updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aCatHFem: Pas important de l'OAR Gràcia Athletic cap al títol i del Cardedeu cap a l'ascens

Imatge del partit jugat a Sant Quirze on l'OAR Gràcia Athletic va fer un pas important cap al títol FOTO: Jordi Prades Imatge del partit jugat a Sant Quirze on l'OAR Gràcia Athletic va fer un pas important cap al títol

El cap de setmana es va jugar la penúltima jornada de la fase d'ascens, amb OAR Gràcia Athletic i Garbí ja ascendits i lluitant pel titol.

En aquesta categoria per normativa pujaran a Lliga Catalana els TRES PRIMERS de la fase d'ascens (posem en blau els que ocupen aquestes posicions i en majúscula els que ja ha pujat), i baixaran a 2a Catalana els QUATRE ÚLTIMS de la fase de permanència (posem en vermell als que ocupen aquesta places i en majúscula els que ja no poden evitar el descens).
NORMATIVA

FASE D'ASCENS

Gavà B 22-24 Igualada
La Garriga 30-28 Ampolla
GARBÍ 22-22 Cardedeu 
Montcada 25-24 Sant Cugat 
Sant Quirze B  29-30 OAR GRÀCIA ATHLETIC 
OAR GRÀCIA ATHLETIC 25-24 La Garriga (de la 8a jornada)

Sis partits de gran intensitat s'han viscut aquest cap de setmana, tant per part dels equips que s'hi juguen molt, com per part dels que ja ho tenen tot fet.

L'OAR Gràcia Athletic tenia dos partits durant el cap de setmana, i els va guanyar tots dos per la mínima. Amb els quatre punts i el que es va deixar el Garbí contra el Cardedeu, les sabadellenques disposen de dos punts d'avantatge sobre les garbinenques, a les quals rebran en l'última jornada del campionat. Això vol dir que les de Xavi Vilella en tenen prou amb un empat per aconseguir el títol i veient els últims resultats tan igualats, això podria ser important.

El dissabte l'OAR Gràcia Athletic va guanyar a la pista del Sant Quirze B, equip que amb el punt perdut pot haver deixat escapar la possibilitat d'ascens. Ara ja no depenen d'elles i han d'esperar que el Cardedeu ensopegui. Va ser un partit trepidant i l'equip sabadellenc va aprofitar els contragols per controlar el marcador, i per un petit detall en l'últim minut es van emportar els dos punts.

El diumenge rebien a La Garriga i tampoc ho van tenir gens fàcil, davant un equip que també havia jugat el dia abans guanyant l'Ampolla per ajustat 30-28, i que els va complicar molt el triomf, tot i anar només amb 9 jugadores.

El Garbí, en la jornada en què celebraven el seu ascens a Lliga, només va poder empatar davant el Cardedeu, que d'aquesta manera sumava un punt que pot ser vital per aconseguir també l'ascens a Lliga. De fet ara les jugadores que prepara Óscar Ramírez ja depenen d'elles i si guanyen a la pròpia pista al Montcada en l'última jornada tornaran a ser equip de Lliga Catalana.

També van ser igualats el partits de Montcada, on l'equip de Jordi Rubí, que va a més, va derrotar el Sant Cugat, sumant el seu tercer triomf seguit, igual que el de Gavà on l'Igualada va sorprendre el filial gavanenc, que es queda en l'última plaça del grup.

Entrevistes