updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Club Handbol Platja Calella campió estatal absolut 2012

En un cap de setmana rodó,  a Pilar de Horadada, 4 i 5 d'agost de 2012, el CH Platja Calella s'ha proclamat Campió d'Espanya a la Fase Final del Campionat organitzat per la Federación Espanola de Balonmano. A més 4 dels 6 jugadors escollits MVP del torneig, van ser jugadors de l'equip calellenc.

L'equip calellenc, com actual Campió de Catalunya, ha disputat i guanyat a les platges murcianes de Pilar de Horadada, aquest important títol aconseguit en la segona final en que participaven després de perdre contra Màlaga l'any 2009.

El torneig començava amb tres victòries de grup que permetien passar a la fase final com a primer classificat i evitar a Màlaga als quarts de final. Amb la victòria davant el Ciudad Real en la ronda de quarts per 2-0 en un excel·lent partit, cosa que permetia afrontar amb bones sensacions les semifinals contra un dels a priori favorits, el BP ALCALÀ. Anant de menys a més en el Campionat, els calellencs sortiren a la pista amb molts ànims per arribar a la final.

Amb una gran porteria de Miquel Martí, una gran defensa dirigida per Hagi Touré, un efectiu  atac dirigit pel millor petó del Campinat Albert Itchart acompanyats a les ales per Morales i Cabrera, els calellencs donaven la sorpresa i feien possible que la semifinal es decidís als penals/shoot-out que es deacantaren a favor dels catalans. La segona final d'un Campionat estatal era un fet i els jugadors calellencs estaven disposats a no repetir la història.

A la final, esperava el Bampel Melilla, que s'havia desfet també d'un dels màxims favorits del torneig, el Ciudad de Malaga. Final servida amb res a perdre i molt a guanyar.

Crònica de la final
El primer set, molt igualat, queia a favor del Calella en un final trepidant on les accions defensives de Touré i l'encert a la porteria de Martí posaven en avantatge el CHP Calella. El segon set, començava per sota el marcador però un canvi defensiu feia que la defensa es mostrés intractable i combinat amb un gran repertori d'accions ofensives posaven el definitiu 2-0 i el conseqüent títol pel CHP Calella.
 
Per acabar d'arrodonir aquest magnific campionat, quatre de les sis posicions dels designats millors jugadors han anat a parar a jugadors calellencs:

Millor ala dret : Josep Morales (calella)
Millor pivot : Andrés Gonzalez (bm playa alcalà)
Millor ala esquerra : Raul Cabrera (calella)
Millor peto : Albert Itchart (calella)
Millor defensor : Hagi Touré (calella)
Millor porter : Alvaro Espino

La il·lusió, la pinya i la qualitat dels jugador que alhora amics d'aquest equip, han portat amb molt d'esforç i treball a fer que el Campionat d'Espanya 2012 sigui ja una data històrica pel club català!

Els noms dels components de l'equip que han fet història són:

Miquel Martí, Marc Masferrer, Hagi Touré, Aymar Durlan, Xavier Termes, Albert Itchart, Bernat Buch, Josep Morales, Raul Cabrera, Dani Romero d'entrenador i Sergi Puig de delegat. Anomenar també als dos jugadors que no s'han pogut desplaçar, Xavier Vilalta i David Haro.

Entrevistes