updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Associació Lleidatana, estrenant nom, i Ascó busquen l'ascens a Plata

El pavelló Onze de setembre de Lleida i l'Insular Antonio Moreno acullen els dos sectors on juguen els equips catalans Foto: @HandbolRibes i balonmanoremudas.es El pavelló Onze de setembre de Lleida i l'Insular Antonio Moreno acullen els dos sectors on juguen els equips catalans

Des del divendres i fins al diumenge es disputen les fases d'ascens a Plata Femenina, amb la participació dels dos primers classificats de la Lliga Catalana, l'Associació Lleidatana i l'Handbol Ascó.

L’Associació Lleidatana Oliba Geeen Beer Lleida, a Lleida

Oliba Geeen Beer Lleida – Puchi (Eivissa), divendres 20:30 h

Oliba Geeen Beer Lleida – Onda (Castelló), dissabte 20:30 h

Oliba Geeen Beer Lleida – Base Villaverde (Madrid), diumenge 12 h

L'handbol lleidatà, en camí de transformació, amb unió d'esforços entre els seus dos clubs, busca el retorn a una categoria que coneix molt bé. Ho fa a casa, al pavelló Onze de Setembre. Només un equip assolirà l'ascens i els rivals no són pas fàcils: el campió balear, també amb llarga trajectòria en la categoria de Plata; l'Onda, tercer a la lliga valenciana per darrere de l'Alcudia (que no juga fases) i Alicante; i el Villaverde que és el campió madrileny.

Llegeix l'entrevista a l'entrenador de la Lleidatana, Iban Raigal:
Ascendir seria el final espectacular d'una temporada brillant”

L’Handbol Ascó a Telde (Gran Canària)

Rocasa B (Gran Canària)- Ascó, divendres 21 h (20 h a Canàries)

Meaño (Pontevedra) – Ascó, dissabte 20 h (19 h  a Canàries)

Ascó – Alcobendas (Madrid), diumenge 11:30 h (10:30 h a Canàries)

L'Ascó començarà la fase, en l'anomenat "grup de la mort", enfrontant-se a l'amfitrió, filial del potent Rocasa Gran Canària, i campió canari. Després es trobarà amb el campió gallec, que només ha perdut un partit en tota la temporada, i acabarà contra el subcampió madrileny. Vaja una papereta molt complicada.

Entrevista a l'entrenador de l'Ascó, Pau Lanceta:
Tenim les nostres opcions d'ascens i hem de saber explotar-les al màxim”


Els resultats d'aquestes fases poden afectar als descensos de les categories catalanes

Recordem que, a part d'estar en joc el futur de la temporada vinent dels dos equips participants, també hi està el d'alguns clubs catalans que estan lluitant per evitar el descens en les seves categories, com queda especificat, per exemple, en la normativa de Lliga Catalana Femenina, i de forma semblant en la de 1a Catalana Femenina.

Això vol dir que tenint en compte que ha baixat un equip català de Plata a Lliga (el Granollers Atlètic), es poden donar les situacions següents:
- si no pugés cap dels dos equips catalans, baixaria de Lliga Catalana a 1a Catalana un equip més dels que marcava la normativa, i seria l'Esplugues, i de 1a Catalana a 2a Catalana baixaria també el 9è classificat.
- si pugés un dels dos, baixarien els que indicava la normativa, o sigui Cardedeu i Canovelles, i de 1a a 2a els classificats en els llocs 10è i 11è.
- si pugessin els dos, se salvaria el Cardedeu, i només baixaria el Canovelles, i de 1a Catalana només baixaria l'11è classificat.

Entrevistes