updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Catalunya femenina tercera a la Copa de les Nacions

La selecció catalana femenina va acabar tercera a la interessant VI Copa de les Nacions que es va jugar a la localitat de Carballo (Galícia). L’equip de Catalunya va veure’s sorprès en semifinals per Itàlia, selecció convidada d’enguany, i que acabaria proclamant-se campió del torneig guanyant a Galícia a la final. Una sorpresa que demostra que a Itàlia s’estan començant a posar els fonaments per millorar el nivell de l’handbol, un esport poc arrelat fins al moment al país transalpí.

El partit de semifinals va ser molt igualat i amb constant alternatives. Al descans el marcador era d’empat a 11 gols, i a la segona meitat les catalanes van aconseguir posar-se per davant però no van tenir l’encert necessari per tancar el partit. La gran defensa de les italianes i algunes pèrdues de pilota del combinat català va decantar el matx per les italianes als instants finals per la mínima (22-23).

Itàlia 23-22 Catalunya

Italia: Daniela Dovesi, Sandra Federspieler, Beatrice Guerda, Celine Auriemma, Cristina Lenardon (3), Stephanie Egger (8), Eleonora Costa (1), Angela Capellaro, Giulia Pocaterda, Monika Pruenster, Anika Niederwieser (3), Cecilia Carini, Rafika Ettaqui (3), Giusy Ganga (2), Bianca del Bazo, Cristina Gheorge (3),
Catalunya: Silvia Lladró i Lorena Ramírez, porteres; Anna Manout, Judith Sans (1), Maria Cadens, Anna Pi (2), Sandra Pérez (2), Ivet Mussons (3), Maria Mora, Anna Moreno (1), Emma Boada, Carla Gómez (5), Sara Gil (5), Nuria Gracia (1) i Alba Simón (2).

Tercer lloc superant a Euskadi

Diumenge les catalanes van poder refer-se de la derrota inesperada en semifinals, derrotant de manera clara a la selecció basca que no va poder fer res davant la demostració de joc ofensiu de Catalunya. Al descans el partit ja estava sentenciat (21-6).

Catalunya 39-18 Euskadi

Catalunya: Silvia Lladró i Lorena Ramírez, porteres; Anna Manaut, Judit Sans (2), Maria Cadens (2), Anna Pi (4), Sandra Pérez (3), Ivet Musons (2), Maria Mora, Anna Moreno, Emma Boada (3), Carla Gómez (8), Sara Gil (4), Nuria Gracia (5) i Alba Simón (6).

Euskadi: Oihane Gómez (1), Lorena Arrizabalaga , Maialen Múgica (2), Esther Arrojería  (2), Nagore Arrizaga (2), Ixone Mínguez (1) , Lide González, Alba Menéndez (4), Cindy Birberg  (2), Nagore Odriozola, Uxue Ezkurdia (1), Olatz Arrarte (1), Ainara López (2) i Maite Alcoba.
Marcador cada 5': 1-4, 7-4, 9-5, 14-6, 16-6, 21-6, descans; 23-8, 26-13, 29-15, 32-17, 36-17, 39-18.

Les protagonistes

La llista completa preparada pel nou seleccionador Josep Ibáñez del Sant Esteve Sesrovires, juntament amb Dolores Martin i Mertxe Rubio, va ser la següent:

Esportiu Castelldefels

Sílvia Lladró (Portera), Emma Boada, Ivet Mussons (màxima golejadora del Castelldefels amb 126 gols), Judith Sans, Sara Gil de la Vega, Anna Manaut, Maria Cadens, Anna Moreno, Sandra Pérez i Carla Gómez.

KH7 BM Granollers

Lorena Ramírez (portera), Anna Pi i Maria Mora

Handbol Amposta

Alba Simón (130 gols aquesta temporada amb l'Amposta)

BM Castro Urdiales

Núria Gracia (120 gols aquesta temporada a D.Honor)

Entrevistes