updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #PlataFemenina: El Sant Quirze comença el compte enrere contra La Roca

Una imatge del derbi de la primera volta Foto: NICOLAS ROBLES Una imatge del derbi de la primera volta

19a jornada de la competició amb dos derbis catalans, a Amposta i a Sant Quirze, on per al líder comença ja el "compte enrere" per veure quan pot assegurar matemàticament la seva presència a les fases d'ascens.

Partit de la jornada a Sant Quirze:
Sant Quirze – La Roca, dissabte 19:30 hores

L’equip de Dolo Martín ja quasi pot començar a pensar en el compte enrere per la consecució de les fases. Els tres desplaçaments que els queden són els més difícils (Elda, Benidorm i Puchi), a casa tenen cinc partits, que han d’assegurar, com ho han fet durant tota la temporada, en què no han cedit ni un sol punt al seu pavelló. Amb aquests 10 punts ells en tindrien prou per tenir a la mà com a mínim el segon lloc.

Amb els 10 punts que han de disputar a casa, i encara que perdessin els tres partits de fora, el Sant Quirze arribaria a 43 punts.
L'única manera amb què dos equips podrien arribar a 43 punts, seria que Elda i Benidorm empatessin en el seu enfrontament directe i guanyessin els altres 7 partits. Aleshores hi hauria un triple empat que es resoldria amb els punts aconseguits en una lligueta entre els tres equips. En la hipotètica situació que hem citat, el Sant Quirze tindria 4 punts, Benidorm 5 i Elda 3, i el Sant Quirze seria segon.
Si en el partit entre Benidorm i Elda, guanyés un dels dos, aquest guanyador podria arribar a 44, però el perdedor es quedaria en 42 i no podria atrapar el Sant Quirze, que també seria segon.

Després d’haver-se deixat un punt a Sant Joan Despí, les “kiris” reben amb ganes de triomf un equip roquerol que porta tres victòries seguides (l’última sense jugar) i que ha guanyat en pistes difícils com Mataró i Eivissa. Aquesta temporada està presentant un magnífic balanç defensiu i encara aspiren a ser el segon equip català de Plata perquè tenen el JH Mataró a dos punts.

A la primera volta victòria “kiri” per 22-29.
La temporada passada el resultat va ser d’empat a 26 gols.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Sant Quirze

1

33

27

22

G

G

G

G

E

La Roca

9

18

23

22

G

P

G

G

G

Amposta – Joventut Mataró, dissabte 19 hores

Bon partit entre dos equips separats per dos punts i que lluiten amb La Roca i Sant Joan Despí, i si s’espavila el Sant Vicenç, pel segon lloc català de Plata.

Les ampostines van travessar una mala ratxa amb 4 derrotes seguides però sembla que l’han superat emparats en la seva defensa (20 gols encaixats de mitjana en els tres últims partits). En canvi les mataronines estan en mala ratxa i podrien patir la seva quarta derrota seguida.

Interessant duel de golejadores entre Zulema Gonzàlez (93) i Xoana Iacoi (85) per un costat i Ona Muñoz (124, a un sol gol d’Ema Precup) i Sandra Fargas (79) per l’altre.

A la primera volta victòria ampostina per 22-28 i la temporada passada també victòria ebrenca a Amposta per 31-24.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Amposta

7

18

23

22

P

P

G

P

G

JH Mataró

5

20

26

25

P

G

P

P

P

Sant Vicenç – Agustinos Alicante, dissabte 17:30 hores

L’equip entrenat per Pepo Mestre sembla que ha agafat empenta com ho demostra la seva victòria a Mataró. Ara no poden fallar davant un equip inferior que lluita per no caure a la zona de descens.

A la primera volta a Alacant victòria vicentina per 24-29 i la temporada passada a casa també per 31-25.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Sant Vicenç

10

16

23

23

P

P

P

G

G

Agustinos

12

7

20

24

G

P

P

P

P

Dominicos - OAR Gràcia, diumenge 12 hores

L’equip sabadellenc, enllaça sis derrotes seguides i necessita puntuar. Però el rep un equip que guanyant quasi assegura la permanència i no ho tindran fàcil.

A la 1a volta victòria d’OAR per 23-20 i la temporada passada a Saragossa victòria manya per 27-22.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Dominicos

11

15

23

23

P

G

P

G

G

OAR Gràcia

13

5

20

26

P

P

P

P

P

Puig d’en Valls - Associació Lleidatana, dissabte 18 h

L’equip eivissenc ha patit alguna trompada seriosa (en total tres derrotes seguides), que l’ha deixat tocat de cara a la lluita per les fases. Ara busca el retrobament amb el triomf davant un equip que està enfonsat a la cua.

A la 1a volta a Lleida el Puchi va guanyar 22-29.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Puchi

4

25

28

25

G

G

P

P

P

Lleidatana

14

2

21

29

P

P

P

P

P

Elda – Sant Joan Despí, dissabte 17 hores

Bon partit, en una pista de prestigi, entre un dels aspirants a les fases, que porta 6 victòries seguides, i l’equip que acaba de treure un punt al líder.

A la primera volta l’Elda va guanyar al Baix Llobregat per 26-28 i la temporada passada també van guanyar a casa seva per un contundent 27-14.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Elda

3

28

25

23

G

G

G

G

G

Sant Joan Despí

8

18

21

22

G

G

G

P

E

Mislata - Benidorm, dissabte 18 hores

L’únic partit sense representació catalana. El Mislata rep un dels aspirants a les fases, després de no presentar-se a La Roca, suposem que degut a la celebració del campionat valencià juvenil, del qual van aconseguir el títol. Sembla que la superior motivació i un millor atac del Benidorm les hauria de conduir a la victòria.

A la primera volta victòria alacantina per 24-16.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Mislata

6

19

22

23

G

P

G

G

P

Benidorm

2

28

27

22

P

G

G

G

G

Entrevistes