updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Seguiment Mundial: La selecció estatal de Viver i Musons cau eliminada davant Noruega

Carlos Viver, satisfet malgrat la derrota a vuitens Foto: RFEBM Carlos Viver, satisfet malgrat la derrota a vuitens

La selecció espanyola dirigida per Carlos Viver ha caigut eliminada als vuitens de final del Mundial 2017 d'Alemanys contra la totpoderosa Noruega.

Ja se sabia abans de començar el partit de vuitens, que Noruega acabés segona del seu grup era la pitjor de les notícies per la renovada selecció estatal. Les jugadores espanyoles sortien sense pressió, però això no va poder compensar el fet de trobar-se davant una de les seleccions més potents, favorita a tot i més encara després del mal regust de boca que els va quedar als darrers Jocs Olímpics penjant-se "només" la medalla de plata.

L'inici de partit de les Noruegues va ser molt bo (2-6), i això va fer anar sempre a remolc a la selecció estatal, que tot i això al descans mantenia esperances (10-13) i a la represa va arribar a posar-se a només dos gols (12-14). Però a partir d'allà, Noruega va fer valer el seu ritme frenètic i les bones aturades de Lunde per anar obrint el partit fins a aconseguir una golejada segurament massa dura pel que s'havia vist fins al minut 50.

España 23-31 Noruega

Espanya: Silvia Navarro (2 aturades) i Darly Zoqbi (3 aturades), porteria; Carmen Martín (6), María Núñez (1), Silvia Arderius (1), Eli Chávez (2), Jénnifer Gutiérrez, Maitane Etxeberria, Paula García, Amaia González de Garibay, Nerea Pena (2), Lara González (1), Mireya González (1), Almudena Rodríguez (3), Ivet Musons (1) y Alexandrina Cabral (5).

Noruega: Grimsbo (2 aturades) i Lunde (12 aturades) , porteres; Arntzen (2), Kristiansen (4), Loke (1), Skogrand (1), Ingstad, Mork (11), Oftedal (6), Brattset, Fauske, Christensen, Kurtovic (2), Herrem (3), Solberg (1), Jacobsen

Carlos Viver: "No vull quedar-me amb sensacions negatives, crec que l'equip ha fet un molt bon mundial".

Després de la derrota amb Noruega, Viver va valorar l'eliminació: “El partit no ha sortit com nosaltres volíem, amb un inici amb molta motivació, però potser massa tensió, i això ens ha portat a sortir una mica més agarrotades del compte". Tot i aquests nervis inicials, va comentar que l'equip havia marxat al descans amb la sensació de que podien anar a pel partit i que els "havien fet massa mal": "A la represa hem fallat en moments clau del partit, amb llançaments clars i alguna que altra precipitació, que elles han castigat“.

Respecte a la defensa, el seleccionador assegurava que el treball tàctic del rival el tenien "conceptualment molt clar, però que havien caigut en els mateixos errors una i altra vegada i "Noruega és el millor equip aprofitant les febleses de cada equip”.

Como a valoració final, Carlos Viver afirmava que era "una pena, però no vull quedar-me amb sensacions negativas, crec que l'equipo ha fet un molt bon mundial, malgrat els últims minuts d'aquest partit": "Per això és important saber separar el que ha estat un Mundial lluitat i entregat, d'un final que penalitza a l'equip molt més del que mereixia”.

El balanç estadístic del debut de Musons

La quirzetenca Ivet Musons (Elx Mustang) va debutar fa pocs mesos la selecció espanyola i va convèncer a Carlos Viver per anar a aquesta gran cita. Els seus números han estat aquests:


6 partits jugats
15 gols de 25 llançaments (60%)
2/4 des dels 7m

Segueixen vuit equips europeus

Els quarts de final del Mundial comencen aquest dimarts i seran íntegrament europeus, malgrat que la selecció de Corea del Sud (quarta del seu grup) va estar a punt d'eliminar a Rússia, la vigent campiona olímpica (1a). Sí que hi va sorpresa en els triomfs de la Rep. Txeca i Montnegro (quartes dels seus grups) Davant dues primeres classificades com Romania i Sèrbia. Que continuï la festa!

Avui dimarts ja comencen els Quarts de final

Entrevistes