updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Pepo Mestre: "Li donem molt molt valor a la fita, tenim una plantilla molt jove"

Josep Maria "Pepo" Mestre, l'entrenador del Sant Vicenç Foto: JORDI VILAS - CatHandbol Josep Maria "Pepo" Mestre, l'entrenador del Sant Vicenç

Com és habitual, entrevistem els entrenadors que han portat els seus equips a les Fases d'Ascens, començant pel tècnic de l'Handbol Sant Vicenç que buscarà el complicat salt a la màxima categoria.

En primer lloc enhorabona per la temporada, amb el doble èxit del sènior femení i el recent títol del juvenil femení. Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?

Estem molt contents amb la temporada realitzada i sobretot amb el resultat final, no ha estat una temporada fàcil per tots els aspectes ja coneguts, però com diu la classificació hem estat lo suficientment regulars per obtenir el bitllet a les fases.
Li donem molt molt valor a la fita, tenim una plantilla molt jove, amb moltes juvenils, a més a més, que vam perdre jugadores de nivell respecte l’any anterior. Si comparem amb l’equip que ha quedat en 1r lloc, tenen una plantilla més feta, amb més experiència i sent un equip que entrena 4 dies setmanals amb l’objectiu de fer unes fases, que només la diferencia hagi estat de 2 punts a la classificació, nosaltres entrenant 3 dies i fent malabars amb les juvenils. La veritat que m’ho fas firmar a l’inici de temporada i ho signo.

Des del començament pensaves en les fases?

Un cop iniciada la pretemporada, l’únic missatge que vam donar a la plantilla era que hauríem de millorar el resultat de la temporada anterior. Que no seria fàcil perquè tots els equips tenen el mateix objectiu, però que havíem de lluitar per aconseguir-ho.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Crec que el més destacable com t’he comentat abans es la regularitat, al cap i a la fi, si vols estar amunt a la classificació no pots perdre certs partits de la zona baixa, les derrotes patides han estat contra equips de la zona alta. D’altre banda crec que som un equip que tàcticament tenim recursos suficient per adaptar-nos al que ens ofereixi qualsevol rival, a més a més, considero que tenim molts perfils diferents de jugadores dintre de la plantilla i això fa que puguem jugar de moltes maneres.

Com us ha afectat el tema del Covid-19?

Suposo que com a molts equips, iniciar la pretemporada amb dubtes de si això arrancaria o no, aturar-se en certs moments per quarantenes, tornar a iniciar, algun que altre positiu a la plantilla o als equips rivals i aplaçaments de partits...No ha estat fàcil i crec que ha sigut un handicap gran per molts equips anar a jugar sense algunes jugadores que complien quarantenes.

Quin és l'equip que us ha donat més feina a la lliga?

El que ens ha donat més feina tant en preparació com en el propi partit, l’Elda Prestigio, sense cap dubte. Allà vam guanyar després d’anar perdent tot el partit i a casa vam empatar a l’últim segon, son partits que recordo que anàvem amb tota la plantilla al complert, ens va costar suor i sang treure punts contra elles.

Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries del grup C de Plata. Podries dir-nos un equip ideal, sense les teves jugadores?

PORTERIA: Lucia Prades (Bm. Castellón)
EXTREM ESQUERRE: Elena Amores (Bm. Elda)
EXTREM DRET: Gal·la Carreras (H. Sant Quirze)
PIVOT: Felicidad Bermudo (Bm Benidorm)
LATERAL DRET: Noelia Lopez (Bm. Castellón)
LATERAL ESQUERRE: Maria Rosado (H. Sant Joan Despí)
CENTRAL: Maria Mulet (Bm. Benidorm)
ENTRENADOR: Mateu Castellà

Què saps del Lanzarote, el rival que us ha tocat en aquest primer encreuament?

Doncs sabem el que podem veure als vídeos, no coneixem més. A grans trets es un equip amb més experiència, amb molta envergadura i amb molt 1x1. Sincerament serà molt difícil els 2 partits.
A dia d’avui sabem del cert que elles tenen més informació de nosaltres, apart dels vídeos publicats, que nosaltres d’elles, ens ho van comentar elles mateixes. Han rebut informació d’un equip català i els hi han explicat com juguem amb detall, però bueno, a aquestes alçades no hem sorprèn res de com actua certa gent.

Com veus les possibilitats de pujar? Quin veus com a rival més fort?

Ara mateix l’únic que veig son els possibles escenaris que hi hauran a la nostre eliminatòria, fins que no sapiguem que passa no hi pensaré en aquesta possibilitat. Crec que, pel que diuen, els favorits son La Rioja i Beti Onak però tot s’ha de jugar.

En cas d’ascens el club està animat per jugar a la màxima categoria estatal?

Hi ha una realitat més enllà del tema esportiu i és el tema econòmic. Es necessari una aposta econòmica forta per assolir un ascens a ABF, apart de professionalitzar la plantilla, el club, tenir més base...en definitiva fer una estructura professional. A tothom l’il·lusiona la idea de pujar a ABF però s’ha de ser conscient del que costaria fer aquest pas, i els canvis que s’hauria de fer al club i a la pròpia plantilla.
Crec que pocs club catalans estan preparats per fer-ho, i el que considero que està preparat a tots els nivells, no està classificat.
Jo quan penso amb un ascens, sempre miro el passat i recordo el H. Castelldefels, que va ascendir i després tots vam veure el que va passar, per sort s’està tornant a refer gracies a la gent de tota la vida d’allà.
El que tinc clar es que seria el primer en renunciar a un ascens si veiés que el club no està preparat, per molta il·lusió desbordada que segur que hi hauria. Actualment considero que esportivament ens animaríem, però econòmicament no.

Creus que s'hauria de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?

Et podria donar la resposta políticament correcte que et donaran tots els entrenadors que els hi preguntis, “si comptem amb totes, s’ho han guanyat”. La realitat es un altre, la competició ABF amb la de PLATA es un esglaó molt alt, si el que vols es pujar, veure les pistes d’Espanya i tornar a baixar, endavant seguim totes, si el que vols es pujar mantenir la categoria i any a any intentar fer-te fort a la categoria, has d’incorporar jugadores professionals i amb més experiència.
És un part dura de l’esport, pots estar celebrant un ascens i la setmana següent t’estan dient que et busquis equip, això passa i seguirà passant, poso la mà al foc que els 2 equips que ascendeixin... com mínim incorporaran unes 6-8 jugadores per intentar assolir la permanència.
Jo tinc clar que tenim un equip jove i moltes jugadores poden participar a Divisió d’Honor. D’altres possiblement no, i òbviament necessitaríem reforços de nivell.

Entrevistes