updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #LligaCatFem: L'Ascó guanya a la pista del vigent campió

Fotos: instagram Handbol Ascó L'equip asconenc després de guanyar a Santa Maria de Palautordera Fotos: instagram Handbol Ascó

Es va disputa la 2a jornada de la 2a fase del campionat, i en la fase pel títol va haver-hi una certa sorpresa amb el triomf de l'Ascó a la pista del vigent campió.

FASE PEL TÍTOL: L'Ascó guanya a la pista del Palau i els dos primers obren forat

Associació Lleidatana 30-25 Ribes
Palautordera 30-31 Ascó
Sant Vicenç B 26-23 Coope Sant Boi

El partit més destacat es jugava a Palautordera. Allà al Baix Montseny l'equip asconenc va obtenir un triomf de prestigi a la pista del vigent campió i d'aquesta manera presenta candidatura a lluitar per les dues primeres places.

Recordem que l'Handbol Ascó és l'únic equip que ha jugat totes les edicions de Lliga Catalana des que la competició va agafar aquest nom la temporada 2006-07. Fins ara la millor classificació que ha obtingut aquest equips ha estat un quart lloc les temporada 2009-10 i 2013-14.

El partit va ser anivellat en tot moment, amb domini local a la primera part (16-14 al descans) i remuntada ebrenca a la represa, sota l'impuls del gran partit fet per Henar Martínez, que va marcar 12 gols.

Bons partits també a Lleida i Sant Vicenç, on els dos equips que ocupen els dos primers llocs van haver de treballar dur per superar l'Handbol Ribes i la Coope Sant Boi, que van presentar dura batalla. A Lleida l'Associació, un equip amb jugadores molt experimentades, dominava al descans per 16-14 i van controlar bé la segona part. A Sant Vicenç, en duel del Baix Llobregat, el jove equip vicentí va fer valer la seva bona defensa a la segona part després d'hvaer-se arribat al descans amb empat a 13 gols.

FASE DE PERMANÈNCIA

La classificació actual és aquesta: Les Franqueses 17, Vilamajor 14, BCN Sants 13; La Roca B 9, Vilanova del Camí, Cardedeu i Martorell 5; Esplugues 4, Canovelles 2. Recordem que hi ha equips, els que estaven al grup A de la primera fase, que tenen més partits jugats.
Baixaran els dos últims a 1a Catalana (els que estan en aquesta posició els posem en vermell en els pròxims partits). Però també s'ha de tenir en compte l'afectació per descensos de Plata a Lliga no compensats per ascensos d'equips catalans.

Vilanova del Camí 19-27 BCN Sants
Vilamajor 31-28 Esplugues
Martorell - La Roca B, ajornat
Canovelles 17-29 Les Franqueses
Descansa Cardedeu

En un campionat que ja té la classificació força "trencada" pel fet que hi ha equips que tenen més partits acumulats de la 1a fase, ara s'estan produint moltes suspensions i la veritat és que costa fer-se una idea clara de com va la situació.

El que sembla més evident és que Les Franqueses, Vilamajor i BCN Sants tenen bastant ben encaminada la permanència, i que cinc equips sembla que hauran de lluitar per evitar les dues places de descens.

Entrevistes