updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Dolo Martín (Sant Quirze): "Per a nosaltres la temporada ja és un èxit"

Dolo Martín després de l'empat contra el Mataró Foto: Xavi Vegas : Valonmano con V Dolo Martín després de l'empat contra el Mataró

Parlem amb Dolo Martín, entrenadora del femení de l'Handbol Sant Quirze, sego classificat a la Lliga Catalana Femenina i que buscarà "la Plata" a Pamplona.

Tercera entrega (de quatre) de la sèrie d'entrevistes amb els tècnics dels quatre equips que buscaran l'ascens aquest cap de setmana a categories estatals, en el seu cas a la Divisió de Plata Femenina (avanç de prèvia).

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?

La veritat és que en cap moment ens esperàvem acabar la temporada així. No era ni molt menys l'objectiu inicial que ens havíem marcat en compençar a treballar el mes d'agost. Ha estat una sorpresa molt agradabñe per a tots i totes, jugadores, entrenadores i tot el club. Sí que és veritat que conforme avançava la lliga i ens veiem a dalt, ens vam anar creixent i creient que podíem, fins aconseguir la segona plaça. La veritat és que estem molt contents i satisfets amb el resultat obtingut però més per tot el treball realitzat per totes les noies. Per tant, per a nosaltres ja és un èxit la temporada independentment del què passi a la fase d'ascens.

Que ha influït en la millora respecte a la temporada passada?

El grup és pràcticament el mateix que la temporada anterior, a excepció de dues jugadores que es van incorporar i les 2 o 3 baixes de jugadores que van decidir anar a altres clubs. Per part del club s'ha fet un esforç en millorar les condicions d'entrenament i per altra, l'aportació de les jugadores de l'equio juvenil ha estat molt notable. Malgrat la seva joventut ens han ajudat molt durant tota la lliga, tenen molta qualitat individual i s'han adaptat molt bé al joc col3lectiu de l'equip i per descomptat a la categoria. Quan vam arribar a l'equip la Gisele i jo, desconeixíem pràcticament la categoria, el funcionament de l'equip i teníem poca informació sobre les jugadores que teníem. Va ser un repte important, adaptar-nos, començar de zero a conformar l'equip, el model de joc, canviar les rutines i sobretot canviar la mentalitat de les noies. Que de veritat creguessin que treballant podíem aconseguir grans coses, ha estat el major èxit que hem aconseguit de moment.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Destacaria la gran millora que hem aconseguit a nivell defensiu. Partíem d¡un grup que valorava molt poc la fase defensiva, vaja que els agradava poc defensar. Canviar això ha costat moltíssim, però han entès que era important per fer després el que millor se'ns dóna i més ens agrada, que és contraatacar, jugar ràpid en atac i marcar molts gols. Crec que el col·lectiu ha estat per sobre de les individualitats, totes les jugadores han aportat i han sumat per assolir l'objectiu.

Heu tingut prou suport del públic i us podran venir a ajudar a les fases?

Sí, la veritat és que conforme els resultats acompanyaven, més hem enganxat a la gent. Els familiars i amics sempre han estat al costat de les jugadores i seguirà sent així a la fase d'ascens. Ens sentim molt recolzades per part del club i això és important per les jugadores, ja que els dóna tranquil·litat.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?

Està clar que el Mataró ha estat l'equip més fort de la competició ja que no ha perdut ni un partit. Però per nosaltres sens dubte els partits més durs han estat contra el Vilamajor. Guanyar-les en la primera jornada de lliga va ser un cop de moral brutal per l'equip ja que comptàvem que eren un dels favorits. El partit de tornada a casa seva després de les vacances de Nadal va ser duríssim. Vam poder aconseguir un empar patint moltíssim. Elles a casa seva es creixen i el públic les empeny molt. És un gran equip i porten anys treballant a gran nivell a més de comptar amb molt bones jugadores. Espero que l'any que ve aconsegueixin entrar a la fase d'ascens, s'ho mereixen per trajectòria.

Deixant a part les del teu equip a quines jugadores destacaries de la categoria de Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense les teves jugadores?

Extrem esquerre: Míriam Moreno (H Cardedeu)

Extrem dret: Ona Muñoz (JH Mataró)

Pívot: Laura Masip (H Vilamajor)

Lateral esquerre: Clara Poo (JH Mataró)

Central: Sandra Fargas (JH Mataró)

Lateral dret: Laura Delgado (H Vilamajor)

Portera: La porteria en sí del Cardedeu

Aneu a jugar fora de casa i ja sabeu el grup. Creus que teniu oportunitats per pujar? Quin veus com a rival més complicats?

Hi anem amb molta il·lusió. Crec que arribem ben preparades, en bon moment de joc i amb molta confiança. És un premi per les noies, però està clar que anem a per totes. Estarà igualat però tenim opcions de poder aconseguir-ho. No disposem de molta informació dels ribals, però sincerament em preocupa més que nosaltres estiguem serenes i puguem fer el nostre joc, que altra cosa. Crec que el debut divendres contra el local, el Loyola, marcarà la resta de la competició. Em sembla que serà el partit més dur i és important que no ens afectin els nervis.

En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada? Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Com teniu la base es pot confiar en en ella?

Primer hem de veure què passa el cap de setmana... El club està treballant ja per si ho aconseguim, sobretot en l'apartat econòmic. A nivell esportiu esperarem, però l'equip és molt jove i té molt de recorregut encara per davant. El mateix bloc podria afrontar la nova categoria amb garanties, ja que tenen qualitat i molta il·lusió. Estic molt contenta en el club, treballar és fàcil i el suport és màxim. A partir del dilluns veurem...

El Sant Quirze femení 2016-17

Clara Moliner, Olga Moliner, Júlia Jiménez, Alba Muniesa, Sara Muniesa, María Fernàndez, Noelia Talaban, Maryam Yuli, Laia Bordanova, Judith Cejudo, Marta Rodríguez, Desiré Carballo, Carla Suñé, Janna Sobrepera (juv.), Carla Robles (juv.), Julia Puiggené (juv.), Oihane Torres (juv.), Maria Utrera (juv.) i Gal·la Carreras (juv.).

El cos tècnic

Dolores Martín, Gisele Guerrero, Jordi Fernández i Sandra Alonso.

Entrevistes