updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Pere Bellvehí (Handbol Vilamajor): "Es un luxe entrenar un equip així"

Pere Bellvehí (Handbol Vilamajor): "Es un luxe entrenar un equip així" Fotos: Rosa M. Pascual

Parlem amb el tècnic del femení de l'Handbol Vilamajor, que juga aquest cap de setmana juga les Fases d'ascens a Plata Femenina al País Basc.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i títol inclòs?

La temporada a nivell de resultats a estat excel·lent, la primera volta vàrem mantenir la intensitat amb la que havíem acabat la temporada passada i ens va servir per posar distància amb el rivals, i ens permetia tenir algun error, cosa que al llarg de la temporada sempre hi ha moments mes baixos. Tot i que els números indiquen certa superioritat, la realitat es que ens ha costat mes del que sembla, sobretot a la segona volta, molts equips han fet un pas endavant i a nosaltres ens a costat mantenir el ritme i intensitat de joc que portàvem. L'equip sempre ha competit i sempre buscant els objectius que ens anàvem marcant i que la majoria hem aconseguit.

El títol ens ha fet molta il·lusió, tot i que hi hagi les fases i la possibilitat de pujar a plata, guanyar la lliga es un premi a una temporada gairebé perfecta. Les fases crec que són el premi a una trajectòria, aquest equip fa quatre temporades es va quedar a un 7m de fer el sector i des de llavors no ha parat de lluitar fins aconseguir-ho. Personalment molt content per unes jugadores que fa molts anys que ho proven i que s'ho mereixien.

Que ha influït en la millora respecte la temporada passada?

No hi ha un canvi molt gran de una temprada a una altre, ha estat una evolució. La temporada passada van entrar algunes persones noves a l'equip, l'staff i alguna jugadora, vam anar treballant i no vam parar de créixer fins a final de temporada, on vam acabar a un nivell espectacular que ens va servir per aquesta temporada començar a un nivell molt alt ja des de el començament. L'objectiu ha estat anar millorant detalls de l'equip que creiem que encara no dominàvem prou be.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

D'aquest equip sempre destaco:
- primer el compromís que tenen amb l'handbol
- després la competitivitat que demostren a la pista en tot tipus de circumstàncies, si les coses no surten, mai baixen els braços.
Es un luxe entrenar un equip així. En alguns moments de la segona volta, quant l'equip no estava fi del tot, hi han posat el caràcter, ambició i força que feia falta per no tenir problemes. Crec que els grans equips, demostren que ho són quan les  coses que sempre feies be no et surten i no pares de lluitar per revertir-ho, i això és el que han fet.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre a la Lliga? 

El Palautordera, ens ha costat molt en els dos partits, tant a la seva pista com a la nostra. Al seu camp no vam fer un bon partit, però elles tenien moltes baixes i tot i això van jugar a un gran nivell. En el partit de casa, nosaltres vam fer un bon partit i igualment ens va costar molt de guanyar. És un d'aquells equips que no saps ben be perquè, el seu estil de joc sens travessa. Igualment, és un equip que sap a què juga, i ho fa molt bé.

Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria de la Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

A la porteria Mirea Morilla de la Coope
Als extrems, Berta Corbacho i Fradera de Canovelles
Al pivot, Sandra Hoste de la Coope
A la primera línia, Natàlia Gallego de Palau, Clàudia Corbero de Granollers i Eva Torremorell de Gavà.

Ja sabeu el grup. Aneu al País Basc, una terra on l’handbol femení sempre ha estat molt fort i on hi ha molt d’ambient. Espereu tenir suport de la vostra afició? 

Segur que vindrà gent de Vilamajor, tot i que es un desplaçament molt llarg. Però al club i al poble hi ha molt il·lusió i hi ha gent mobilitzant-se per venir fins a Basauri. Per pocs que siguin ho agrairem molt, i segur que es faran notar!

Creus que sent el primer de Catalunya sereu favorites per pujar? Quin equip veus com a rival més fort?

En condicions normals segur que el 1r de Catalunya seria favorit, però crec que per les circumstàncies que es donen no tenim aquesta pressió. Per començar haurem de jugar divendres després de 6 hores de viatge i no sabem com ens afectarà en aquest primer partit, es una experiència nova per nosaltres i haurem d'anar-nos adaptant al que vagi venint. Si superem el divendres, ens tocarà dissabte ja més descansades però contra un equip complicat i que té un desplaçament curt. I crec que el favorit es el club organitzador. A part de que al País Basc hi ha handbol de molt nivell, tenen la pista, l'afició i la logística a favor seu. Però ho intentarem!

En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada? 

Difícil respondre això. Per la meva part, em faria molta il·lusió, però hi han molt condicionants que haurem de veure com es resolen.

Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? 

Crec que en això tant jo com el club estem d'acord en que tota la gent que ha treballat per aconseguir-ho si es dona el cas, s'ha guanyat l’oportunitat de provar-ho, i a part, tenint en compte que som un equip modest, segurament seria un error pel futur del club i de l’equip canviar molt les coses. Igualment, reforços n'hi haurien d'haver per una categoria molt dura i que es necessària una rotació mes gran de la que ara tenim.

 La plantilla de l’Handbol Vilamajor

Porteria: Carla Solà i Paula Barrau
Extrems: Aina Rosell, Sara Barenys, Alba Valls, Bea Manzanares, Mònica Botifoll
Primera línia: Laura Delgado, Anna Moreno, Judit Corbalan, Èlia Delgado, Gloria López, Cèlia Fernàndez, Ainhoa Portillo
Pivot: Laura Masip i Cristina Roig.

L’equip tècnic està format per: Pere Bellvehí, Mario Jiménez i Xavi Banús

Entrevistes