updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #PlataFemenina: Un recent ascendit, l'Alicante, és el primer líder

Foto:  youtube EON Balonmano Alicante L'Alicante en defensa en els últims instants del matx contra Benidorm Foto: youtube EON Balonmano Alicante

Aquest dissabte va començar la lliga de Plata femenina i de moment el primer líder és un recent ascendit.

El Mislata s'emporta el partit de la jornada:
Sant Vicenç 29–30 Mislata 

S'esperava un bon partit al Pavelló de Sant Vicenç i així va ser. La llàstima va ser que, tal com havia passat la temporada passada l'equip mislater es va emportar els dos punts.

L'equip de Pepo Mestre va tenir un bon inici (6 a 3 a l'equador de la 1a part), però les mislateres van anar entrant en el partit i al descans ja dominaven per 12-14. A la represa va haver-hi alternatives, primer amb domini de l'equip visitant que va agafar quatre gols (15-19), després espectacular remuntada local, amb una inspiradíssima Rocío Parra, que va portar el marcador fins a un 29-26 quan quedaven tres minuts. En aquest temps el Santvi es va quedar en blanc i Van Ackere va sentenciar quan quedaven 7 segons, culminant un parcial final de 0 a 4.

Les màximes golejadores van ser Rocio Parra (impressionant amb 16 gols) per part local i Priscilla Van Ackere (10) per part visitant

Sant Joan Despí 26–28 OAR Gràcia Sabadell 

Va ser un molt bon partit, aquest derbi, en el qual l'equip sabadellenc va demostrar el seu potencial davant d'un equip local que també va ratllar a un alt nivell. Les visitants van tornar a emportar-se els dos punts, com havien fet la temporada passada.

A l'equip gracienc li va costar entrar en el partit i les santjoanenques dominaven per un contundent 11-4 a l'equador de la primera part. No era normal i OAR va reaccionar arribant al descans amb empat a 14. A la represa va continuar el domini visitant per arribar a l'equador de la segona part amb un 17-24, després d'un parcial de 6 a 20 en trenta minuts. Al final reacció de l'equip local que es va posar a un sol gol. La sentència la va posar Janna Sobrepera quan quedaven 7 segons.

Les màximes golejadores van ser Carla Rebellés (8) i Carla Ricart (6) per part local i per part visitant Mireia Pascual (7), Janna Sobrepera i Paula Pérez (6, cada una).

Gavà 27-29 Lleida

En l'altre derbi català l'equip lleidatà també va repetir el triomf aconseguit en l'última visita a Gavà, ara fa dues temporades, i per tant té un retorn molt positiu a la categoria de Plata.

Molta igualtat a la primera part (14-14 al descans), però després l'equip lleidatà va tancar bé la defensa i va obrir un forat de quatre gols (18-22) que va gestionar bé fins al final.

Les màximes golejadores van ser Sofia Feliu (6) per part local i Ema Precup (7), Montse Escala i Henar Martínez (6, cada una) per part visitant

JH Mataró 28–16 Castellón 

L'equip mataroní, molt reforçat, va ser molt superior davant un Castelló molt minvat respecte la temporada passada. El partit va ser de total domini de l'equip local que al descans guanyava 13-8 i que a la represa va arribar a guanyar de 14 gols.

Les màximes golejadores van ser la debutant Manuela González (5), Maria Muñoz, Ona Muñoz i Zara Verdugo (4, cada una) per part local i Alina Iclanzan (8) per part visitant

Levante 33–18 Amposta

El renovat equip ampostí poc va poder fer. Al descans ja perdia per 19-9 i a la segona part no va tenir capacitat de reacció.

Les màximes golejadores van ser Daniela Garcia (7) per part local i Esther Juncosa (5) per part visitant

Onda 28-27 La Roca

L'equip local va debutar amb èxit a la categoria superant un equip roquerol aparentment potenciat respecte la temporada passada.

Molta igualtat a la primera part amb diferències mínimes per acabar amb 13-12. Mitjan la segona part l'equip onder va tenir uns bons minuts i va agafar un avantatge de quatre gols (25-21) amb el que van afrontar amb garanties el tram final, tot i que haguessin de patir fins al darrer segon per sumar els dos punts.

Les màximes golejadores van ser Eider Poles (8) per part local i  Katy Tyaglyay (6) i Esther Torregrosa (5) per part visitant

Alicante 36–21 Benidorm 

L'equip alacantí debutant a la categoria va guanyar amb molta claredat el derbi i és el primer líder del grup. Al descans les locals ja tenien ben encarrilat el matx amb un avantatge de 8 gols (18-10) que quasi van doblar a la represa.

Les màximes golejadores van ser Alesia Kurchankova (5) per part local i Pilar López (5) per part visitant

 

 

Entrevistes