updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Gonzalo Gutiérrez (Coope): "El més important és la il·lusió creada al club"

Parlem amb el tècnic de l'Handbol Cooperativa Sant Boi femení, que juga el pròxim cap de setmana les Fases d'ascens a Plata Femenina a les Illes Canàries.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?
La temporada amb l'obtenció del subcampionat i la participació en les fases d'ascens a divisió d'honor plata, la valorem com a excel·lent, més sent un equip en procés de creació dins el projecte del club a mig termini de la secció femenina. Després de la temporada passada i amb les noves incorporacions per a aquesta, des del club com el cos tècnic apostàvem per una posició còmoda com a objectiu per no entrar en el grup de descens, i treballar a poc a poc per anar creixent cada temporada més. En arribar a final de temporada el més important per a tots els integrants de la plantilla és la il·lusió que s'ha despertat dins l'entorn del club, junta i president, de veure la grada del Pau amb assistències importants per veure i donar el màxim suport a les jugadores el sènior femení.

Què ha influït en la millora respecte a la temporada passada?
La incorporació de noves jugadores procedents de diferents clubs, afegides a les integrants de sènior femení de la temporada passada, ha enriquit l'equip en tots els aspectes tant en l'esportiu com en el d’assolir bons resultats.

A més en aquest equip hi ha alguna cosa innegociable, el vestidor. No és fàcil fer incorporacions noves, quan estem parlant del 60%, però l'acceptació de la resta de la plantilla i de la direcció del club han fet que en temps record se sentissin protegides i participessin de tots els objectius del club. Si he de donar una valoració com a grup donaria matricula d'honor per a totes. Aquest és el major èxit de l'equip, han estat sempre unides, en els millors i pitjors moments de la lliga.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?
Han acceptat i desenvolupat les pautes a seguir en la planificació que es els presento, l'han seguit amb rigor, s'han multiplicat en l'esforç quan l'equip ho necessitava, no van abaixar mai els braços. Com tots els equips s'ha passat per setmanes de lesions, faltes per treball, etc., que és habitual en els equips de "lliga", però sempre han competit. És un equip altament competitiu i sacrificat. I a nivell general podria destacar les defenses contundents amb transicions i replegaments ràpids i atacs dinàmics. Hem tingut diversitat en el joc gràcies al fet que les jugadores juguin en més d'una posició. Així aconseguim realitzar plantejaments diversos tant en defensa com en atac durant tota la temporada.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?
Si restem quatre partits de lliga, podria dir que la resta dels partits han estat complicats i treballats, ens trobem amb una lliga amb equips molt igualats. Som conscients que no som de les millors plantilles individualment, però com a equip han funcionat molt bé, el més important que elles han cregut en la unitat.

Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria de Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?
Pregunta difícil. Per a mi hi ha moltes combinacions de 7 ideals, però m'atreviré a donar un 7, especialment per l'aportació que fan en els seus equips encara que no sé alguns noms:

Porteria: Perelló
Extrem esquerre: Marta B. (H.Gavá)
Lateral esquerre: Anna Moreno (H.Vilamajor)
Central: Nerea (E.Castelldefels)
Lateral dret: Eli (H.Gavá)
Extrem dret: H.Vilamajor
Pivot: H.Ascó.

Aneu a jugar a Canàries, una terra on sol haver-hi bona tradició d’handbol femení. Durant la temporada heu tingut prou suport del públic? Us podrà venir a ajudar a les fases?
Sí, durant la temporada hem tingut suport públic. En principi per a Lanzarote hi haurà bastants familiars i acompanyants de les jugadores. Està clar que no és un viatge econòmic i això ha frenat bastant a l'hora d'anar més persones a donar-nos el seu suport.

Ja sabeu el grup. Creus que teniu oportunitats per pujar? Quin veus com a rival més complicats?
Som conscients de la fortalesa dels equips amb els que ens anem a enfrontar, tots són rivals forts, per números i per tradició de nivell en handbol potser les que representen a la comunitat de Madrid i les Canàries. El nostre equip anirà a per totes sense cap tipus de complexos. Esperem recuperar a les lesionades i estar al màxim nivell per fer un bon paper i sense cap pressió afegida, com unes de les representants de l'handbol català intentarem estar a l'altura.

En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada? Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?
Ara no és el moment de pensar en la meva continuïtat, és una cosa que es valorarà una vegada acabem les fases. El que sí puc dir, és que estic molt content per l'acollida i el suport que he tingut aquesta temporada per tot el club, i em  sento molt a gust a la “Coope”.En el cas d'aconseguir l'ascens és obvi que caldria reforçar l'equip i ampliar en nombre de jugadores, ja que la Divisió d’Honor Plata és dura i molt competitiva. Però és evident  que algunes jugadores de l'actual plantilla hi estarien.

Com teniu la base es pot confiar en ella?
Sobre la base, podem dir que estem d'enhorabona. Hi ha una base molt important amb un gran nombre de nenes i moltes d'elles de qualitat que segur que en dos o tres anys estaran al primer equip, això ens fa preveure que si no és la temporada que ve, serà en màxim dues temporades la creació d'un segon equip sènior femení. Això són indicadors de la bona feina del club sobre la base i el camí a seguir.

La plantilla de l'Handbol Cooperativa Sant Boi està formada per:

Mireia Yepes Reinosa, Ana Moya Ojeda, Laura Contreras Aponte, Sandra Hoste Galdeano, Mariatu Kabia Bonapo, Verònica Medina Ramos, Nora Muñoz Lumbreras, Paula Recio Oliver, Mireia Morillas París, Sandra Expósito, Judith Pérez Valero, Laia Bermúdez Gascón, Carlota Galván Bisbal, Helena Ramos Osorio, Núria Blàzquez Mir.

I l’equip tècnic: ENTRENADOR: Gonzalo Gutiérrez Parra (entrenador), Juan José Castro Jiménez i Jaume Ventura Benítez (ajudants), Jaume López Bellés (delegat).

Entrevistes