una derrota inesperada a Sesrovires, no van fallar i van superar l'equip mataroní. Els de Carles Morales van sortir mentalitzats i dominaven per 4-5, però van encaixar un parcial de 5 a 0 i al descans el marcador ja estava en 17-11. De sortida altra vegada l'equip visitant va semblar que podia mantenir el cos a cos, fins el 27-20 de l'equador de la segona part. Però en la segona meitat de la segona part l'atac visitant s'estavellava contra al defensa d'un equip local, que no perdonava al contraatac, marcant 13 gols en els últims 15 minuts.

Els màxims golejadors van ser Guillem Correro (12) i Lluís Marrugat (7) per part local i Nil Moreno (5) per part visitant

CB Romo de Getxo 32-29 Palautordera

L'equip palauenc va fer un magnífic partit a la pista d'un líder que portava set victòries seguides. No va poder puntuar però va plantar cara en tot moment, per acabar perdent de forma molt honrosa, en un partit que els palauencs dominaven al descans per 15-16. A la represa la defensa local va pujar un punt més i només va encaixar cinc gols en vint minuts per portar el marcador fins un 26-21 que ja va permetre els bascos jugar amb tranquil·litat en els últims minuts.

Els màxims golejadors van ser Alberto Roldán (8) per part local i Nil Sabadell (12) i Ferran Clausells (6) per part visitant

- GRUP E -

Sant Vicenç 20-25 Puerto Sagunto B

El Santvi ja amb la permanència assegurada va caure davant el filial saguntí, després d'un partit fluix en atac dels de Carlos Roig que al descans ja perdien per 10-12 i a la represa es van tornar a quedar en només 10 gols. Amb la derrota baixen al sisè lloc de la classificació.

Els màxims golejadors van ser Marc Turégano (7) per part local i Gabriel Miñana (7) per part visitant

Benidorm B 35-26 Salle Bonanova

L'equip barceloní ja fregant el descens matemàtic, va encadenar una nova derrota una derrota a la pista d'un filial d'Asobal que a casa seva no va fer concessions. Al descans els benidormers guanyaven per 16-12 i a la represa van anar ampliant l'avantatge sense problemes, arribant a una màxima de 11 gols (31-20).

Els màxims golejadors van ser Adrián Sánchez (10) per part local i Conrad Daubanton (8) per part visitant