updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El CESA estrenarà la pilota sense resina

El Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques (CESA) 2020 –que se celebra a Cantàbria del 2 al 7 de gener– serà la primera competició oficial a l'Estat en què s'utilitzaran pilotes sense resina.

Gràcies a l'acord entre la RFEBM i les seleccions territorials, la competició juvenil d'aquest CESA estrenarà les pilotes sense resina creades per la marca Molten. Es tracta d'unes noves pilotes desenvolupades els darrers anys per la marca japonesa, per iniciativa del president de la IHF Hassan Moustafa, amb l'objectiu d'acabar eliminant l'us de la resina/pega del nostre esport.

D'aquesta manera el CESA s'avança a l'estrena internacional d'aquest tipus de pilotes, previst pel proper Mundial Juvenil Femení 2020 que es disputarà a la Xina.

La principal dificultat en la creació d'aquesta nova pilota ha estat intentar mantenir els llançaments més tècnics, amb el que finalment han decidit reduir les mides d'aquest tipus de pilotes respecte a les actuals sobre les que sí que s'hi pot fer servir "pega". Les proves amb aquest tipus d'esfèric s'han realitzat al llarg d'aquest any en competicions franceses i de moment sembla que els resultats són satisfactoris. Tot i això, encara no hi ha data per implementar l'obligatorietat d'aquest tipus de pilotes ja que abans es busca una acceptació global dels jugadors.

Aquest any l'IHF ja ha modificat la reglamentació i ha incorporat la modificació de mida de les pilotes sense resina. En categoria masculina i femenina es reduirà el diàmetre de la pilota 2,5 centímetres (passant per exemple la femenina d'una mida "2" a una nova mida "1,5")

Entrevistes