updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

L'Handbol Tortosa acaba tercer de Lliga Catalana Femenina

  • Escrit per HANDBOL IGUALADA

Gran temporada de tot l’equip humà de l’Handbol Tortosa, que va acabar en tercer lloc de Lliga Catalana Femenina tant en la fase regular com en el Top-4 disputat a Molins de Rei. Tot i la dificultat que representa practicar esport femení, es manté a la competició de més alt nivell a Catalunya, portant el nom de Tortosa per tota Catalunya.

 Difícil objectiu el que es va marcar l’equip tortosí, degut al fort reforç en les plantilles dels equips contrincants respecte a la temporada anterior: disputar el top 4 de la categoria de Lliga Catalana, màxima dins l’handbol femení català. Tot i una regular primera volta, el treball ben fet i la dedicació de jugadores, juntament amb una bona direcció per part del cos tècnic, va propiciar una esplèndida segona volta, consolidant l’equip tortosí com a membre de ple dret dins l’elit de la categoria absoluta catalana.

Dissabte 31/03 – 18.15 – CE Molins de Rei 34 – Handbol Tortosa 20

La classificació va aparellar a la semifinal l’equip tortosí amb l’equip molinenc, amfitrió del top4 i segons classificat a la Lliga, comptant a les seves files amb diverses jugadores fixes a la Selecció Catalana i amb experiència a ABF. Les molinenques van guanyar els dos enfrontament de la lliga regular contra les tortosines, que van encarar l’encontre amb molts nervis. Inici dubitatiu de les tortosines, amb una molt bona defensa sobre tot sobre les llançadores. El nerviosisme es va notar en l’atac, sense arribar a definir, amb massa pèrdues de pilota., arribant a la mitja part amb el resultat 12–7. La segona va començar amb pocs canvis en els plantejaments de la primera part, les tortosines no van poder contrarrestar els contraatacs de les locals i, amb un  arbitratge excessivament casolà, les tortosines es van anar desmotivant, afegint l’espectacular actuació de la portera molinenca, Cruz Robles (triada millor jugadora del top4) que va parar 4 penaltis. L’Handbol Tortosa va anar cedint el control del partit a un Molins que no va baixar el ritme, tot i que el resultat final no reflecteix ni la diferència entre els dos equips ni la de joc gaudit des de la grada.

Diumenge 01/04 – BM La Roca 24 – Handbol Tortosa 27

Els dos enfrontaments de lliga s’havien resolt a favor del BM La Roca, així que les perspectives eren de poder gaudir d’un gran partit. Les vallesanes van disputar dissabte a les 16.30 la primer semifinal del top 4 contra el KH7 Granollers, perdent 30 -17.
Les tortosines van sortir molt motivades i concentrades, amb un canvi radical d’actitud respecte dissabte, controlant un partit emocionant i molt treballat. La defensa tortosina, excessivament castigada amb faltes en atac, va anar contenir l’atac roquerol, incrementant l’encert en els llançaments. La primera part, amb una defensa 6-0, va servir d’anàlisi de joc per a poder encarar la segona part amb possibilitats d’èxit. Canvis tàctics defensius a la represa alternant una 6-0 amb una 4-2, amb diversitat d’atacs, contraatacs i replegaments col·lectius. Només quan arribaren els cinc darrers minuts de joc, van poder les tortosines doblegar l’equip roquerol i desplegar el seu millor joc, assolint un tempus tranquil i de control, amb confiança i treball en equip. Partit molt explosiu i físic, molt treballat per part tortosina que no va variar el ritme de joc fins el xiulet de final.

Ara, l’Handbol Tortosa dóna descans les seves jugadores, emprenent entrenaments després de la parada de Setmana Santa i iniciant ja els preparatius i contactes de cara a la propera temporada.

Entrevistes