updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

La Catalana femenina acaba tercera a la Cinquena Copa de les Nacions guanyada per Galícia

La selecció de Galícia va guanyar aquest cap de setmana a Agramunt la cinquena edició de la Copa de les Nacions. Aquest torneig d'handbol sènior femení se celebra des del 2008 i està impulsat per les federacions catalana, basca i gallega, que cada any conviden un quart equip de nivell per completar el quadre. Enguany la FCH ha confiat l'organització al Club Handbol Agramunt.

En semifinals, la jove selecció de Catalunya va caure el dissabte per un excessiu 19-29 contra la Gran Bretanya, un partit que es va poder veure l'endemà a Esport 3, i del que en podem veure un resum. En l'altra semifinal, Galicia va superar Euskadi.

El diumenge Catalunya va poder guanyar la final de consolació enfront Euskadi per un ajustat 27-25, partit previ a la gran i emocionant final. Un partit que malgrat no tenir a les amfitriones de protagonistes, no va decepcionar. A priori semblava que s'imposaria el major fisic de les britàniques –una selecció que jugarà els Jocs Olímpics de Londres– però al final les gallegues varen aconseguir guanyar la Copa en un final vibrant.

Galícia va arribar al darrer minut guanyant d'un gol, i amb possessió de pilota, i just en l'instant de produir-se una falta en atac, el seu l'entrenador estava demanant temps mort per evitar el passiu. Hi va haver una petita discussió però finalment els àrbitres van concloure que el temps havia estat demanat abans de la falta. Després del temps van seguir atacant però van fallar el llançament, i Gran Bretanya encara va tenir una última possessió per forçar la pròrroga però el seu atac va ser infructuós.

Resultats de la V COPA DE LES NACIONS

Dissabte 9 de juny de 2012

17h. Catalunya 19 - 29 Gran Bretanya (Retransmés per Esport3, en diferit diumenge a les 18h)
19h. Galícia 29 - 25 Euskadi

Diumenge 10 de juny de 2012

10h. Partit pel 3r i 4t lloc: Catalunya 27 - 25 Euskadi
12h. FINAL: Gran Bretanya 28 - 29 Galícia

Campiones: GALÍCIA

Segones: Gran Bretanya
Terceres: Catalunya
Quartes: Euskadi

Entrevistes